Strela
Elita
- Poruka
- 17.244
Duh Sekire:ПОТПИСУЈЕМ!
Уз малу ограду да Бондстил може да остане и ако је Космет подељен, а ако све пропадне можда "свет схвати" да подела и није неприхватљива.
NIŠTA NE POTPISUJ!!!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Duh Sekire:ПОТПИСУЈЕМ!
Уз малу ограду да Бондстил може да остане и ако је Космет подељен, а ако све пропадне можда "свет схвати" да подела и није неприхватљива.
Vagrant:siptara samo u beogradu imate oko 80.000 pa ti razmisli o gajenju guje u nedrima,ako se oslobodimo Kosova kako vi kazete oni se nece smiriti vec ce traziti vise i vise i vise i vise i vise i vise i vise...
Duh Sekire:Сада имамо преговарачки тим, па да попричамо још мало о томе куда могу водити преговори. Из разумљивих разлога, држава, односно преговарачки тим не могу унапред објављивати који је минимум испод кога се не може ићи. Чак и оно што је као тако исказано не мора бити онај прави минимум. И ради мене, боље и да није...
Али можемо ми као мали део јавности. Дакле, која су ваша мишљења?
Да изнесем и ја своје:
Минимум је српски ентитет на Косову и БиХ.
Намерно сам то спојио, јер то су повезана питања. Дакле: ентитет за Србе на Космету у прихватљивим границама. Гаранције декларацијом Савета Безбедности о постојању Републике Српске и тог ентитета. Јавни став Европске Уније да даља интеграција и пријем у чланство Косова и БиХ може ићи и са постојећим ентитетским поделама и овлашћењима. Враћање Републици Српској дела овлашћења која је укинуо Педи Ешдаун.
Као део споразума треба да буде одустајање "Косова" од било какбог одштетног захтева према Србији.
То је по мени доња граница. Све испод тога спада у домен "играјте се сами".
п.с. Извињавам се ако је баш оваква тема већ била.
Duh Sekire:Слажем се да је позиција слаба тренутно, и тај "тренутак" ће дуго потрајати.
Али оно што се често не увиђа да Космет није толики проблем Србији колики је Европи, а у великој мери и Америци. Ови други би да повуку трупе, први би да се реше шиптарских емиграната и потенцијалног кризног жаришта.
У случају ОДУГОВЛАЧЕЊА сасвим је сигурно да ће "међународна заједница" (читај: Европа и Америка) покушати да НАМЕТНЕ решење, а онда ако у томе не успе (што нисам сасвим сигуран) да такво "решење" ЈЕДНОСТРАНО ПРОГЛАСИ.
У том случају Срби са Космета ће "гласати тракторима", како је рекао Лабус. У принципу, то значи да ће на крају, доласком у Србију, бити поштеђени даљег терора.
Други проблем је што је цепање једне земље која уз то (више) није "одметничка" преседан који ће скупо коштати.
Леон Коен је рекао да Србија неће пристати на наметнута решења, а ја чекам да то видим у пракси. Сумњам у Бориса Тадића, чији је Коен саветник, због његових ранијих акција и због онога што је радио Зоран Ђинђић (односно што је толерисао од својих коалиционих партнера док му је Коштуница био главни проблем).
commodore:Ма бре - лако ћемо са Шиптарима.
Они, људи, раде свој посао. Ми треба да радимо свој...
Лако нам је са њима... Зна се... Бар се ту све зна... Кад оду Американци - што не погине иде преко Проклетија... кад тад...
Него, наша гамад се намножила.
ТО је већи проблем.
Шта са њима да радимо?
Truman:Imam jednu pravnu nejasnocu: Zamislimo da nas pregovaracki tim napusti pregovore tj. odbije da potpise ( uslovnu ) nezavisnost. Da li postoji mogucnost da Kosmet svejedno postane nezavistan, tj. da ga medjunarodni faktor proglasi nezavisnim?
Drugo, da li vam se cini da ukoliko nasi politicari procene da je Kosovo izgubljeno naprave sporazum "Kosovo za Republiku Srpsku"? Da li bi svet pristao na to ili je to naivno traziti?
Trece, sta mislite koliko ce trajati pregovori? I zar ne mislite da je sada je kasno pricati o podeli Kosova jer siptari na to sada nece pristati ?
Zarathustra:Мора се играти на две или више столица !
Шта причате будалаштине,МИНИМУМ ЈЕ КиМ У СРБИЈИ, И НЕЗАВИСНА РЕПУБЛИКА СРБСКА, Људи су дали животе за те ЦИЉЕВЕ ко сте ви да изадјете оно што су генерације Срба од Немањића градиле. Како само можете помислити да дате део Србске земље без БОРБЕ.Zarathustra:П О Т П И С У Ј Е М !
Бл:Шта причате будалаштине,МИНИМУМ ЈЕ КиМ У СРБИЈИ, И НЕЗАВИСНА РЕПУБЛИКА СРБСКА, Људи су дали животе за те ЦИЉЕВЕ ко сте ви да изадјете оно што су генерације Срба од Немањића градиле. Како само можете помислити да дате део Србске земље без БОРБЕ.
СТРАШНОООООООООО
На било КОЈИ НАЧИН, Св.Кнез Лазар је положио свој живот за КиМ а ми ће мо га дамо за пар ајвара, СТРАШНОООООООООDuh Sekire:Добро, а како мислиш да постигнеш тај минимум?!?
Бл:На било КОЈИ НАЧИН
Мислим на период који год буде потребанDuh Sekire:Добро, а како мислиш на било који начин у наредних 10 година рецимо?
Ако мислиш на дужи временски хоризонт онда твој минимум не мора бити нелогичан.
МОЖЕDukeofSerbia:UNITED STATES of SERBIA - always and forever
Бл:Шта причате будалаштине,МИНИМУМ ЈЕ КиМ У СРБИЈИ, И НЕЗАВИСНА РЕПУБЛИКА СРБСКА, Људи су дали животе за те ЦИЉЕВЕ ко сте ви да изадјете оно што су генерације Срба од Немањића градиле. Како само можете помислити да дате део Србске земље без БОРБЕ.
СТРАШНОООООООООО
КОЈА ЕВРОПА ШТА МИ ИМАМО СА ЊОМ. МИ СМО ПРАВОСЛАВНИ СРБИ(БАЛКАНЦИ)Осим што се граничимо са Европом, никакве везе немамо са њом, и што би нам они одлучивали о СРБИЈИZarathustra:Попе, не смарај !
Говоримо овде о паметном дипломатском наступу, а не о срицању епова.
Ти си можда пун молитва али слабо шта знаш којим потенцијалима располаже земља. Јачи су од нас.
Мора да постоји више избора и путева за постизање неког циља.
То је давно објашњено још у Владаоцу !