Mini kuper kec 1.6 90 ks

mario80

Stara legenda
Poruka
80.110
Drugar mi se zapalio hoće da kupi. Uopšte ne mogu da ga skinem sa tog tripa. Ja sam ga vozio doduše novog s i ne sećam se da mi je neki auto bio živahniji, poslušniji i brži. Ili je to bio subjektivan osećaj zbog niskog težišta. Još uvek imam neke delove u garaži jer se komplet raspao na 35kkm.

Elem ovo je staro i jel ima nešto da se obrati pažnja? Motor ima lanac i kada je hladan ne sme da klepeće. Bobine to sam davno čitao. Znam da je katastrofa jbg. Treba mu samo za vozikanje.

Nagovaram ga na kupera 1.4 dizel jer ima tojotin motor ali neće.

IMG_2286-1024x768.jpg

Nagovaram ga da uzme cabrio, uvek će lakše da ga proda ali neće.

To je samo mini :)
nije nego mini cooper. https://carsonline.bonhams.com/en/listings/mini/cooper-1300/97f703d0-b288-47da-919d-51e80e0f27dd

cooper je inače poznatiji po utrkama, radio je bolide za razna natjecanja između ostalog i za najprestižnije motosport natjecanje formulu 1.
i upravo su oni standadrnom miniju podarili oko 20ak konja više. oni miniji koji su osvajali reli monte carlo svi su
bili cooper izvedenica. znači cooper uz mini bi bio slično šta i alpina uz bmw i amg uz mercedes.

a ta ljubav traje još iz 60ih

The performance versions, the Mini Cooper and Cooper "S", were successful as both race and rally cars, winning the Monte Carlo Rally in 1964, 1965, and 1967. In 1966, the first-placed Mini (along with nine other cars) was disqualified after the finish, under a controversial decision that the car's headlights were against the rules

Izvedbene verzije, Mini Cooper i Cooper "S", bile su uspješne i kao trkaći i kao rally automobili , pobjeđujući na reliju Monte Carlo 1964., 1965. i 1967. Godine 1966., prvoplasirani Mini (zajedno s još devet automobila) diskvalificiran je nakon cilja, pod kontroverznom odlukom da su prednja svjetla automobila bila protiv pravila.

Išli ovaj da pogledamo lanac se čuje kada upali, otišla letva volana kaže vlasnik roki, nisam stigo da sipam ulje tako se popravlja, lamela proklizava, druk lager, neki španer mjauče, unutra sve šrafljeno puno rupa od hol šrsfova... Auspuh dodiruje školjku pa ti zveči glava na 2,5 obrtaja :lol:

Screenshot_2025-03-03-18-02-46-966-edit_com.viber.voip.jpg

Ma ovo je bukvalno sve pred kraj ili na samom kraju. Još nisam video da je potpuno ceo auto dotrajao. Jedino mi je bilo fascinantno da ima auspuh od s montiran i ispravan katalizator!

Koloko je siguran klubmen sa ovakvim vratima prilikom bočnog udara?

Screenshot_2025-03-03-20-46-45-614-edit_com.kupujemprodajem.android.jpg

Možda odemo ovaj da pogledamo nije u bg. Ima i jedan dizel usput da vidimo.

IMG_20250303_210327.jpg

Ovaj je unutra kao nov što ne znači da nije pakovan to se vidi jedino kada zavučeš nos.

Mnogo sladak auto, mislim da je 1.4 dizel sa tojotinim motorom lepa kombinacija.

Back