Министар правде најавио: СУДИЈЕ У ТОГАМА, а запослени у УНИФОРМАМА!

Да ли ти је приватни извршитељ скинуо неке паре? Објасни нам своју ситуацију. Не правим се блесав, хоћу да видим о чему се ради. А ти пишеш у неким шифрама.

Јасно сам написао горе у посту, провери поново, додао сам још...

Није узео паре, јер ме није ни нашао, нисам тада био кући, али је направио хаос по комшилуку.

АЛО, правиш се блесав, зато што неможе нити сме да се спроводи фендерлук без решења СУДа!

Друго, а основно, је то да по ЗАКОНУ сваки дуг који је старији од 1 године несме се наплачивати! А они ме гоне за неку измишљотину од пре ко зна колико година.

- - - - - - - - - -

Da je samo sudstvo...

Све остале институције Србије су по хијерархији распоређене у власти које делују од налога са врха...

Poslednja izmena:
Verodostojna isprava

Član 18

Izvršenje radi ostvarivanja novčanog potraživanja određuje se i na osnovu verodostojne isprave.

Verodostojna isprava je:

1) menica i ček domaćeg ili stranog lica, sa protestom ako je to potrebno za zasnivanje potraživanja;

2) obveznica i druga hartija od vrednosti izdata u seriji, koja imaocu daje pravo na isplatu nominalne vrednosti;

3) faktura (račun) domaćeg ili stranog lica, sa otpremnicom ili drugim pismenim dokazom da je izvršni dužnik obavešten o nastaloj obavezi;

4) izvod iz poslovnih knjiga za izvršene komunalne i slične usluge;

5) javna isprava koja konstituiše izvršivu novčanu obavezu;

6) bankarska garancija;

7) akreditiv;

8) overena izjava izvršnog dužnika kojom ovlašćuje banku da sa njegovog računa izvrši prenos novčanih sredstava na račun izvršnog poverioca;

9) obračun kamate sa dokazima o osnovu dospelosti i visini potraživanja;

10) privremena ili okončana situacija u vezi sa izvršenim građevinskim radovima;

11) obračun o nagradi i naknadi advokata.

Verodostojna isprava je podobna za izvršenje ako su u njoj naznačeni izvršni poverilac i izvršni dužnik, predmet, vrsta, obim i vreme ispunjenja obaveze.

Kad se iz verodostojne isprave ne vidi dospelost potraživanja, izvršenje se određuje ako je izvršni poverilac podneo pismeni dokaz da je izvršnog dužnika pozvao da ispuni dospelu obavezu u naknadno ostavljenom roku.

Izvršne isprave

Član 13

Izvršne isprave su:

1) pravnosnažna odluka suda i sudsko poravnanje, kao i drugi akti stranaka koji su zakonom izjednačeni sa sudskim poravnanjem;

2) pravnosnažna, odnosno konačna odluka doneta u upravnom i prekršajnom postupku i poravnanje u upravnom postupku, ako glase na ispunjenje novčane obaveze i ako posebnim zakonom nije drugačije određeno;

3) izvod iz registra založnih prava na pokretnim stvarima i pravima i izvod iz registra finansijskog lizinga koji sadrži podatke o ugovoru o finanasijskom lizingu i predmetu finansijskog lizinga;

4) ugovor o hipoteci, odnosno založna izjava, sačinjena saglasno propisima kojima se uređuje hipoteka;

5) usvojen plan reorganizacije u stečajnom postupku, čije je usvajanje potvrđeno odlukom suda;

6) izvršna odluka koja je potvrđena kao Evropska izvršna isprava;

7) druga isprava koja je zakonom određena kao izvršna isprava.

http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_izvrsenju_i_obezbedjenju.html

Ипак ми се чини да си некоме дужан, а да ниси платио. Могуће да је грешка. Али свакако може да се спроведе извршење.

Свашта, па није тога симбол НВО него јармулка. Смешно.

Кад наше судије буду почеле да носе јармулке, то ће бити моменат да овај народ лупи песницом о сто и каже "доста више!"

Ko je rekao da je simbol NWO-a toga ili sudska ceremonijalna odeca??? :eek:

Ja sam jasno rekao da je ovo samo simbolicna poruka da je sudstvo pod njihovom kontrolom.

Kako vidimo, do sada je jedva u 2-3 posta konstatovana ta cinjenica, vecina ljudi se fokusirala na cenu tog poteza, i konstataciju da nam je sudstvo katastrofalno. Mada su i to ispravna zapazanja, najgore je ipak to sto je ovim svima obznanjeno, samo treba znati gledati i tumaciti sta vidis, da nam je sudstvo pod kontrolom.

Inace opste je poznato da sklonost ka ovakvim maskaradama gaje upravo masoni i pripadnici NWO - trazite po netu ima da se nadje.

Verodostojna isprava

Član 18

Izvršenje radi ostvarivanja novčanog potraživanja određuje se i na osnovu verodostojne isprave.

Verodostojna isprava je:

1) menica i ček domaćeg ili stranog lica, sa protestom ako je to potrebno za zasnivanje potraživanja;

2) obveznica i druga hartija od vrednosti izdata u seriji, koja imaocu daje pravo na isplatu nominalne vrednosti;

3) faktura (račun) domaćeg ili stranog lica, sa otpremnicom ili drugim pismenim dokazom da je izvršni dužnik obavešten o nastaloj obavezi;

4) izvod iz poslovnih knjiga za izvršene komunalne i slične usluge;

5) javna isprava koja konstituiše izvršivu novčanu obavezu;

6) bankarska garancija;

7) akreditiv;

8) overena izjava izvršnog dužnika kojom ovlašćuje banku da sa njegovog računa izvrši prenos novčanih sredstava na račun izvršnog poverioca;

9) obračun kamate sa dokazima o osnovu dospelosti i visini potraživanja;

10) privremena ili okončana situacija u vezi sa izvršenim građevinskim radovima;

11) obračun o nagradi i naknadi advokata.

Verodostojna isprava je podobna za izvršenje ako su u njoj naznačeni izvršni poverilac i izvršni dužnik, predmet, vrsta, obim i vreme ispunjenja obaveze.

Kad se iz verodostojne isprave ne vidi dospelost potraživanja, izvršenje se određuje ako je izvršni poverilac podneo pismeni dokaz da je izvršnog dužnika pozvao da ispuni dospelu obavezu u naknadno ostavljenom roku.

Izvršne isprave

Član 13

Izvršne isprave su:

1) pravnosnažna odluka suda i sudsko poravnanje, kao i drugi akti stranaka koji su zakonom izjednačeni sa sudskim poravnanjem;

2) pravnosnažna, odnosno konačna odluka doneta u upravnom i prekršajnom postupku i poravnanje u upravnom postupku, ako glase na ispunjenje novčane obaveze i ako posebnim zakonom nije drugačije određeno;

3) izvod iz registra založnih prava na pokretnim stvarima i pravima i izvod iz registra finansijskog lizinga koji sadrži podatke o ugovoru o finanasijskom lizingu i predmetu finansijskog lizinga;

4) ugovor o hipoteci, odnosno založna izjava, sačinjena saglasno propisima kojima se uređuje hipoteka;

5) usvojen plan reorganizacije u stečajnom postupku, čije je usvajanje potvrđeno odlukom suda;

6) izvršna odluka koja je potvrđena kao Evropska izvršna isprava;

7) druga isprava koja je zakonom određena kao izvršna isprava.

http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_izvrsenju_i_obezbedjenju.html

Ипак ми се чини да си некоме дужан, а да ниси платио. Могуће да је грешка. Али свакако може да се спроведе извршење.

Ти се и даље правиш блесав, чак и то што си изнео, тачке закона, неразумеш наводно...

Да ли си ти чуо за УСТАВ?

Хм, да, вечина у Србији је таква, као и ти, обична комуњара којој су испрали мозак, нити разуме шта пише, нити разуме кад му неко други напише на истом језику и писму...

Стварно умете да нервирате...

Добро те дресирали, али ја се не нервирам... :lol:

ПС

Да те информишем, није нико глуп како желите да направите многе, шаљете људе да изгубе главе.

За сваки напад на породицу, јер то је напад, тероризам на личност, породицу, имовину, нема тог закона који че да спречи да свако брани своје, и голим животом, а на то ви комуњаре рачунате, гурате људе да изгину!
А и да неко буде убица, и тиме убијете две муве једним ударцем, ослободите се и оног ког шаљете, и оног коме сте дужни. :)

Добро смишљено, али провидно. :)

Poslednja izmena:
Лафе, тебе очигледно натежу због "веродостојне исправе" а не извршне исправе. Јбг..ти читаш само оно што ти се свиђа а остало не видиш. Негде и некад си потписао неку меницу или нешто слично (из члана 18. а не члана 13.) па те сад напињу.

Ајде да ми неко одговори, по којем то закону и Уставу, СУД даје налог полицији да ме насилно одјаве из мог стана???

- - - - - - - - - -

Лафе, тебе очигледно натежу због "веродостојне исправе" а не извршне исправе. Јбг..ти читаш само оно што ти се свиђа а остало не видиш. Негде и некад си потписао неку меницу или нешто слично (из члана 18. а не члана 13.) па те сад напињу.

Ти си стварно неразуман, и престани да сугеришеш твоју комуњарску шему. Тенкс.

Сатанистичка дела која спроводите ближе се крају, још мало имате времена... :)

Ајде да ми неко одговори, по којем то закону и Уставу, СУД даје налог полицији да ме насилно одјаве из мог стана???

А где те пријављују? У Лазу Лазаревића?

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Ти си стварно неразуман, и престани да сугеришеш твоју комуњарску шему. Тенкс.

Ју велкам.

А где те пријављују? У Лазу Лазаревића?

- - - - - - - - - -
:hahaha:

Типична комуњарска стратегија...:lol:

Ош да ти покажем допис из СУП Панчево о насилној примени силе одјављивања? Имам и то. :lol:

Али то ти нећу показати, обавештени су многи о таквом делу власти... :)

Poslednja izmena:
Дај отпусну листу из Топонице.

- - - - - - - - - -

ДА видимо шта тамо пише.

Спамеру, престани да провоцираш... :)

Него ти лепо одговори, колико сте фирми отворили на туђе име? Знаш да се свако предузеће региструје у СУД-у... :)

Како то да још увек СУД скрива 3 предузећа која су на моје име отворена у СУД-у, а да мене нико није ни констатовао? :per:

Да те чујем! И тебе и то вајно тужилаштво, и СУДство, које се прави да су праведни и да спроводе закон... :per:

Jedva čekam ovakve sudske uniforme, to će biti hit!

782068-j1.jpg

Не, такве униформе че да дају својим параполицијским снагама, својој паравојсци Србије... :)

Ma već se to polako spaja u jedno. Kao što su spojili katastar i grunt.. tako ovi današnje paramilicije, poput busplus kontrolora, presuđuju na licu mjesta, niko zakona ne zna, a kamoli ustava. Biće i vatrenog oružja, samo polako, nisu još došli ni do pepper spreja...

Ma to im sugestija iz Brisla...Nije Selaković toliko bistar I-odvažan da to sam predloži Gospodaru...:mrgreen:
Samo...Sudije su intelektualna krema-to korupciju u sudstvu neće smanjiti bitno,a čemu se nadaju u EU...Jer šta ako strabac utaji porez
u Srbiji,a to se omaškom otkrije?
Šta ćemo tada druže precedniče?:sad2:

Poslednja izmena:
Ma već se to polako spaja u jedno. Kao što su spojili katastar i grunt.. tako ovi današnje paramilicije, poput busplus kontrolora, presuđuju na licu mjesta, niko zakona ne zna, a kamoli ustava. Biće i vatrenog oružja, samo polako, nisu još došli ni do pepper spreja...

Значи напредују напредно...

Пара снаге власти Србије, СУДства, уједињују у једну организацију? Требало се то очекивати, мада ја сам мислио да че то идуче године да одраде.

Веома сназно делују и као подељени у групе, битно да су им верни, пара - флегичари...

Другари, рецимо, да дођемо до закључка да би судије требало да имају неку радну униформу, ако се већ залажемо за униформе у средњим школама, и кад нам сметају допичњаци у судовима или школама или брателе у јавним установама...

...шта мислите, како би требало да изгледају судијске униформе?

Другари, рецимо, да дођемо до закључка да би судије требало да имају неку радну униформу, ако се већ залажемо за униформе у средњим школама, и кад нам сметају допичњаци у судовима или школама или брателе у јавним установама...

...шта мислите, како би требало да изгледају судијске униформе?

Ајде престани да покриваш СУДство, и објасни овде којим се системом служи СУДство Србије?

Којом то мађијом, кроз духовност?

Ако има овде на нету Влаха и Румуна, они ће ти помоћи и објаснити о чему се ради, ако незнаш, у шта сумњам. :)

Министар правде Србије Никола Селаковић најавио је данас да ће од нове године све судије у Србији добити судијске тоге, а запослени у судовима радне униформе.

sudija1.jpg

Отварајући Годишње саветовање судија у Врњачкој Бањи министар је рекао да ће судијске тоге бити представљене сутра у оквиру тог саветовања.

Судије би тако од јануара 2016. године требало да током суђења носе црне одежде са белим оковратницима, како се до сада видело само у иностраним филмовима.

Запослени у судској администрацији ће добити униформе у складу са њиховим запослењима, записничари, судска стража

*********************************************​

Има ли краја лудости у "банана држави" :roll: И ко ће то да финансира? Они из својих џепова? Јес` како да не. Опет по џепу грађана Србије.

Толико нам судство "добро" функционише, да су само те тоге недостајале да буде скоро па "савршено" :mrgreen:

Podržavam.
I policija ima uniforme,štone bi sudije?
Naravno, treba obratiti pažnju na kvalitet rada, al toge ne smetaju u tome.

Back