MISLI

• Začetnik teme Začetnik teme CURSE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U svakom od nas se nalazi neko delo koje čeka ga da napravimo. To je središte našeg života iako mi sami sebe varamo da nije bitno za nas da smo srećni. Pretežno je to delo sakriveno ispod strahova, osećaja krivice. Ali ako se odlučimo odbaciti sve te stvari koje nam smetaju, ako ne sumnjamo u nase kvalitete , onda možemo ispuniti zadatak koji nam je od Boga dat u ovome životu.

Paulo Coelho

Postoji nekakav spoljašni izgled žene, koji takozvani ukus malog grada
pogrešno tumači kao lepotu. A zatim, postoji stvarna erotska lepota žene.
Naravno, nije lako prepoznati takvu lepotu na prvi pogled. To je - umetnost!

Milan Kundera

"Ne znam odakle je našla u meni sve te divne osobine o kojima nisam ni sanjao, niti sam želio da ih imam. Ali zašto bih kvario njenu naivnu sliku? Zašto joj ne bih izgledao tako kako me ona vidi? Biću njen ponos i zaštita, ovakav nikakv, podržaću njenu vjeru u mene, jer joj je potrebna. Biću tobože snažni hrast nad njenom krhkom stabljikom. Izgleda da zaista sanjamo život."Meša Selimović

Слабе су утехе цинизам и очајање у насилним делима и склоности саморазарања, јер нам је и у минималним опцијама дата могућност да назремо своју везу са извором свега што јесте и бива, па је и развијање себичности загорчано тим сазнањем због којег прихватања и повиновања том извору свега нема наде за смирење, задовољство, постигнуће. У томе је највећа препрека самоважност као маскирано самосажаљевање, будући извором наше беде и правим непријатељем, јер нас заварава погрешним осећањем вредности силином убеђивања. Уместо тога ваља бити немилосрдан у трезвености.

Александар Петровић

Svako mora da ima upaljen fenjer u glavi. Da mu svetli danju i noću. Jer, ko ne svetli iznutra, taj ne živi; fenjer pomaže da bolje vidimo lica, predmete, šta se dogadja. On pomaže da odaberemo, nanižemo i svaku sitnicu povežemo u sliku, u pletivo; da u jednom životu otkrijemo sto drugih. Bez upaljenog fenjera nema ni reči; nema priče u kojoj život diše, jeca ili se razliva od miline"
Borisav Stanković

..pa, evo od moje, nečije tuđe pameti,...

Prokletstvo i pokor ovog sveta, to su ljudi kratke pameti i tvrdog srca.
Ljudi u kojima se sretnu oba ta nedostatka; to su pustinje u ljudskom društvu
i od njih dolazi najveća nesreća. Istina je da nesreće,često i mnogo veće,
mogu ponekad da dodju i od ljudi jakog razuma i dobra...

(Andrić Ivo, koga jako volim i poštujem)

Mudre misli o prijateljstvu:
Koliko god je rijetka istinska ljubav još je mnogo rjedje istinsko prijateljstvo.
Ako budete imali previše povjerenja možda će vas i prevariti, ali ako ne budete imali povjerenja živjećete u mukama.
Pri izboru prijatelja budi spor,pri promjeni još sporiji
.

Kad prijatelju pozajmiš pet dolara i on se nikad više ne pojavi u tvojoj kući - znaj da je to dobro uložen novac.

Poslednja izmena:
Mi svi više volimo istinu od laži; ali, kad se stvar tiče našeg života, onda često pretpostavljamo laž istini, jer laž opravdava naš loš život, a istina ga optužuje.

(Lav Nikolajevič Tolstoj)

Uvek je neuporedivo lakše verovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava. Sigurno je lakše otrpeti uvredu, ne uzvrativši je, nego smognuti hrabrost i upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvek možemo reći da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću, u samoći, dok naš sustanar ili supružnik spava, oplakivati u potaji, svoj kukavičluk.

Paulo Koeljo

Izbjegavaj uvijek tri osobe: prijatelja koji ne govori o tvojim dobrim osobinama, već samo širi glasine o tvojim slabostima; ženu koja ti se divi kad si prisutan, ali te ogovara čim se udaljiš i vladara koji ti ne uzvraća nagradom za dobro koje učiniš, ali je brz da te kazni čim nešto pogriješiš. – Al Khatab

"But somewhere along the line, you changed. You stopped being you. You let people stick a finger in your face and tell you you're no good. And when things got hard, you started looking for something to blame, like a big shadow. Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get it and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!" - Rocky

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back