Milan St. Protić

milan-st-protic-1.jpg

Koji je fazon sa ovim čovekom? Zašto se toliko često pojavljuje u javnosti u zadnje vreme, i to Marić ga često zove u Ćirilicu? I govori sve češće o Kosovu...da ga ne gura Vučić, da opravda zaokret politike prema Kosovu?

Vidim ima dosta poštovalaca na Forumu Krstarice. Voleo bih da iznesu svoji sud o ovom političaru (stav dulesrbende me posebno interesuje). Na čemu se zasniva njegova priča da je Milošević mogao biti zamenjen za Kosovo? Otkud priča o tome da može 600.000 Srba da se pojavi na kosovskim biralištima, tj. da zato referendum kosovski Albanci ni ne žele? Ako je tako, zašto se nije pojavila takva mobilizacija u vreme crnogorskog referenduma za nezavisnost, 2006. godine, ako je tako nešto ikada bila realna mogućnost? Da li Protić želi da ojača povratak Srba na Kosovo i Metohiju, ili da ohrabri integraciju u kosovsku državu?

U kojoj je političkoj opciji ovaj čovek, ako iko zna? Zadnji put kada sam ga video jeste iz vremena Demohrišćanske stranke Srbije, koja više ne postoji, jer je ne tako davno kolektivno pristupila Pokretu obnove Kraljevine Srbije; jednoj od stranaka koje se nalaze u aktuelnoj vlasti. Protić reče borio sam se 1990-ih i borim se i dalje. A kako se bori? Kroz koju organizaciju?

Inače, evo u prilog i najnovije Ćirilice, na koju mislim:

Protic prodaje kredibilitet predaka za neko ambasadorsko mesto.

Ja imam tu neku sklonost da u atentate verujem samo kad uspeju!
Pa neće valjda neko da mi kaže- da kad je Principu onaka frljoka od atentata uspela, da sa druge strane prekaljeni vojnici ne bi mogli da izvedu uspešan atentat na Aleksandra¿¡
Ma mogli su bre u komadiće da ga tranširaju!
I zamisli ti sad jednog istoričara kao ovog klipana da uopšte nikad ne osporava taj izmišljeni atentat, pa još i da ne navodi posledice koje su iz toga proistekle- pre svega po nas ta nesrećna Jugoslavija¿¡

Njegova ekselencija ambasador Milan Protić trenutno nije raspoređen ni na jedno ambasadorsko mesto. Molim da se to pitanje reši i tako prekine ovoliko uznemiravanje javnosti.

Poslednja izmena:
A koji to kredibilitet! Jel onaj što su likvidirali časne vojnike¿¡
A i on sam kakav je kretrn verovatno misli da je to sasvim nešto beznačajno- kad međutim nije! Kad to neko ozboljan uzme pod lupu- onda se vidi kako se okreće nesrećni tok istorije.

Ma ne. Kredibilitet Stojana Protica.

- - - - - - - - - -

А шта си ти "лепи" продао да би добио место бота? Авај, једино што си ти могао да продаш је твоје гомно из канализације :hahaha: :rotf:

Sve si primitivniji kako vreme prolazi. Ja sam svoje znanje prodao na stranom trzistu. A ti samo parazitiraj na drzavnim jaslama i mrsomudi. Jedino o cemu mislis je tvoja ebena penzija i razmisljas stomakom od danas do sutra.

Ma ne. Kredibilitet Stojana Protica.

Pa na njega i mislim- što je isključivo pomoću lažnog svedočenja protivu pukovnika Apisa i dobio ministarsku funkciju kao nagradu!
I gde nam je to naš uvaženi istoričar Milan St. Protić napravio analizu o štetnosti lažnog svedočenja njegovog pranđeda¿¡
Ti toj harangi kad malo bolje pogledaš taj neki pozadinski efekat, ili pozadinsku štetu, ti apsolutno više nemaš nikakvu potrebu da praviš bilo kakvu kuknjavu oko bilo čega što je Tito uradio!
I naravno; pozadina toga- da ne kžemo da bi to mogao da bude rudnik doktorata za istoričare, al jedan dobar doktorat bi oko toga sigurno mogao da se napravi!
Koliko su tada svi prvaci zemlje bili ubijeni u pojam kada su videli šta može da im se desi ako jednom Aleksandru nešto malo nisu nagodni, pa i posle toga kako je on pravio državu!
I sada tu neki St. Milan još i da se diči sa pranđedom koji je učestvovao u upropašćavanju srpske istorije¿¡
I pre svega što je učestvovao u osuđivanju nedužnih i časnih vojnika?!
Trebo bi on lepo da se zahvali Titu i komunistima što su makar oni naš li za shodno da rehabilituju te nedužne i časne vojnike!

Оно што ниједан тзв. "српски националиста" није ни споменуо на седам страница ове теме, мораће моја маленкост - управо је др Милан Ст. Протић, док је био Швајцарској, успео да после доста муке убеди пословично хладног Швајцарца Дика Мартија да крене да се бави доказима о трговини органима отетих Срба са Косова, а по документацији коју је сакупио Протићев тадашњи партијски саборац из "издајничке" и "досманлијске" Демохришћанске странке Србије, покојни Владан Батић. Да није било Милана Ст. Протића, не би било извештаја Дика Мартија о трговини органима отетих Срба са Косова.

Међутим, та заслуга се Протићу никада међу тзв. "српским националистима" није убрајала у "патриотске поене", и то само зато јер Протић није националиста и десничар по оном и данас важећем милошевићевско - шешељевском обрасцу. Исто се односи и за Владана Батића који је марљиво сакупљао доказе о трговини органима отетих Срба. И мада на пример Александар Вучић никада није урадио ништа ни приближно тако стварно патриотски, он је (био) националистички суперстар, а Протић важи(о) за "издајника". Зашто? Само из разлога јер је Милан Ст. Протић, а за разлику од обожаваног Вучића званог Дупе, био један од противника Милошевићеве антиполитике и зато јер о деведесетим и о "јунацима" те насрамније декаде у модерној историји Срба, данас говори без намере да се то што каже допадне бившим (?) и садашњим фановима поменутих смрадикалских превараната Шешеља, Вучића, Николића.

Kako je to moguće ako je Protić bio postavljen u Bern tek februara 2009. godine? :dontunderstand:

Па тако лепо јер је Дик Марти свој извештај поднео тек 2010те.

- - - - - - - - - -

Тачније, половином децембра 2010.

Evo ti Špigel od septembra 2008. godine, više od četiri meseca pre nego što je Protić smenio Maršićanina:

http://www.spiegel.de/international...es-organ-harvesting-allegations-a-580422.html

Spiegel:
Any remaining hopes that the events will be brought to light after all rest with Dick Marty, 63, the special investigator for the Council of Europe. He is now expected to investigate the allegations over the next two years.

Osvježenje je slušati ljude koji znaju da se izraze, koji znaju gramatiku i interpunkciju.

Mislim da vam je on najjači lik na čitavoj sceni. Ali od dolaska Karađorđevića ovakvi se u Srbiji tjeraju.

Interesantno. To za čoveka koji negira postojanje crnogorskog, makedonskog i tvog naroda, zovući vas sve komunističkim izmišljotinama. Za čoveka koji maltene da kaže da nije problem u samim zločinima koje su Srbi počinili, već u tome što su izgubili rat.

Baš neobični kriterijumi.

Ček', hoće li se Bošnjaci posrbiti ako se zločin u Srebrenici najoštrije osudi, tj. Karadžić i Mladić? :lol: Treba reći Šešelju da je tako lako, možda bi probao...

Poslednja izmena:
Interesantno. To za čoveka koji negira postojanje crnogorskog, makedonskog i tvog naroda, zovući vas sve komunističkim izmišljotinama. Od čoveka koji maltene da kaže da nije problem u samim žrtvama srpskih zločina, već u tome što su Srbi izgubili rat.

Ček', hoće lise Bošnjaci posrbiti ako se zločin u Srebrenici nazove genocidom? :lol: Treba reći Šešelju da je tako lako, možda bi probao...

Mislim da Protić samo Makedonce i Crnogorce negira kao neke posebnosti. Oko Hrvata, Bošnjaka i Šiptara je poprilično realan i vidi da su oduvek bili drugačiji od Srba.

Да није било Француске буржоаске револуције, не би било ни НАЦИЈЕ која је директан производ тог великог догађаја. Не би било ни Националне револуције у Срба, ни државе Србије, па тако ни српске нације.

Дахије су хтеле да посеку српске кнезове па су кнезови подигли народ на устанак.Исто би било и без Француске револуције, 1804 године у Србији ретко ко је знао шта је Француска а о Француској револуцији да не говоримо.

Западноевропске нације су стваране у 18 и 19 веку, али код православних народа то није случај.

Interesantno. To za čoveka koji negira postojanje crnogorskog, makedonskog i tvog naroda, zovući vas sve komunističkim izmišljotinama. Od čoveka koji maltene da kaže da nije problem u samim žrtvama srpskih zločina, već u tome što su Srbi izgubili rat.

Ček', hoće lise Bošnjaci posrbiti ako se zločin u Srebrenici nazove genocidom? [emoji38] Treba reći Šešelju da je tako lako, možda bi probao...
Koliko je čovek 'natraške' vidi se i po tome što komuniste krivi za sve što su ovi ustvari naučili od njegovog pranđeda, a kojeg je on stavio u čast svog imena¿¡
Kako se lažiraju procesi- to su komunisti naučili od njegovog pranđeda.

Будала, јер нико на западу не жели да купи КиМ, када су га западњаци отели.
Зашто би било ко дао и ћорави евро за нешто што су узели за џабе.

Нити ЕУ може опстати, а да се не реформише на две три лиге, где би нама нормално припала последња лига, нити било ко жели да Србији да милионе и подигне стандард грађана.

Mislim da Protić samo Makedonce i Crnogorce negira kao neke posebnosti. Oko Hrvata, Bošnjaka i Šiptara je poprilično realan i vidi da su oduvek bili drugačiji od Srba.

Moguće je da si u pravu u vezi Muslimana, mada mi se čini da je u onom intervjuu oko kojeg se cela halabuka oko njega digla, spomenuo da je Tito uveo i M za muslimane kao nacionalnu pripadnost, odnosno da je to naštetilo tako Srbima (i Hrvatima).

Moguće je da si u pravu u vezi Muslimana, mada mi se čini da je u onom intervjuu oko kojeg se cela halabuka oko njega digla, spomenuo da je Tito uveo i M za muslimane kao nacionalnu pripadnost, odnosno da je to naštetilo tako Srbima (i Hrvatima).

Naklonost Bošnjaka Protić je dobio kada je ispljuvao Ratka Mladića. Sada ga vole kao Čedu i Čanka.

Ma jasno je to meni, ali čoveče... :lol:

Evo znači šta, Dodik popljuje recimo Mladića i sad sve u redu; RS može da ide, mirna Bosna peace? <3

Pa ne znam baš da li je Protić za odvajanje ili pripajanje RS. On to možda želi ali više puta je rekao da zapad nikada neće dozvoliti neku veliku državu na Balkanu što ga čini realistom u očima suseda.

Pa ne znam baš da li je Protić za odvajanje ili pripajanje RS. On to možda želi ali više puta je rekao da zapad nikada neće dozvoliti neku veliku državu na Balkanu što ga čini realistom u očima suseda.

Ma znam, nego ovako kažem.

Meni to smeta mnogo kod ljudi. Čuju jednu stvar i ništa ih drugo uopšte ni ne interesuje. Zadovoljni, eto tako, dovoljno.

To mi je tako bez integriteta, ogavno.

Ma znam, nego ovako kažem.

Meni to smeta mnogo kod ljudi. Čuju jednu stvar i ništa ih drugo uopšte ni ne interesuje. Zadovoljni, eto tako, dovoljno.

To mi je tako bez integriteta, ogavno.

Pa znaš kako, kad su u pitanju Bošnje, Hrvati i Šiptari oni ako vide da neki stav odstupa od klasičnog nacionalizma kod Srba tipa Milošević Šešelj oni ga odmah prihvate i hvale. Čak sam video kako pišu da bi birali Čedu, Čanka i Protića za svoje lidere a ne svoje nacionalne. :per: Idealizuju neke Srbe kada vide da su veći evropejci i od nekih Hrvata, Šiptara i ******.

Ne skida se...

Ono što mi je najinteresantnije jeste kako se ponavljaju rečenice, od reči do reči...praktično bez razlike. Naučen govor, celi od dosta rečenica, ponavlja se istim redosledom i istom intonacijom na desetak različitih emisija.

Back