мисао

ко пијан плота се држиш напамет научених "чињеница", бар то научи...

Ali sve što sam napisala na ovoj temi nigdje ne piše..to su moje rječi, ali da zasnovane na prijašnjem znanju
Nadogradnja i obrada činjenica da - tekst je autentično moj
Časna riječ (smijem se malo našaliti usput, jel tako ...)
No, zanimljiva je tvoja reakcija ... svađalačka..mislim :think:

Ali sve što sam napisala na ovoj temi nigdje ne piše..to su moje rječi, ali da zasnovane na prijašnjem znanju
Nadogradnja i obrada činjenica da - tekst je autentično moj
Časna riječ (smijem se malo našaliti usput, jel tako ...)
No, zanimljiva je tvoja reakcija ... svađalačka..mislim :think:

кад би ти брисачи-заштитници дозволили да прегледаш псовке и увреде које су ми упућене од ззлајавог, злог бруса, будиста итд можда би схватила и пп и јавне поруке теби од мене упућене...
лакше је бити дипломиран, други докази нису потребни...
шта мислиш, пробај, што исусу није било потребно признање људи?

покушао де не мислиш?
Lako ću se priključiti onima koji misle o mislima kao Danijela,ali imaju jednu finu fluidnu ogradu koja
označava granicu kompleksnog svemira u koji smo jednim manjim svoji delom bića "uronjeni" ili u
kom "lebdimo"...Najviše iz razloga što ni suštinu našeg postojanja još ne shvatamo;trojstva kvarkova
energetsko -materijalne kvante,korelativnost u mnogim pojavama,sintropiju i razarajuću entropiju...
Danijelina opservacija važi za kliničke uslove-daleko je od filozofske opservacije...Da bi to bila-mora
ukazati na put razjašnjenj svoje supstancije...Recimo :kako to da je elektrolitni zapis napravio blagi rastvor fosforne
kiseline (PH ispod7) te formirao misao,a ne rastvor neke druge kiseline koji uostalom je?
Tako da DA,ali s ovom nužnom napomenom...

Covek ima mogucost stvaranja misli a nije on ta mogucnost. Sposobnost apstrahovanja opsteg iz pojedinacnog i na taj nacin mogucnost stavranja pojmova, kojim ce onda baratati misljenjem tj. nalaziti odnose izmedju pojmova u sudovima iz kojih ce donositi zakljucke. Eto to je misljenje...funkcija razuma koji postvalja odnose koje nosi u sebi a priori, i iz kojih smo izveli logiku ,nauku izvedenu iz apriornih pravila funkcionisnja ljudskog razuma. A misljenje kao radnja, kao proces u trajanju, zahvata u transcendenciju. Mi mislimo ali ako mislimo o samom misljenju suocavamo se sa transcednentnim izvan mogucnosti sananja ili bilo kakve analize. Kao sto ne mozemo opaziti subjekat saznanja koji opaza a sam je izvan opazanja, tako ne mozemo misliti ni mislioca pa ni samu misao kao proces. Misljenje je intuicija a od njega mi imamo samo oprostorene simbole, reci... ili reprezente pojmova fantazme, dok su sami pojmovi i samo msiiljenje stvar intuicije ne analize. Analiziramo stvari ne i proces.

Tuzni patak
Zbog kriterijuma uticaja na sredinu , tema ce vise uplivati u evolutivne vode, evolucioni kapacitet, civilizacijsko dostojanstvo i slicne kreative, koji su trenutno na jednom visokom stepeniku daleko od trenutnog ljudskog zivota, a cini se da je taj stepenik nedostizan i nezeljen....

Patku, ti bi svaku temu da pretvoris u razmatranja o komunikaciji i drustvenim odnosima, o nekom razvoju civilizacije. Ova tema ako razmatramo sustinu misljenja, zahvata u metafiziku Patku.

Да се надовежем на ово оним што сам већ писао о мислима:

Мисао је духовна категорија и самим тим нешто својеврсно, изванпојавно и изванпросторно. На мисао не можеш показати прстом и пронаћи је у неуронима као што неко полуозбиљно овде рече.
На погрешном месту тражите. Посматрајући неуороне видећемо предмете који делују на друге предмете при чему иамо каузални низ акције и реакције,промене стања. Међутим, у том каузалном низу мисао није карика. Немамо рецимо неурон који шаље електични ипмулс другом неурону, па онда ту настаје нека мисао...која се ето ту појављује као карика. Увиђаш ли бесмисао овога?
Мисао није део каузалног ланца, она као категорија духа није од овога света. До ње долазимо непосредно а не опажањем.

Ево један пример. Када изговарам реч "разговор," у свести имам мисао коју та реч представља и коју схватам целовито. Међутим, у реалности, у садашњости, имам само један слог те речи, па чак не ни тај слог него само једно слово, па чак не ни то слово него једну вибрацију звучног таласа... па ни њу, јер се и она може делити ..и тако у бесКоначност. Па где је онда мисао која даје значење речи "разговор" и коју имам у духу и не смао њу него имам у духу и целу ту реченицу, и оно из чега је проистекла, и буквлано све остало. Све то имам у свести ВИРТУЕЛНО. Док у садашњости имам само један непојмљив тренутак вибрације звучног таласа.
У садашости дакле мисао није.
Где је онда:
ОНА ЈЕ У ДУХУ И ЕГЗИСИТИРА НА НАЧИН КВАЛИТАТИВНЕ МНОЖИНЕ.

Шта је мисао најбољи одговор је:

Мисао је једна тенденција ткз. квалитативне множине. А шта је квалитативна множина можеш видети на овој теми:

http://forum.krstarica.com/showthrea...tivna-množina

Back