MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne hodaj ispred mene, možda te neću slijediti… Ne hodaj iza mene, možda te neću voditi… Samo hodaj uz mene, i budi mi prijatelj.

- - - - - - - - - -

Zagrljaj je prekrasan dar – jedna veličina odgovara svima.

- - - - - - - - - -

Bez sumnje; nije teško umrjeti za prijatelja kao što je teško naići na prijatelja koji bi zaslužio da čovjek za njega umre!

10150814_299878466844602_1043908289_n.jpg

Ne uspijeva kod ljudi onaj ko je dobar i izdašan, nego onaj ko je sposoban da ne bude ni jedno ni drugo, a da mu ljudi ne mogu ništa. A što ljudi hvale dobre i izdašne ljude, to je zato što od njih i njihove propasti žive. Ali ti zarana nauči da se nikad ne daš zbuniti ni zavesti riječima… Zato, svoje gledaj, tako da, po mogućnosti ništa što je tvoje nikad, ni za jedan minut, ne dođe u zavisnost od dobre volje drugih ljudi.

Ivo Andrić

Priželjkivala sam savršeni kraj. Onda sam naučila, na teži način, da se neke pjesme ne rimuju i da neke priče nemaju jasan početak, sredinu i kraj. Poenta života je u tome da znamo da ne znamo, da se mijenjamo, da zgrabimo trenutak i da ga najbolje iskoristimo, a da pritom ne znamo šta će se dalje događati.

Gilda Radner

Nikad ne obracaj paznju na ono sto pricaju o tebi...Slusaj tko ti kaze,a sto ti kaze..I ne obnavljaj ono sto je pepeo odavno.Samo ces ruke isprljati...A moze ti koji trun u oko upasti....Pa ces tako nespreman zaplakati...I upamti,sve zavisi od tebe,kako zracis,tako privvlacis...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back