Minijaturni modeli

Danas su mi stigli dugo očekivani modeli koji su trebali doći krajem septembra :) još nisam izbacio sve od stare pošiljke,obećavam da hoću. U ovoj ima doosta dobrih modela što kamiona,što autobusa :)
Evo par fotki da vam dam mali nagoveštaj :)

received_2754196181422605.jpeg
received_223746690708728.jpeg
received_1347300622874137.jpeg
received_251902964494012.jpeg

Pozdrav svima!
Da li ima neko ko se bavi sakupljanjem minijaturnih modela,maketarstvom,izradom diorama ili slicno pa da se malo druzimo ovde :)
Ne nadjoh temu za ovako nesto pa resih da otvorim,ako bude bio ikakav odziv je li :)

moj brat

ceo zivot nesto sklapa i sakuplja
ima cak i majcu na kojoj pise:

MY
collection
IS BIGGER
THAN YOURS

al nije ovde...

ja nisam taj tip ali imao sam ih u porodici jos.

Pozdrav svima!
Da li ima neko ko se bavi sakupljanjem minijaturnih modela,maketarstvom,izradom diorama ili slicno pa da se malo druzimo ovde :)
Ne nadjoh temu za ovako nesto pa resih da otvorim,ako bude bio ikakav odziv je li :)
osobno se ne bavim time, međutim moj pok. brat blizanac bavio se time...inače otac nam je bio kamiondžija tako smo imali sreće ja i brat da smo s ocem u kamonu prošli cijelu bivšu SFRJ...i nema ljepšeg sna nego u kamionskom krevetu, ono se ljulja, nina, cuca, a ti zaspiš ko beba...

brat je skupljao i radio makete veće, ostale su doma, dok je živ bio morao sam mu svake godine kupiti kalendare od TRUCKER i FERNFAHRER...

jedne smo godine išli na sajam kamiona u HANOVER-u...bilo je predivno...

imaš lijep hoby i samo nastavi, puno sreće...

osobno se ne bavim time, međutim moj pok. brat blizanac bavio se time...inače otac nam je bio kamiondžija tako smo imali sreće ja i brat da smo s ocem u kamonu prošli cijelu bivšu SFRJ...i nema ljepšeg sna nego u kamionskom krevetu, ono se ljulja, nina, cuca, a ti zaspiš ko beba...

brat je skupljao i radio makete veće, ostale su doma, dok je živ bio morao sam mu svake godine kupiti kalendare od TRUCKER i FERNFAHRER...

jedne smo godine išli na sajam kamiona u HANOVER-u...bilo je predivno...

imaš lijep hoby i samo nastavi, puno sreće...
Žao mi je zbog tvog brata ali eto lepe prilike da se podsetis na njega,na neke doživljaje i zajedničke trenutke :) baš sam danas uzeo malo da pretresem šta sam skoro nabavio i naletim na maketu busa koji je brendiran u Expo Hanover tako da ću iskoristit ovu priliku da ga ovde postavim :)

20231015_175107.jpg
20231015_175100.jpg
20231015_175055.jpg
20231015_175050.jpg

moj brat

ceo zivot nesto sklapa i sakuplja
ima cak i majcu na kojoj pise:

MY
collection
IS BIGGER
THAN YOURS

al nije ovde...

ja nisam taj tip ali imao sam ih u porodici jos.
Ja imam u planu da pocnem da sklapam modele premda za to treba imati jake živce, mirnu ruku i dosta slobodnog vremena a ja trenutno ne ispunjavam ni jedan od ta tri uslova i ovo mi je zasad lakše :) krenuo bih sa malim "prepravkama" vec gotovih modela pa ću videti kako to ide :)

Ja imam u planu da pocnem da sklapam modele premda za to treba imati jake živce, mirnu ruku i dosta slobodnog vremena a ja trenutno ne ispunjavam ni jedan od ta tri uslova i ovo mi je zasad lakše :) krenuo bih sa malim "prepravkama" vec gotovih modela pa ću videti kako to ide :)
Sve tacno - moras da si u zoni (mentalnoj) inace nista. Mada razvija se to kad radis.

Pa da, kreni sa popravkom farbi, popunom gde treba - mozda ti restauracija donese neko zadovoljstvo takodje. Zanimljivo je to. Kako da resis neki problem.

Ja nemam strpljenja da nesto precizno radim rukama - pogotovo sitno.

Da vratim "dug" iz prošle nabavke :)
Evo par MAN-ova lepih

Najpre jedan MANeken koji vuče silo cisternu za prevoz praškastih materija :

20230830_093654.jpg
20230830_093723.jpg

20230830_093632.jpg

I jedan sa otvorenom Mega poluprikolicom angažovan na prevozu kotura sa kablovima

20230830_100052.jpg
20230830_100101.jpg

Ova mi se Mečka podvukla i zamalo da ostane "neobjavljena" :)
Mercedes proizvodjača Herpa sa poluprikolicom za prevoz kontejnera. Ovde je u kompletu sa kontejner cisternom za prevoz nezapaljivog i neotrovnog gasa o čemu svedoči ova zelena oznaka iznad natpisa :)
20230830_094921.jpg
20230830_094938.jpg
20230830_094951.jpg
20230830_095007.jpg

Back