Milorad Dodik podrzao G17+ na izborima u Srbiji

Yan:
E moj prijatelju, sacekajmo nezavisnost Kosova pa ces videti sta znaci "resena regionalna autonomija" u Spaniji i istocno od nas...
ma daj suvise verujes u bajke...resenje za Kosovo nece biti univerzalno.
Jedino moze da vazi u nekim pojedinacnim slucaevima za koje su zainteresovane velike sile tipa Severna Osetija i slicno.
Sto se tice clanica NATO pakta nikad nece vaziti.

_Milanche_:
ma daj suvise verujes u bajke...resenje za Kosovo nece biti univerzalno.
Jedino moze da vazi u nekim pojedinacnim slucaevima za koje su zainteresovane velike sile tipa Severna Osetija i slicno.
Sto se tice clanica NATO pakta nikad nece vaziti.
Jel' to garantuju ovi što misle da se istorija čovječanstva završava sa NATO paktom?
Rimsko carstvo je u komparaciji sa NATO-m imalo daleko veću vojnu superiornost u odnosu na ostatak tada poznatog svijeta pa se ipak raspalo u vlastitom glupiranju!
Ni današnji NATO nema neki baš racionalan cilj i dugoročnu svrhu svog postojanja!
Borba protiv svjetskog terorizma? Da, da svakako!!!
d070.gif
d040.gif
Čemu će da služi NATO ako jednog dana svi uđu u njega!
a014.gif

Odbrani protiv svemiraca? Ne bi me čudilo da od Amera uskoro saznamo da i oni postoje!
a086.gif

Istorija covecanstva se verovatno ne zavrsava NATO paktom ali nase doba je obelezeno dominacijom te organizacije od koje priznali mi to ili ne u najvecoj meri zavisi krojenje svetskog poretka.
Prica oko svrhe postojanja,teoretisanje i morlaisanje me uopste ne zanimaju nego me samo zanima realnost i to kako da Srbija i ceo srpski narod nadje svoje mesto u tim okolnostima.

_Milanche_:
...me samo zanima realnost i to kako da Srbija i ceo srpski narod nadje svoje mesto u tim okolnostima.
Pa to sam i sam potencirao. Recimo, kolega Jerry ima jedan krasan post u smislu NATO-ve disproporcije između realnog i nadrealnog:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=3307295&postcount=1.
Dalje, kolega nije htio da ostane nedorečen pa je na forumu istako još nekoliko pikantnih međunarodno-političkih novotarija:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=3306716&postcount=2
Kako bi se srpski vojnik sada fino uklopio u ovakvu priču u Iraku, a vjerovatno uskoro i Iranu, S. Koreji, pa onda Maroku ..., a sve to za pojeftinjenje viza pri ulasku u SAD i EU (već)prije 2038. godine?
I opet pitanje:
Čemu služi NATO ako svi ulaze u njega? To me podsjeća na onu priču o KPJ! Dok je postojala stroga selekcija pri ulasku u članstvo, ta organizacija je bila neprikosnovena politička snaga u bivšoj nam državi, a onda kad je u nju uletio i Kurta i Murta, komunisti postadoše istorija!

Back