Misli poznatih mislilaca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravlje nadmasuje sva moguca dobra tako znatno da je zdrav prosjak sretniji od bolesnog kralja. ~Shopenhauer
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _

Zasto su obicni ljudi tako drustveni I prilagodljivi? Zato sto lakse podnose druge nego sebe! ~Shopenhauer
_ _ _ _ _ _ _ __ _ _ __ _ _ __

Kao sto je ljubav prema zivotu samo strah od smrti, tako I drustvenost ljudi zapravo nije direktna; ona se, naime, ne zasniva na ljubavi prema drustvu, nego na strahu od samoce. ~Shopenhauer

Ljudi se hiljadu puta vise trude da steknu materijalno nego duhovno bogatstvo, mada je sasvim sigurno da nasu srecu stvara ono sto jesmo, a ne ono sto imamo. ~Shopenhauer
_ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ __ _ _

U samoci bednik oseca svu svoju bedu, veliki duh svu svoju velicinu. ~Shopenhauer
__ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ __ _ __

U svetu uglavnom caruje zlo, a glavnu rec ima glupost. ~Shopenhauer

„Savetujem vam da se svakako oženite. Ako nađete dobru i poslušnu ženu, bićete srećni. Ako nađete neku drugačiju, postaćete filozof...”

Sokrat

Ne znam ni sam sta sam ja pisao na ovom forumu ! Ali,koliko se secam,cini mi se da si ti pokrenuo temu - Da li je Sokrat postojao ? ( ! ) . A,eto sada ga citiras!?
Nisam kuci,pa trenutno nemam pri ruci knjige,ALI,probacu po secanju- Kada su Sokrata upitali da li covek treba da se ozeni on je odgovorio: " Sto god uradis,kajaces se."
Valjda je i to nekakva misao poznatih?

Жалио се некакав човек Сократу како му се жена увек (кад се ожени) обеси за једно дрво у башти. Каже Сократ: Ај дај ми то дрво да пресадим:super::rotf::klap::mrgreen:

Ко мисли да је срећан, он је заиста срећан. - Јован Дучић
Нико о женама не мисли горе него баш мушкарац који већ неку жену безумно воли. - Јован Дучић

@ on mercury : Odlichni citati , ulepshli su mi dan i potakli me na razmishljanje :D.

evo, stavicu ovde jos neke..

~Pomisli kako bi bilo isuvise gorko kad bi sigurnost trebalo traziti samo u sopstvenoj licnosti, kada bi izlaz trebalo da lezi u egoizmu, iz kog se I radjalo sve zlo u svetu!

~Dublja znacenja kriju se u bajkama sto sam ih cuo u detinjstvu, nego u istinama kojima me je naucio zivot!
~Shiler~

~Da bi covek dozivljavao radost I lepotu, treba da ima volje I maste, onda ih moze naci I gde ne postoje!

~Ljudi cesto vole mesta za koja ih vezuju stradanja. Voleci ta mesta, mi, ustvari, volimo svoju nekadasnju veru, iluziju koju smo izgubili.

~Covek pripada tamo gde on zeli da ide.

~Zivot je suvise kratak da bi bio mali.

~Ljudi su uvek dosadni kada govore o drugima, ali kada govore o sebi cesto su zanimljivi. ~Vajld

~Uveren si da nesto zelis – mozda godinama – sve dok znas da se ta zelja ne moze ispuniti. Ali, kad se iznenada nadjes pred mogucnosti da zelje postanu stvarnost, onda pozelis da nikada nisi pozeleo takvu stvar!
~Ende~

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back