Министар правде најавио: СУДИЈЕ У ТОГАМА, а запослени у УНИФОРМАМА!

Poruka
20.104

Министар правде Србије Никола Селаковић најавио је данас да ће од нове године све судије у Србији добити судијске тоге, а запослени у судовима радне униформе.

sudija1.jpg

Отварајући Годишње саветовање судија у Врњачкој Бањи министар је рекао да ће судијске тоге бити представљене сутра у оквиру тог саветовања.

Судије би тако од јануара 2016. године требало да током суђења носе црне одежде са белим оковратницима, како се до сада видело само у иностраним филмовима.

Запослени у судској администрацији ће добити униформе у складу са њиховим запослењима, записничари, судска стража

*********************************************​

Има ли краја лудости у "банана држави" :roll: И ко ће то да финансира? Они из својих џепова? Јес` како да не. Опет по џепу грађана Србије.

Толико нам судство "добро" функционише, да су само те тоге недостајале да буде скоро па "савршено" :mrgreen:

Хм.... кад се уђе у Суд, све врви од перверзије. Судинице су кекси обучене и згодне, записничарке такође, судијске службенице морају да прате модне трендове, па су тако и оне кекси обучене, адвокатице по последњој моди, адвокатске приправнице морају да истакну своју младост и лепоту.

:think:

Баш ме занима какве ће то униформе да доделе судским службеницама и записничаркама? И тоге које буду даровали судиницама, верујем да ће бити кекси. Немој да буде нешто неваљашно, не иде да само адвокатице и приправнице штрапацирају у црвеним штиклицама по судској згради. :per:

Е, тооооооооо........ то је најважније - ДА КЛОВНОВИ ИМАЈУ КОСТИМЕ...... па јбт ја лепо кажем да треба узети говњиве мотке ------- тај фрфљави зрикави Селаковић НЕ ВОДИ РАЧУНА ШТО ИМА ВИШЕ ОД МИЛИОН НЕРЕШЕНИХ СУДСКИХ ПОСТУПАКА, ШТО СУДИЈЕ ПРОДАЈУ СПОРОВЕ.... ------ АЛИ КОСТИМИ СУ ВАЖНИИИИИИИИИ-------
:dash::dash::dash:

поново ради Циркуссссссс----------- навали народееееее........

naravno,bolje pripravnice u uskim suknjicama i nabubrelim dekolteima...dok ih gledaš zaboraviš na trenutak svu muku zbog koje si tamo. Iako znaš da su to igračke za sudije i advokate opet ti milo.
Mene taj office style baš onako....inspiriše. Samo njih neka ne diraju,sudije i advokati mogu i haltere na glavi da nose koga briga...tarifu neće menjati šta god obukli.

Sta ce ostati srpsko ovde u Srbiji.Hebo vas englez,da nose one perike iz XVI i XVII veka,ili da budu ovi kao u Hagu.Zaboravio sam kako ih je seselj nazvao.Hocete sve kao na zapadu,a oni vas ne hebi ni za cent.prodacete dusu.Bas me briga za vasu,ali narod je u pitanju i njih ste vec prodali,t.j. nas.Vi ste lesinari.Da ne nabrajam zivotinje,jer to i njih vredja.Gamad ste da gora ne moxete biti.

naravno,bolje pripravnice u uskim suknjicama i nabubrelim dekolteima...dok ih gledaš zaboraviš na trenutak svu muku zbog koje si tamo. Iako znaš da su to igračke za sudije i advokate opet ti milo.
Mene taj office style baš onako....inspiriše. Samo njih neka ne diraju,sudije i advokati mogu i haltere na glavi da nose koga briga...tarifu neće menjati šta god obukli.

Шта си ти, неки мушки шовиниста? Играчке за судије и адвокате? Мислиш да судинице и адвокатице немају своје играчке?

Шта си ти, неки мушки шовиниста? Играчке за судије и адвокате? Мислиш да судинице и адвокатице немају своје играчке?

Što šovinista? Pa nek imaju,koga briga...njihove igračke ne želim da posedujem niti me briga šta nose...::dontunderstand:

Ja se češem gde me svrbi :D

Sta ce ostati srpsko ovde u Srbiji.Hebo vas englez,da nose one perike iz XVI i XVII veka,ili da budu ovi kao u Hagu.Zaboravio sam kako ih je seselj nazvao.Hocete sve kao na zapadu,a oni vas ne hebi ni za cent.prodacete dusu.Bas me briga za vasu,ali narod je u pitanju i njih ste vec prodali,t.j. nas.Vi ste lesinari.Da ne nabrajam zivotinje,jer to i njih vredja.Gamad ste da gora ne moxete biti.

''....i zašto ste tako obučeni?Meni ličite na INKVIZITORE''...:hahaha:

Министар правде Србије Никола Селаковић најавио је данас да ће од нове године све судије у Србији добити судијске тоге, а запослени у судовима радне униформе.

Отварајући Годишње саветовање судија у Врњачкој Бањи министар је рекао да ће судијске тоге бити представљене сутра у оквиру тог саветовања.

Судије би тако од јануара 2016. године требало да током суђења носе црне одежде са белим оковратницима, како се до сада видело само у иностраним филмовима.

Запослени у судској администрацији ће добити униформе у складу са њиховим запослењима, записничари, судска стража

Има ли краја лудости у "банана држави" :roll: И ко ће то да финансира? Они из својих џепова? Јес` како да не. Опет по џепу грађана Србије.

Толико нам судство "добро" функционише, да су само те тоге недостајале да буде скоро па "савршено" :mrgreen:

Ako je to istina, onda je Seljaković teško iskompleksirani primitivac! Čuj, hoće TOGE! :hahaha:

sudija1.jpg

Jel to znači da reformišemo kontinentalni pravni sistema za anglosaksonski ?!?

Beskonačne tranzicije - a zamajavaju nas detaljima

(Đavo je u detalju)

sudija1.jpg

У Србији не постоји Правосуђе!

Постоји СУД-ство, које је власништво приватних рекеташа!

Гласам и за тоге и за униформе, али дајте да се изабере неки лепши дизајн, и да се то (бар за судје) шије по мери, а не да изгледају ко спадала у њима. Не рачунајући војску и неке службенике у банкама, униформисана лица код нас углавном изазивају подсмех у томе у шта су обучену, а требало би да изазивају одређено поштовање.

Еремита је исправно приметио, да је то као мода уведено и у осталим сателитским државама око Србије, али још једном кажем, није толико проблем што ће судије бити у тогама, већ што те тоге које смо до сада виђали изгледале су циркусантски. И да се то не облачи преко одела, као скафандер или кабаница, већ да лепо буде скројена сва одећа. Али знајући нас, биће баш све овако како не бих волео да буде, лош дизајн, бројеви неколико пута већи, карикатура англо-саксонских судија, циркусантски, као некад чобани и грачничари са дебелим овчијим гуњевима.

Те њихове тоге већ видим да ће отприлике овако да изгелдају. Негде има једна још грђа слика од ове, али не могах да нађем, но не сумњам да ни они неће наћи боље тоге.

stari-rac-sa-sinom.jpg

Стари Рац са сином, гравура из збирке Мартина Енгелбрехта, из XVIII века

Back