MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Dve važne stvari

Što se razmišljanje češće i postojanije njima bavi, dve stvari ispunjavaju dušu uvek novim i sve većim divljenjem i strahopoštovanjem: zvezdano nebo iznad mene i moralni zakon u meni.

Nijednu od te dve stvari ne smem tražiti i naprosto pretpostavljati — izvan svog vidokruga, kao obavijenu tminom ili kao smeštenu u onome što je transcendentno; ja ih vidim ispred sebe i neposredno ih povezujem sa svešću ο svojoj egzistenciji.

Immanuel Kant

Postoje dva suprotstavljena načina, kako čovek može voleti sebe: nesebično i sebično !?
Samo prvi način služi samoodržanju, dok je drugi samouništavajući !!! ...
:super:
Ami Carmichael

Svako iskustvo je odskočna daska u mom životu , uključujući I sve takozvane greške. Volite sebe za sve svoje greške. One su bile veoma vredne za vas. Naučile su vas mnoge stvari. To je način na koji učimo. Budite voljni da prestanete da kažnjavate sebe zbog svojih grešaka. Volite sebe zbog svoje voljnosti da učite I rastete.
Luiz L. Hej

Površne tuge i površne ljubavi nastavljaju živeti. One ljubavi i tuge koje su velike, uništava vlastita punoća.Kada je čovek zaljubljen, u početku zavarava sebe, a završi zavaravajući druge.To je ono što svet zove romansom.
Oskar Vajld

Lako je reći "volim te", ništa posebno, i manje-više svaki muškarac koga poznajem čini to stalno. Ja sam u par navrata glumio kako nisam u stanju da to kažem, mada nisam siguran zašto. Možda zbog toga, što sam želeo da time taj trenutak, koji liči na otrcane romanse sa Doris Dej bude vredniji pomena... nego što bi inače bio. Znate ono - s nekim ste u vezi i počnete nešto da govorite, a onda se zaustavite, a ona pita: "Šta?", a vi kažete: "Ništa", pa ona insistira: "Molim te, reci", a vi i dalje odbijate: "Ne, zvučaće glupo", i potom vas ona natera da to ipak izreknete, iako ste sve vreme upravo to i nameravali, a onda ona smatra da je to vrednije zato što je teško izvojevano. Možda je i znala da ste se folirali, ali vam ipak ne zamera.

Nik Hornbi

Ne postoji neuspjeh osim prestanka pokušavanja. Ne postoji poraz osim onog unutar nas. Ne postoji stvarno ne savladiva prepreka, osim nama svojstvene nesavršenosti cilja.- Ken Hjubard

Ono što je najteže, nije setiti se već... zaboraviti.
Šta se radi s' onim, što nam ostane u glavi... kada se više ništa ne može učiniti ?

Miguel E. Cardoso

Mozemo da provedemo celi zivot u uverenju kako sledimo vlastite ciljeve, a da nikada ne otkrijemo kako,
najvecim delom, predstavljamo statiste na pozornici sveta. Postoje cinjenice koje, iako nam nisu poznate,
ipak uticu na nase zivote, utoliko vise ukoliko su ovi nesvesni…

K.G.Jung

631. Kao što se od hrpe cvetova mnogo venaca isplesti može,
tako i od mnogo dobrih dela život načiniti, kad se jednom rodimo.

Buda
Dhammapada, strofa 53

anjali.gif

Život je vrelo radosti; ali gdje pije i ološ, tu su svi izvori otrovani.
Uživam u svemu što je čisto; ali ne volim da vidim usta što se krive, i žeđ nečistih.
Oni su svoj pogled bacili u vodu izvora; i sad nihov odvratni osmijeh pliva po vodi i gleda me iz kladenca.
Oni su svetu vodu otrovali svojom pohotljivošću a nazivajući slašću svoje pogane snove otrovali su još i – riječi.
Niče

Život je izbor, a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora, a pravi čovjek živi kako hoće; život na koji bijedno i bez otpora pristaje je bijedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem.
Selimović

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back