MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
citatlepota.jpg

Kada smo vrlo jaki, - ko da ustukne?
Vrlo veseli, - ko od smeha da pukne?
Kada smo vrlo zli, - šta da se čini sa nama?
Kitite se, igrajte, smejte se.

Ja nikada neću moći da izbacim Ljubav kroz prozor.

Rembo

Ja ne biram ono što imam. Ne biram ustvari ništa, ni rodjenje, ni porodicu, ni ime, ni grad, ni kraj, ni narod,
sve mi je nametnuto. Još je čudnije što to moranje pretvaram u ljubav. Jer, nešto mora biti moje, zato što je
sve tuđe, i prisvajam ulicu, grad, kraj, nebo koje gledam nad sobom od djetinjstva. Zbog straha od praznine,
od svijeta bez mene. Ja ga otimam, ja mu se namećem, a mojoj ulici je svejedno, i nebu nada mnom je svejedno,
ali neću da znam za to svejedno, dajem im svoje osjećanje, udahnjujem im svoju ljubav, da mi je vrate.

Meša Selimović

U ljubavi iskustvo ništa ne znači. U stvari, kad skupimo toliko iskustva da bismo mogli da budemo savršeni ljubavnici, tada smo već previše stari da bismo se mogli njime koristiti.
-Alfred Hičkok

"Analiza ubija ljubav.
Zato je nauka tako hladna.
I zato se i ne govori o lepoti znanja no samo o korisnosti znanja.
Zaljubljen čovek ne pita ni za rod, nit' za godine, ni za bogatstvo svoje ljubljene. I oduhovljena duša, to jest duša u ljubavnom plamenu prema Bogu, vrlo se nerado upušta u analizu Boga.
Ljubav otpušta intelekt kao nepotrebnog špijuna.
Ali zato sjedinjuje tri luča u jedno -- um, srce i dušu -- i pali ih u jedan plamen!"

Vladika Nikolaj

Zena nije komad namestaja od celika. Ona predstavlja cvet, i ne trazi hladnu stvarnost, vec vedru, toplu rec laskanja. Bolje joj svakog dana reci po koju milu rec nego kao stoka raditi za nju citavog zivota.
Remark

Radim ono sto volim
Pisem sta hocu, kako hocu, kad hocu
Postujem drugačije stavove
Ne volim kad me teraju da mislim tudjom glavom i da volim ono sto neko drugi misli da treba da volim
Svoje misljenje i stavove ne namecem nikome, i ne dozvoljavam da mi se namecu
Nikoga ne vredjam zato sto drugacije misli

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back