MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vreme ima dva dana: dan za tebe i dan protiv tebe. Kad je dan za tebe, ostavi hvalisanje i odreci se oholosti.
Kad je dan protiv tebe, strpi se. Ne leti pre nego sto ti izraste perje. Tvoje je srce knjiga tvog oka i pazi dobro sta ćeš zapisati.
Ti si danas skriven pod jezikom svojim i govor je u vlasti tvojoj sve dok ga ne izrekneš.
Kad izrekneš ti si u vlasti njegovoj, jer jedna riječ često odnese blagodat i pribavi kaznu.
A za istinu? Za istinu se ne brini. Istina obara uvijek onog ko se bori protiv nje.
Drejzer

tumblr_m3rip0kT9k1qh93c1o1_500.jpg

Danas ljudi znaju cenu svemu, a ničemu vrednost.

Malo iskrenosti je opasno, a mnogo kobno.

Neprijateljima treba neprekidno opraštati, jer je to upravo ono što ih najviše ljuti.

Oskar Vajld

Otkrio sam da siromastvo ne predstavlja hendikep i da je daleko od toga da bude osnovni razlog za patnju;
da sinovi bogatasa doista ne uzivaju nikakvu prednost nad siromasnim i lose obucenim decacima.
ostojali su daleko dublji razlozi za srecu i nesrecu od necijeg materijalnog bogatstva…..

K.G.Jung

Ljubav ne znači biti nepomičan kao pustinja, niti lutati svetom kao vetar, niti sve posmatrati iz daleka. Ljubav je sila koja preobražava i poboljšava dušu sveta. Kada sam prvi put u nju prodro, učinilo mi se da je savršena. Ali kasnije sam shvatio, da je ona odraz svih stvorenja i da ima svoje ratove i svoje strasti. Duša sveta se hrani nama, a zemlja na kojoj živimo će biti bolja ili lošija shodno tome ... koliko smo mi dobri ili loši i tu stupa na scenu snaga ljubavi, jer kad volimo, uvek želimo da budemo bolji... nego što jesmo!
Koeljo

Kažeš da voliš kišu, ali koristiš kišobran da bi hodao po kiši. Kažeš da voliš Sunce, ali tražiš hlad kada ono sija. Kažeš da voliš vetar, ali kada duva, zatvaraš prozor. Zato sam i uplašen kada kažeš da me voliš.
B.Marley

630. Pažnja i opuštanje

Kada razmišljamo o opuštanju, često mislimo na stanje potpuno isključenosti. A kad razmišljamo o stanju pažljivosti, skloni smo da skloni smo kao da to povezujemo sa biti uzbuđen ili uplašen.

U meditaciji, pokušavamo da otkrijemo onu dimenziju svoga bića koja je u isto vreme potpuno opuštena i potpuno budna. Možda smatrate da se niste rodili sa takvom sposobnošću, ali temeljna priroda našeg uma poseduje upravo tu kombinaciju kvaliteta. Pravu prirodu našeg uma karakterišu i potpuna budnost i potpuni mir.

Ajahn Amaro: Finding the Missing Peace

378090_280014475383199_100001239464481_833563_733886998_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back