echinacea
Legenda
- Poruka
- 73.365
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne uništava sloboda sve oko sebe kao vetar, već ljudska glupost Zamenimo glupost pameću, a slobode neka i dalje bude.Agaton
Previše slobode je kao jak vetar koji, kada duva, tera sve pred sobom i uništava plodove drveća.
Novac kvari samo onima koji ga imaju previše, a pomaže samo onima koji ga imaju malo. Dakle, novac jke kao sloboda, a ne sloboda je kao novac. Novac uslovljava slobodu, a ne sloboda novac.Fridrih Leopold Frajher
Sloboda je kao novac: nekima pomaže, drugima kvari.
Duhovno, visoko razvijena, prosvetljena bića tvrde drugačije. Tvrde da sve to izaberemo pre rođenja, pa se tek tada rodimo. To je i razumljivo, jer život ne počinje u tzrenuitku roženja. Život je večan. Večito se ponavlja.Meša Selimović
Ja ne biram ono što imam.
Ne biram, u stvari, ništa, ni rađanje, ni porodicu, ni ime, ni grad, ni kraj, ni narod, sve mi je nametnuto.
Vernici kažu da je Bog, ljujbav. Takođe kažu da Boga možemo spoznati samo u sebi. Naravno, ovo važi samo za one koji sve vole. Oni koji sve mrze ne mogu spoznati Boga u sebi, već Satanu.Danilo Kiš
Ljubav je strašna stvar.
Na iskustvu drugih ne može se učiti.
Kad neko postane autoritet, to nije kazna za njega, već za narod.Albert Ajnštajn
Da bi me kaznila zbog prezira prema autoritetu, sudbina me je i samog učinila autoritetom.
To i jeste razlog što istinu još uvek niko ne zna.Permenid
Čula nas varaju, ali razum otkriva istinu.
Ovo isto važi i za svetsku nauku, filozofiju, svetske ideologije, polizike i religije.Duško Radović
Veliki deo savremene poezije ne razumem i ne pada mi na pamet da za to sebe okrivljujem.
A babu samo ako je mlada i lepa.Jovan Dučić: Svet podnosi starca samo ako je bogat ili duhovit.
Ceo ljudski život je tragedija, sve dok ih reditelj ne otera sa scene,da bi posle nastavio da teče kao komedija.Erazmo Roterdamski
Šta je drugo ceo ljudski život nego neka vrsta komedije
u kojoj ljudi igraju svako pod svojom maskom i svako svoju ulogu,
sve dok ih reditelj ne otera sa scene?
Drugi su videli da je svet glup i pitali se zašto?Robert Ficdžerald Kenedi
Drugi su videli šta jeste i pitali se zašto?
Ja sam video šta može biti i pitao se zašto ne?