Duh Sekire
Iskusan
- Poruka
- 6.686
Сада имамо преговарачки тим, па да попричамо још мало о томе куда могу водити преговори. Из разумљивих разлога, држава, односно преговарачки тим не могу унапред објављивати који је минимум испод кога се не може ићи. Чак и оно што је као тако исказано не мора бити онај прави минимум. И ради мене, боље и да није...
Али можемо ми као мали део јавности. Дакле, која су ваша мишљења?
Да изнесем и ја своје:
Минимум је српски ентитет на Косову и БиХ.
Намерно сам то спојио, јер то су повезана питања. Дакле: ентитет за Србе на Космету у прихватљивим границама. Гаранције декларацијом Савета Безбедности о постојању Републике Српске и тог ентитета. Јавни став Европске Уније да даља интеграција и пријем у чланство Косова и БиХ може ићи и са постојећим ентитетским поделама и овлашћењима. Враћање Републици Српској дела овлашћења која је укинуо Педи Ешдаун.
Као део споразума треба да буде одустајање "Косова" од било какбог одштетног захтева према Србији.
То је по мени доња граница. Све испод тога спада у домен "играјте се сами".
п.с. Извињавам се ако је баш оваква тема већ била.
Али можемо ми као мали део јавности. Дакле, која су ваша мишљења?
Да изнесем и ја своје:
Минимум је српски ентитет на Косову и БиХ.
Намерно сам то спојио, јер то су повезана питања. Дакле: ентитет за Србе на Космету у прихватљивим границама. Гаранције декларацијом Савета Безбедности о постојању Републике Српске и тог ентитета. Јавни став Европске Уније да даља интеграција и пријем у чланство Косова и БиХ може ићи и са постојећим ентитетским поделама и овлашћењима. Враћање Републици Српској дела овлашћења која је укинуо Педи Ешдаун.
Као део споразума треба да буде одустајање "Косова" од било какбог одштетног захтева према Србији.
То је по мени доња граница. Све испод тога спада у домен "играјте се сами".
п.с. Извињавам се ако је баш оваква тема већ била.