Milunka Savic-vi ste svet

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Републиканска зехавенција и ругање Монархистима

Још када би ти некако укапирао да је републиканска светска међ.структура одавно мртва, што се види још од 1970-2000-тих, можда би и написао нешто из филозофског концептуализма

Цркава ти и неолиберализам који је оборио СССР.

Али нема везе ти се намртво дружиш са мртвим Марксом.

Мртав и глуп је исто...

Ne očekujem,...samo ne smatram da je ona veći heroj od drugih običnih žena, osuđenih da se u ratnim vihoru bore sa svakodnevnicom. To je moj stav i mišljenje. Žao mi je ako se nekome ne dopada, ali jeste!
Ne moramo svi isto razmišljati!
Pošto je živela sa svojim odlikovanjima, herojske slave nije ni bila zakinuta.

Има онај слоган на почетку короне: "седи кући и буди херој"

citam te statistike, kaze u srbiji 30% nepismenih
jel moguce to
skola je obaveza od 45
kako je bre moguce
ko su ti ljudi
pa zrtve tranzicionog skolstva
znaci, pismeni dovoljno da zaokruze na izborima
al ne i da procitaju titl, knjige je glupo i da pominjem ?

a i to s izborima sve teze ide
sjetimo se onog fijaska s madjarskom strankom
negdje u juznoj srbiji? : ))))

272926704_2668524216626333_417716423856628445_n.jpg

jel pratite serijal reklama? jel vas nervira?
ocu da pocupam kosu svaki put.:dash:
ali to pusta americka ambasada i tema je zabranjena na ovom forumu....:)

Pazi kada neko ko nije deo sveta kaze da su srbi deo sveta ...valjda njihovog...:)

Koliko znam ceo taj anglovatikanski svet nije deo sveta nego pleme koje napada narode po svetu i pljacka ih.....a srbi su deo sveta koji je uvek protiv takvih....Milunki po svetu koliko hoces, jer i srba po svetu ima zbog stalnih napada te neljudske vrste....

jel moguce to
skola je obaveza od 45
kako je bre moguce
ko su ti ljudi
To su ljudi koji nisu vazni vladi u senci koja je na vlasti vec 50 godina....oni kojima uzimaju i pomoc na koju imaju prava, pa moraju da kradu, prose, rade od 10 godina ili sluze gazdama u selu kao radna snaga....dvolicnoj neljudskoj srpskoj eliti

ali to pusta americka ambasada i tema je zabranjena na ovom forumu....:)

Pazi kada neko ko nije deo sveta kaze da su srbi deo sveta ...valjda njihovog...:)

Koliko znam ceo taj anglovatikanski svet nije deo sveta nego pleme koje napada narode po svetu i pljacka ih.....a srbi su deo sveta koji je uvek protiv takvih....Milunki po svetu koliko hoces, jer i srba po svetu ima zbog stalnih napada te neljudske vrste....
Jedine nacije na planeti koje ne mogu smisliti su Ameri i Englezi.
Za Srbe u svetu je tačno,...pogledaj šta su Đokoviću nedavno uradili? Da je katolik ili da bar ima strano državljanstvo, mislim da ne bi ni čamio u Covid zatvoru u Australiji.

jel moguce to
skola je obaveza od 45
kako je bre moguce
ko su ti ljudi
Ja sam jednom kao student, čekala red u Pošti da podignem stipendiju.
Ispred mene u redu stoji jedna starija gospođa u bundi, našminkana i doterana.Na šalteru podiže porodičnu penziju od pok.muža (koji je bio vojni oficir), kad se trebala potpisati, da bi uzela novac, umesto potpisa stavila je otisak prsta.
Ja stojim u odrpanim farmerkama i starkama, sa podočnjacima do kolena i razmišljam po izlasku iz Pošte:
"Da li je ovo moguće u 21-om veku"?
Čak i nepismena se eto, fino snašla u životu.Mi joj se malo nasmejani u Pošti, ali boli nju briga.
Dakle'm,...ne da ih ima, već su se i lepo snašli u životu!

Ispred mene u redu stoji jedna starija gospođa u bundi, našminkana i doterana.Na šalteru podiže porodičnu penziju od pok.muža (koji je bio vojni oficir), kad se trebala potpisati, da bi uzela novac, umesto potpisa stavila je otisak prsta.
Ja stojim u odrpanim farmerkama i starkama, sa podočnjacima do kolena i razmišljam po izlasku iz Pošte:
Čak i nepismena se eto, fino snašla u životu.Mi joj se malo nasmejani u Pošti, ali boli nju briga.
Znas li onu pricu o zandaru iz Bilece? 😂

naravno da je moguce
muski odredjenog mentalnog sklopa
(koji se donekle ogleda i u sklonosti uniformama)
preferiraju partnerke nizeg obrazovanja i inteligencije, po mogucnosti vizualno dopadljive, al nije imperativ kao ova prva stavka ?

i simpaticna je ta tvoja zacudjenost
iz istog je izvora ko i hejt prema citavim narodima
a opet nije toksicna toliko

naravno da je moguce
muski odredjenog mentalnog sklopa
(koji se donekle ogleda i u sklonosti uniformama)
preferiraju partnerke nizeg obrazovanja i inteligencije, po mogucnosti vizualno dopadljive, al nije imperativ kao ova prva stavka 😆
Ne bi trebalo da je moguće!
To je možda bilo pre 15-ak godina, otprilike.
Jbt,...čak nije mogla ni hemijsku držati u ruci, pa da potpiše kako god.

i to je obavezno zadnji 70 godina
zato me zanima kako je nepismenost uoste moguca
evo ne znam
osim sto znam da je 1/3 mog razreda prepisivalo lektiru umjesto da procita knjigu
druga trecina je vrijedno citala i nista nije razumila
kapiram da se uglavnom znaju potpisati danas, ali ne puno vise od toga

pa majku mu niko nije nepismen izsao iz osnovne skole
hehehe
a sta je uopce pismenost
imas funkcionalno nepismenih vlasnika biznisa
i to uspjesnih

pa majku mu niko nije nepismen izsao iz osnovne skole
Moja pok.baka po ocu je umrla 2003-e godine.Nasledila je dedinu porodičnu penziju (bio je gasterbajter, radio u Nemačkoj i govorio je 3 jezika). Bila je žena sa sela, nikada nije išla u školu.Ali, kad se ona rodila tada nije bilo obavezno.
Što se kasnije nije sama opismenila, bog te pita!
Još je meni govorila da sam velika budala što uopšte upisujem fakultet. :hehe:

Back