Milicic - Od talenta veka do propaliteta

Pre neki dan je Minesota igrala protiv Šarlota, pa je njihov trener Leri Braun prokomentarisao na temu Darka Miličića:

Ni u jednom trenutku nije pomenuo da je Darko debilčina koja ne treba da dobije šansu, šta više pre je opravdavao svoje postupke i nijednu lošu reč nije rekao o Darku. Dwight je obožavao Darka i hteo je da igraju zajedno i kada su ga se u Orlandu odrekli zbog Luisa. Bilaps takođe, hvallio ga je u svakoj izjavi. Ali vi verovatno bolje poznajete Darka od svih njih.

Ono sto je vec receno,reeeeetko koji trener ce reci,gad,stoka,idiot,hvala Bogu sto je otisao...Pre ce izjaviti,paaa,nije se snasao,i tome slicno. Ja sam pratio milion trejdova i u svakom je na kraju receno,"on je dobar momak,zelimo mu najbolje u daljoj karijeri"....E sad,to sto verovatno misle totalno drugacije,to je druga prica...To je ono licemerje koje mene stranso nervira u tim zvanicnim izjavama...Bolje akzi,skotina nesposobna,ko ga je.e,nek ide sto dalje nego kao,eto trejdovali smo ga,dobar je,super je,ali nam ne treba...Bezveze.....

Bez zelje za bilo kakvim pravdanjem, sinoc je izgledalo bas tako , kako si rekao, tromo bezvoljno(daleko od toga da ne moze da skoci, ali mu se izgleda sinoc nije skakalo).[/B

PS:Koliko je bilo ruzno sinoc, kada je dobio dobru asistenciju na metar od kosa, umestoda skoci i zakuca on je k`o pi.c.ka posao da je polozi, i promasio, onda skocio u napadu, i opet promasio polaganje.Kamera na njega a on ljut , hoce loptu da pojede......

Verovatno je Dare odigrao toliko katastrofalno da bih ja umro od smeha kad ti kazes da je odigrao los mec....

Nikad mi nije bilo jasno zasto centri preko 210, uopste polazu loptu u kos,

Moje misljenje - upravo zato sto su vecina tocila u mozak. E sad,mozemo da se preskacemo oko izraza koliko hocemo,ali ako imas 2.10 i ne zakucas svaki put kad si sam,onda si tocilo,neandertalac,kromanjonac,pecinko,balvan i sve ostalo....Ovo ne vazi samo za Milicica,da se odmah ogradim,vec za ogroman broj centara.

A najvise mrzim kad mi krenu price o fizickoj spremi kosarkasa,centara,kao jednom od razloga sto to ne rade....To kad cujem,smuci mi se.Koja ti kondicija treba,kad nema nikog oko tebe,sa 210 cm + jos barem 70-80 cm u rasponu ruku pa da zakucas?Treba da skocis 30-40 cm,ma i to je plafon,a ti onda poalzes? Opet,nije samo u pitanju Milicic,ali sve to i on radi...

napravili invalida
kad ga se setim 98. sta je radio u Atini, pojeo je sve

Igrao je tada kao zmaj,ali Rebraca tada i Rebraca posle 5 godina -druga prica.Secas se Son Kempa?Bilo ga je zalosno gledati pred kraj kariejre.

Vazduh u lobanji :D A što se tiče povreda, ko je rekao Ratko Varda? :mrgreen: Kad se setim nije mogao da doskoči a da se ne povredi :cool:

E ovo je nesto novo,svaka cast :D :D :D

A najvise mrzim kad mi krenu price o fizickoj spremi kosarkasa,centara,kao jednom od razloga sto to ne rade....To kad cujem,smuci mi se.Koja ti kondicija treba,kad nema nikog oko tebe,sa 210 cm + jos barem 70-80 cm u rasponu ruku pa da zakucas?Treba da skocis 30-40 cm,ma i to je plafon,a ti onda poalzes? Opet,nije samo u pitanju Milicic,ali sve to i on radi...[/COLOR]

Igrao je tada kao zmaj,ali Rebraca tada i Rebraca posle 5 godina -druga prica.Secas se Son Kempa?Bilo ga je zalosno gledati pred kraj kariejre.

E ovo je nesto novo,svaka cast :D :D :D[/QUOTE]

Kad se setim, ja sam mogao da zakucam iz mesta na 3.05 sa 196 cm, kad ostanem sam naravno. A inače sam basketaš, daleko od profi treninga i sličnih stvari. Stvarno je bedno ako ne zabije bar jednom rukom onako kao Divac :mrgreen:

Nisam mogao dva dana do racunara jer mi riknula graficka karta, pa nisam stigao odmah da odgovorim.
Ja se trudim da sve sto gledam gledam maksimalno realno, pa makar to bio moj najomiljeniji kosarkas, a to Milicic sigurno nije.
Tako da sigurno nisam nijednom ulepsavao ono sto sam video.
Ja i dalje tvrdim da je Milicic igrac neverovatnih mogucnosti, kakvih odavno nije bilo kod nas, i da JA mislim da ce se i pored stagnacije u nekim delovima karijere, razviti u fantasticnog igraca.
Takodje mislim da bi iu pored svega trebao da se vrati u Evropu, i tamo pokaze ono sto zna.
PS: Da je kojim slucajem sada u Partizanu, namesto Marica recimo, smeo bih se opkladiti da bi Partizan otisao do samog kraja, tj. titule.Naravno, to je u sferi onoga sta bi bilo kad bi bilo, pa stoga necemo vise o tome.

Misliš Miličića :mrgreen: On bi bio glavni "šuter" u ekipi, tako da bi Božić i Rašić samo prevodili loptu i dodavali Daretu na šut :)

Cisto da znas, posto vec ne gledas nijednu Milicicevu utakmicu.
Od kada je dosao u Minesotu, svakom novom utakmicom od saigraca sve vise lopti dobija.
Izizev na mecu koji sam vec spomenuo, na svakom je igrao veoma rezonski, sjajno distribuirajuci lopte po pravilu najbolje postavljenom saigracu.
Nazalost, Minesota je izuzetno slaba napadacki, te nema ko te otvorene suteve da pogodi.

A sto se suta Milicica tice.Poslednja dva meca je igrao protiv Howarda i Amarea, mozda dva najbolja centra NBA lige.I bez obzira na to sto je oba duela "izgubio" pokazao je da MOZE.......a i ovakav , bi sve evropske centre pojeo za dorucak.
Pa budite jedno realni.Pogledajte sinoc Marica, protiv igraca koji su mnogo nizi, da ne pricam fizicki slabiji.Pa sinoc bi Milicic na njegovom mestu ubacio 50 poena.
Dobro ajde, malo preterujem, ali je sigurno za toliko trenutno kompletniji i bolji igrac od Marica.

Cisto da znas, posto vec ne gledas nijednu Milicicevu utakmicu.
Od kada je dosao u Minesotu, svakom novom utakmicom od saigraca sve vise lopti dobija.
Izizev na mecu koji sam vec spomenuo, na svakom je igrao veoma rezonski, sjajno distribuirajuci lopte po pravilu najbolje postavljenom saigracu.
Nazalost, Minesota je izuzetno slaba napadacki, te nema ko te otvorene suteve da pogodi.

A sto se suta Milicica tice.Poslednja dva meca je igrao protiv Howarda i Amarea, mozda dva najbolja centra NBA lige.I bez obzira na to sto je oba duela "izgubio" pokazao je da MOZE.......a i ovakav , bi sve evropske centre pojeo za dorucak.
Pa budite jedno realni.Pogledajte sinoc Marica, protiv igraca koji su mnogo nizi, da ne pricam fizicki slabiji.Pa sinoc bi Milicic na njegovom mestu ubacio 50 poena.
Dobro ajde, malo preterujem, ali je sigurno za toliko trenutno kompletniji i bolji igrac od Marica.

Uz dužno poštovanje ne bi ubacio 50 poena sve i da šutne 100 puta na utakmici :mrgreen:
To što je odigrao 2-3 dobre partije za 4 godine, ili evo da ne preterujemo za nekoliko meseci , ne znači da je toliko dobar koliko ga ti hvališ. Ne može igra da se svodi na šutiranje od spolja nekoga ko treba da se ugura ispod koša. Može ali neće biti uspešan ni u Evropi na taj način. Mora da popravi tehniku leđima i onda će nešto uraditi.

Uz dužno poštovanje ne bi ubacio 50 poena sve i da šutne 100 puta na utakmici :mrgreen:
To što je odigrao 2-3 dobre partije za 4 godine, ili evo da ne preterujemo za nekoliko meseci , ne znači da je toliko dobar koliko ga ti hvališ. Ne može igra da se svodi na šutiranje od spolja nekoga ko treba da se ugura ispod koša. Može ali neće biti uspešan ni u Evropi na taj način. Mora da popravi tehniku leđima i onda će nešto uraditi.

Najgore je sto vi uopste ne shvatate koliko je on i SADA dobar.
Sto se ledjne tehnike tice, ako moze na ledjima da iznese Howarda i Amarea, ko je to u Evropi ko mu moze parirati?
On jednostavno SVE zna, i samo je pitanje dana i trenutka kada ce to eksplodirati.
Sasvim slicno onome kako je Maric od igraca koji je igrao desetak minuta za Granadu, eksplodirao u Partizanu.
A vas je problem sto vi ne volite Milicica.
samo sto je problem sto vi ne umeta da razdvojite kosarkasko umece od nekih drugih stvari, sasvim nevezanih za kosarku.
I ne volite ga, jer je jednom posle utakmice javno rekao ono sto Vujosevic pomisli bar deset puta na svakoj utakmici(a prema citanju sa usana, sinoc je to nekoliko puta i glasno rekao).
To predstavlja prilicno licemerje od vas.

Najgore je sto vi uopste ne shvatate koliko je on i SADA dobar.
Sto se ledjne tehnike tice, ako moze na ledjima da iznese Howarda i Amarea, ko je to u Evropi ko mu moze parirati?
On jednostavno SVE zna, i samo je pitanje dana i trenutka kada ce to eksplodirati.
Sasvim slicno onome kako je Maric od igraca koji je igrao desetak minuta za Granadu, eksplodirao u Partizanu.
A vas je problem sto vi ne volite Milicica.
samo sto je problem sto vi ne umeta da razdvojite kosarkasko umece od nekih drugih stvari, sasvim nevezanih za kosarku.
I ne volite ga, jer je jednom posle utakmice javno rekao ono sto Vujosevic pomisli bar deset puta na svakoj utakmici(a prema citanju sa usana, sinoc je to nekoliko puta i glasno rekao).
To predstavlja prilicno licemerje od vas.

Što se tiče tehnike tu se nikada nećemo složiti, jer ja i dalje tvrdim da Krstić ima bolju tehniku od Darka, i to mnogo bolju ali nema dovoljno fizikalija da bi dominirao. I Peković isto, čuo sam da će zaigrati u NBA najverovatnije, pa ćemo videti ko je bolji u najjačem okruženju.
Kao što sam napisao cenio sam Gurovića kao igrača iako je totalni bolid i iritantan lik i na terenu i van njega. Vujošević je prostak iako veoma dobar trener. Ja sam za to da ga svaki put udalje kad počne da bulazni na sudije. Da se opameti.

Misliš Miličića :mrgreen: On bi bio glavni "šuter" u ekipi, tako da bi Božić i Rašić samo prevodili loptu i dodavali Daretu na šut :)

na njega sam mislio :hahaha:
pocinjem da brljam, necu vise da pijem :neutral: a ni manje :mrgreen:
Partizan je tu gde je zato sto nije tarzanija i zato sto se zna ko sta radi i zato sto svi trpe Duletovu torturu, Milicic i on bi se podzevendali
prosao bi ko Gurke

Peković ima velike šanse da završi u Minesoti, moguće je da ih sledeće sezone vidimo u istom dresu. Mada sam ja siguran da Peković nije za NBA.

Ne verujem ja bas u to da ce Minesota potpisati obojicu.
Pored njih imaju jednog nadasve perspektivnog Kevina Lowa, a i Dzeferson je jos mlad.
Verovatno ce na kraju sezone odvagati, stas im je najbolje u odnosu novac-umece.
Primetio sam da je roster Minesote prilicno jeftin, za razliku od drugih klubova, te mozda na kraju sezone pecaju neku vecu "ribu".
A bas im fali bar jedan pouzdan suter, jer ovo sto sad imaju je mnogo mnogo lose.

Za igraca njegovog umeca,partija veka :)

Inace,odusevim se akd vidim kometar tipa Darko Milicic zna SVE u kosarci....E jadna je ta kosarka ako Darence zna sve o njoj...

Inace,Milicic niakd ne bi izdrzao u Partizanu vise od 2 nedleje....Dule bi bio Indiajnac i sve ostalo :D

Ne razumem sta je tu cudno?
Milicic zna sve o kosarci.SVE sto se trazi od igraca njegovog tipa.
Jak i snazan, odlicnog pregleda igre, zna da igra ledjima prema kosu, zna da igra licem prema kosu.Odlicne tehnike, za ono sto mu treba, mekane ruke, dobre anticipacije kosa, brzih ruku, odlicnog horoga....O igri u odbrani ne treba da pricam, odlicnog kretanja u napadu, oslobadjanja strane, pravljenja blokova i otvaranja iz njih.
Zna cak da udje pod kos okretom na desno, i sutem desnom rukom(jeste da je to za sada samo polaganje ili neki realno sumnjiv poluhorog, ali svejedno ZNA).
A to koliko bi on izdrzao u Partizanu?
Ne razumem vas, na osnovu cega tvrdite da ne bi?
Ja ne kazem da bi, ali mi je smesno sto vi tako decidno tvrdite da ne bi.
Kao baba Vange se ponasate.

Jak i snazan, odlicnog pregleda igre, zna da igra ledjima prema kosu, zna da igra licem prema kosu.Odlicne tehnike, za ono sto mu treba, mekane ruke, dobre anticipacije kosa, brzih ruku, odlicnog horoga....O igri u odbrani ne treba da pricam, odlicnog kretanja u napadu, oslobadjanja strane, pravljenja blokova i otvaranja iz njih.
Zna cak da udje pod kos okretom na desno, i sutem desnom rukom(jeste da je to za sada samo polaganje ili neki realno sumnjiv poluhorog, ali svejedno ZNA).
Da je on tako dobar kao sto ti govoris,bio bi vec najveca zvezda u nekom jacem klubu(LA,Orlando,Cleveland...).Po tvom misljenju,on je super talentovan,brz,ma igrac iz snova.Zasto je do pre pola godine sedeo celo vreme na klupi?

Sad si ga baš preterao. Mislim da ga ni njegov ćale ne bi toliko hvalio ali ajde...
Što se tiče Vujoševića, ne bi funckionisali zato što je Dule autoritet i to kakav, a Dare ima problem u glavi sa autoritetima. Dovoljno bi bilo da se Dule izdere par puta na njega i ovaj bi totalno prso...

Mi smo baba Vange a ti i dalje tvrdis da Milicic sve zna,da sve ima i tako dalje...Ja ne znam,Sek se sasda prevrce u nekom krevetu i stuca,a ni on nije znao sve...Dejvid Robinson nije bio toliko dobar,imao je mane....Eventualno Hakim nije imao mane(barem po meni) mada je bio fizicki ipak malo slabiji nego sadasnji centri....

A ako ti tvrdis da Milicic ima sve,a ni ovi igraci nisu imali sve,onda nek ide sve u.....

I dalje tvrdim da Milicic ima problem sa autoritetima i da ne bi mogao sa Duletom. Ja tog coveka uopste ne volim,ali u sistemu u kom on radi,a u kom mu je sve dozvoljeno od coveka koji mu je vrlo slican (Danilovic) i u kome je on ama bas sve,on pravi odlicne rezultate...A Darence se u tako nesto nikad ne bi uklopio.

Mi smo baba Vange a ti i dalje tvrdis da Milicic sve zna,da sve ima i tako dalje...Ja ne znam,Sek se sasda prevrce u nekom krevetu i stuca,a ni on nije znao sve...Dejvid Robinson nije bio toliko dobar,imao je mane....Eventualno Hakim nije imao mane(barem po meni) mada je bio fizicki ipak malo slabiji nego sadasnji centri....

A ako ti tvrdis da Milicic ima sve,a ni ovi igraci nisu imali sve,onda nek ide sve u.....

I dalje tvrdim da Milicic ima problem sa autoritetima i da ne bi mogao sa Duletom. Ja tog coveka uopste ne volim,ali u sistemu u kom on radi,a u kom mu je sve dozvoljeno od coveka koji mu je vrlo slican (Danilovic) i u kome je on ama bas sve,on pravi odlicne rezultate...A Darence se u tako nesto nikad ne bi uklopio.

Mi ovde pricamo o kosarkaskom znanju.Sa te strane je vrlo malo kompletnih kosarkasa.Sekil nije znao ni 30% onoga sto treba vrhunskom kosarkasu, ali je u tom delu koji je znao bio dominantan.Sasvim slicno i sa ostalim velikim centrima.
Ja sam pricao o tome da Milicic SVE ZNA, i da je jedino ostalo da to svoje kosarkasko znanje unapredjuje.
Ja nonstop o tome pricam dok mi vi u usta stavljate zasto on nije ovo ili ono.
On IMA materijala da postane igrac bez IJEDNE mane, ako svoja kosarkaska znanja dovoljno unapredi.
A za to unapredjenje mu treba samo da igra, jer on nema vise sta da nauci.
Sto se tice autoriteta, ni tu nisi u pravu.Mozda Milicic nije podnosio autoritete, mozda je uistinu bio takav kako mu spocitavate, ai Milicic igra kosarku koja je kolektivna igra, koja ima saigrace, trenara i samim tim Milicic je deo jednog sistema, ekipe kojoj mora da se podredi ako uopste zeli da igra kosarku.
Time vec se opovrgava tvoja tvrdnja.

Mi ovde pricamo o kosarkaskom znanju.Sa te strane je vrlo malo kompletnih kosarkasa.Sekil nije znao ni 30% onoga sto treba vrhunskom kosarkasu, ali je u tom delu koji je znao bio dominantan.Sasvim slicno i sa ostalim velikim centrima.
Ja sam pricao o tome da Milicic SVE ZNA, i da je jedino ostalo da to svoje kosarkasko znanje unapredjuje.
Ja nonstop o tome pricam dok mi vi u usta stavljate zasto on nije ovo ili ono.
On IMA materijala da postane igrac bez IJEDNE mane, ako svoja kosarkaska znanja dovoljno unapredi.
A za to unapredjenje mu treba samo da igra, jer on nema vise sta da nauci.
Sto se tice autoriteta, ni tu nisi u pravu.Mozda Milicic nije podnosio autoritete, mozda je uistinu bio takav kako mu spocitavate, ai Milicic igra kosarku koja je kolektivna igra, koja ima saigrace, trenara i samim tim Milicic je deo jednog sistema, ekipe kojoj mora da se podredi ako uopste zeli da igra kosarku.
Time vec se opovrgava tvoja tvrdnja.

Činjenica je da igra u indijanskoj ekipi, i da samo tu može da se uklopi. To da je indijanska ekipa si i sam napisao tako da... U nekoj ozbiljnijoj ekipi već ne bi bio tako uspešan...

Činjenica je da igra u indijanskoj ekipi, i da samo tu može da se uklopi. To da je indijanska ekipa si i sam napisao tako da... U nekoj ozbiljnijoj ekipi već ne bi bio tako uspešan...

U nekoj boljoj ekipi bi se jos bolje uklopio, sa ovakvom minutazom(imas primer iz Orlanda gde je igrao do trejda).
U indijanskoj ekipi ne moze da dodje u pravoj meri do izrazaja.
Na svakoj utakmici koju sam gledao, ber deset odlicnih povratnih pasova je dao iz reketa, ali sta to vredi kada u Minesoti ne moze niko da ubaci nista.

Back