MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1554371_754769391219531_244634571_n.jpg

Suština čoveka, crta koja ga odvaja od životinje, jeste svest o sopstvenoj smrti.

Opasno je naginjati se nad tuđom prazninom, a u pustoj želji da se u njoj, kao na dnu bunara ogleda svoje vlastito lice; jer i to je taština. Taština nad taštinama.

Istoriju pišu pobednici. Predanja ispreda puk. Književnici fantaziraju. Izvesna je samo smrt.

Hteo sam da pokažem kako u vrlo različitim epohama postoji nepokretna konstanta. Sveprisutnost ljubavi i smrti.

Danilo Kiš

Melanholija je zadovoljstvo tuge.

Kad ne bi bilo žena, dijamant bi bio običan kamenčić.

Ljubav ne poznaje srednji put: upropasti ili spase.

Mi smo oboje tako blizu neba, gospodjo. Vi zato sto ste lepi, ja zato sto sam star.

Čudesna stvar: prvi znak istinske ljubavi kod mladića je stid, a kod devojke smelost.
Ono što vodi i vuče svet, nisu lokomotive, nego ideje.

Viktor Igo

Nikada nećete biti srećni ako nastavite tražiti smisao sreće. Nikada nećete živeti ako nastavite tražiti smisao života.

Čovek je jedino stvorenje koje odbijа dа bude ono što jeste.

Uvek idi predaleko, jer to je mesto gde počiva istina.

Uspeh ne dolаzi sаm po sebi, zа njegа se vаljа izboriti.

Postoje razlozi zbog kojih vredi umreti, ali nijedan zbog kojeg vredi ubiti.

Sva velika dela i sve velike misli su imale besmislen začetak. Velika dela su obično započela na uličnim uglovima ili u pokretnim kružnim vratima.

Alber Kami

Šalterski službenici su uvek bili i ostali ogledalo svoje ustanove, institucije ili preduzeća. Nema veće bruke i sramote po firmu, ni veće blamaže po službenika nego kad radeći na šalteru dočeka starosnu penziju. - (m.m.)

Ljubav je osećaj koji zrači iz srca i krvlju se širi u sve ćelije tela.
Alexander Lowen

Ljubav nije ništa drugo nego otkrivanje sebe u drugima i užitak u tom prepoznavanju
Alexander Smith

Zivot bez ljubavi, bez vaznosti je. Ne pitaj se kakvu bi vrstu ljubavi trebao traziti, duhovnu ili materijalnu, bozansku ili svjetovnu, istocnjacku ili zapadnjacku… Podjele vode samo do dodatnih podjela. Ljubav nema oznake, nema odrednica. Ona je to sto jest, cista i jednostavna. Ljubav je voda zivota. A onaj tko ljubi dusa je vatre! Svemir se okrece drugacije kad vatra voli vodu. "
Elif Safak

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back