Misli poznatih mislilaca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zašto baš mora da bude od poznatih mislilaca?:)

„Svako od nas ima mogućnost za dva različita izbora o tome šta će učiniti sa svojim životom.
Prvi izbor koji možemo napraviti je da budemo manje nego što imamo kapaciteta. Da zarađujemo manje. Da imamo manje. Da čitamo manje i mislimo manje. Da pokušavamo manje i da se disciplinujemo manje. To su izbori koji vode do praznog života.

A drugi izbor? Da uradiš sve! Da postaneš sve moguće što možeš. Da pročitaš svaku knjigu koju možeš. Da zarađuješ maksimalno koliko možeš. Da daješ i deliš što više možeš. Da težiš i stvaraš i postižeš što je više moguće. Svako od nas ima izbora. Da uradi ili da ne uradi. Da bude ili da ne bude. Da bude sve ili da bude manje, ili ništa.

Kao drvo, bio bi vredan izazov za sve nas da se ispružimo(razgranamo) i gore i dole i levo i desno, do punih mera naših sposobnosti. Zašto da ne uradimo sve što možemo, svakog momenta koji možemo, najboqe što možemo, i što duže možemo?

Naš krajnji cilj u životu bi trebao da bude da ostvarimo što više našeg talenta i sposobnosti i volje. Zadovoljiti se manjim nego što možemo, znači pasti u bezvredne poduhvate.

Rezultati su najbolja mera ljudskog napredka. Ne pričanje o dostignućima. Ne objašnjenja. Ne pravdanja. Rezultati! A ako su naši rezultati manje nego što naše mogućnosti predlažu da bi bili, onda moramo težiti da postanemo više danas, nego što bi bili sutra. Najveća nagrada je rezervisana za one koji donose dosta vrednosti sebi i svetu oko njih, kao rezultat onoga ko su i šta su postali.“

Ovo je napisao by Jim Rohn, Američki „filozof za biznis“, (preveo (nadam se tačno) by he_who_brings_order) ne tako poznat(barem ne kod nas) autor, ali sam na mnogo čudnijim mestima i situacijama nalazio dobre pouke...

Friedrich Nietzsche: "Cekati, biti strpljiv, to znaci misliti." "Najtiše reci donose buru. Misli koje dolaze necujna koraka upravljaju svetom." "Zapoveda se onome koji sam sebe ne zna slušati."
Theodore Roosevelt: "Ucini ono što možeš, s onim što imaš, tu gde si."
Chuang Tse: "Plovite sa svim što vam se dogodi i dajte umu slobodu. Držite pravac, prihvatite sve. To je cilj."

"Budite sve veseliji, ne propuštajte ni jednu priliku. Ljudi postupaju vrlo glupo, nikada ne propuštaju
priliku da budu jadni. Čak i kada nema načina da se to stvori, oni će ga pronaći, izmisliće ga. Ako nije u
sadašnjosti, počeće da pretražuju prošlost. Ako bedu ne nađu u prošlosti počeće da razmišljaju o budućnosti;
nekako moraju pronaći nešto o čemu će da brinu i zbog čega će biti jadni. Nije ni čudo što je svet tako pun
jada."

Osho

„Savetujem vam da se svakako oženite. Ako nađete dobru i poslušnu ženu, bićete srećni. Ako nađete neku drugačiju, postaćete filozof...”

Sokrat

Ne znam ni sam sta sam ja pisao na ovom forumu ! Ali,koliko se secam,cini mi se da si ti pokrenuo temu - Da li je Sokrat postojao ? ( ! ) . A,eto sada ga citiras!?
Nisam kuci,pa trenutno nemam pri ruci knjige,ALI,probacu po secanju- Kada su Sokrata upitali da li covek treba da se ozeni on je odgovorio: " Sto god uradis,kajaces se."
Valjda je i to nekakva misao poznatih?

Ljudska priroda je takva: prilikom merenja svako nastoji da zgrabi (za sebe) što duži deo, prilikom vaganja svako nastoji da zgrabi (za sebe) što teži deo, prilikom određivanja zapremine svako nastoji da zgrabi (za sebe) što veći deo.

Lao (vitamin) Ce

Ne znam ni sam sta sam ja pisao na ovom forumu ! Ali,koliko se secam,cini mi se da si ti pokrenuo temu - Da li je Sokrat postojao ? ( ! ) . A,eto sada ga citiras!?
Nisam kuci,pa trenutno nemam pri ruci knjige,ALI,probacu po secanju- Kada su Sokrata upitali da li covek treba da se ozeni on je odgovorio: " Sto god uradis,kajaces se."

Svi smo mi pomalo šizofrenici. :ok:

"Plemenit čovek treba da vodi računa o devet stvari: trudi se da dobro vidi ono što gleda, da dobro čuje ono što sluša . Vodi računa da se u njegovom izrazu očituje blagonaklonost, o smernosti u svojim pokretima, o poštenju u svojim rečima, o ozbiljnosti u svom poslu. Kada sumnja on pita za savet; u nastupu besa misli na posledice; kada ima u vidu neku dobit vodi računa o Pravdi."

"Nekada se čovek obrazovao da bi samog sebe usavršio; danas to radi da bi mu drugi povlađivali. "

"Ako sretneš čoveka od vrednosti trudi se da mu sličan budeš. Ako sretneš običnog čoveka potraži njegove mane u sebi samom. "

"Nimalo se ne brini ako nisi na položaju, ali se trudi da za njega budeš sposoban; uopšte se ne brini što nisi poznat, ali se trudi da budeš toga dostojan. "

"Ko ne vidi daleko ubrzo će upasti u nepriliku. "

"Od sebe mnogo zahtevaj a malo od drugih, to je način da se sačuvaš ogorčenja."

"Zar proučavati neko životno pravilo, kako bi se primenilo u pravom trenutku, nije izvor velikog zadovoljstva? Deliti ga sa prijateljem koji iz daleka dolazi, zar to nije najveća radost? Biti nepriznat od ljudi i ne posumnjati, zar to nije odlika plemenita čoveka? "

"Pravi plemeniti ljudi ne traže nadmetanje. Čak i za vreme takmičenja lukovima oni se pozdravljaju i jedan drugome ustupaju mesto pri ulasku u salu; posle nadmetanja svi piju u zdravlje pobednika. Čak i tokom takmičenja plemenit čovek ostaje plemenit. "

Konfučije

"Lav koji vodi armiju ovaca je opasniji nego ovca koja vodi armiju lavova."
Kralj Filip II (otac Aleksandra Velikog)

To je moja misao. Sokrat je običan plagijator. A danas znam i zbog čega ćeš se kajati više. :mrgreen:

Платон:
Мудри људи говоре зато што имају нешто да кажу. Будале зато што морају нешто да кажу.

Јован Дучић:
Ко мисли да је срећан, он је заиста срећан.

Непријатељи, то су само наши прерушени пријатељи које од нас дели само какав неспоразум или предрасуда.

Винстон Черчил:
Говор би требао бити попут женске сукње: довољно дугачак да би покрио тему, а довољно кратак да би било занимљиво.

Платон:
Мудри људи говоре зато што имају нешто да кажу. Будале зато што морају нешто да кажу.
Јован Дучић:
Ко мисли да је срећан, он је заиста срећан.

Непријатељи, то су само наши прерушени пријатељи које од нас дели само какав неспоразум или предрасуда.

Винстон Черчил:
Говор би требао бити попут женске сукње: довољно дугачак да би покрио тему, а довољно кратак да би било занимљиво.
Sad kome, Platonu il tebi da zahvalim na ovoj informaciji, pa najbolje obojici.
Od sveg srca : hvala @ Bulletdodger

Coleridge -

To most men experience is like the stern lights of a ship, which illuminate only the track it has passed

Lord Byron -

For truth is always strange; stranger than fiction.

I have a great mind to believe in Christianity for the mere pleasure of fancying I may be damned

I have a notion that gamblers are as happy as most people, being always excited; women, wine, fame, the table, even ambition, sate now and then, but every turn of the card and cast of the dice keeps the gambler alive - besides one can game ten times longer than one can do any thing else.

I have had, and may have still, a thousand friends, as they are called, in life, who are like one's partners in the waltz of this world -not much remembered when the ball is over.

I know that two and two make four - and should be glad to prove it too if I could - though I must say if by any sort of process I could convert 2 and 2 into five it would give me much greater pleasure.

If I don't write to empty my mind, I go mad.

Man is born passionate of body, but with an innate though secret tendency to the love of Good in his main-spring of Mind. But God help us all! It is at present a sad jar of atoms.

Man's love is of man's life a part; it is a woman's whole existence. In her first passion, a woman loves her lover, in all the others all she loves is love

My time has been passed viciously and agreeably; at thirty-one so few years months days hours or minutes remain that Carpe Diem is not enough. I have been obliged to crop even the seconds-for who can trust to tomorrow?

Sorrow is knowledge, those that know the most must mourn the deepest, the tree of knowledge is not the tree of life

Arthur Rimbaud -

I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown.

Preacherman, don't tell me,
Heaven is under the earth.
I know you don't know
What life is really worth.
It's not all that glitters is gold;
'Alf the story has never been told:
So now you see the light, eh!
Stand up for your rights. Come on

Most people think,
Great God will come from the skies,
Take away everything
And make everybody feel high.
But if you know what life is worth,
You will look for yours on earth:
And now you see the light,
You stand up for your rights. Jah!

We sick an' tired of-a your ism-skism game -
Dyin' 'n' goin' to heaven in-a Jesus' name, Lord.
We know when we understand:
Almighty God is a living man.
You can fool some people sometimes,
But you can't fool all the people all the time.
So now we see the light (What you gonna do?),
We gonna stand up for our rights! (Yeah, yeah, yeah!)

Poet & Prophet

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back