taj Mix-Markt ima sirom Nemacke svoje prodavnice i ne vazi bas za najjeftiniji.
ja koliko sam bar ukapirao poentu tog marketa i ljudi koji tamo kupuju, nije da se ustedi, nego da se nabave proizvodi sa istoka koje nije moguce naci u drugim marketima, sto naravno ima svoju cenu. roba je iz Rusije, Belorusije, Ukrajine, Bugarske, Rumunije, Madjarske, Poljske, ex-YU, itd. jer u DE zivi jako puno ljudi sa tih prostora i tu mogu da nabave proizvode iz svojih zemalja.
ja nisam bas neki nostalgicar, pa ne idem iz tih razloga u Mix... ali npr. imaju (bar u DE) veliki izbor sveze ribe, sto retko gde drugo moze da se nadje, pa to recimo kupujemo tamo i eventualno neki tvrdi sir koji lici na sireve iz Srbije, posto su ovi koji se prodaju po drugim marketima (Gauda, Tilster, Maasdamer, isl.) dosta drugaciji i na bas previse ukusni... ali je to u sustini sve stvar licnog izbora i ukusa.
u svakom slucaju, mlislim da Mix-Markt definitivno nije otvorio u Srbiji svoje prodavnice da bi ugasio Lidl i Ideu, nego da ponudi Rusima kojih je koliko sam ukapirao znacajan broj u Srbiji, alternativu posto valjda vole da jedu ono sto je sa njihovih prostora.