Miks Market ruski u centru beograda!

Ma rade već par godina i kod Palilulske pijace i kod Doma omladine...

Veći su pljačkaši nego Maxi, Idea i Lidl (ono malo proizvoda koje imaju iste su svi skuplji nego kod "domaćih pljačkaša")... a asortiman robe loš i "nepraktičan" (ušao sam 2 puta kod njih sa razmakom od godinu dana i mislim da nema razloga da uđem treći put) - neki džemovi po 1000 dinara, vina iz Gruzije (to je možda i interesantno ako neko želi da plaća po 25 - 30 evra za vina koja ipak nisu ekskluzivna već "serijska") i sl. "neosnovni" proizvodi.

Dok oni drugi Rusi (Svetofar i Mere za koje sumnjam da su zapravo ista firma iako pod 2 imena ) često prodaju i đubre i proizvode rizične po zdravlje ali bar po bagatelnim (logičnim) cenama ovi (MixMarkt) glume "ekskluzivu" bez pokrića
Svetofor i Mere jesu ista firma samo se u nekim državama zove drugačije. I kod njih ne videh nista rusko jednom kad sam bio jesenas.

Svetofor i Mere jesu ista firma samo se u nekim državama zove drugačije. I kod njih ne videh nista rusko jednom kad sam bio jesenas.
Zašto li se onda u našoj državi zovu na OBA načina - jer sam video kod nas oba naziva (naravno ne u istim objektima)?

Ja sam video kod njih ponešto rusko (ali u principu si u pravu - vrlo malo ruskih proizvoda). Npr. kupio sam rusku heljdu i to odličnog kvaliteta (a za smešno malu cenu)... ostatak ponude (pričam o hrani) su uglavnom nekakvi jeftini ali jadni proizvodi od "anonimnih" srpskih proizvođača (koje verovatno niko od onih poznatih lanaca ne želi na svojim policama jer i izgledaju odvratno) i kućna hemija isto po jeftinim cenama

Ne.
Mislim na moldovanska vina u flaši sa cvetićima.
Crveno, belo, roze.

Ima i ona u flaši sa poklopcem kao od tegle.
Pokušaću da nađem slike

Verovatno si mislio na ovo

1750634107262.jpeg

taj Mix-Markt ima sirom Nemacke svoje prodavnice i ne vazi bas za najjeftiniji.
ja koliko sam bar ukapirao poentu tog marketa i ljudi koji tamo kupuju, nije da se ustedi, nego da se nabave proizvodi sa istoka koje nije moguce naci u drugim marketima, sto naravno ima svoju cenu. roba je iz Rusije, Belorusije, Ukrajine, Bugarske, Rumunije, Madjarske, Poljske, ex-YU, itd. jer u DE zivi jako puno ljudi sa tih prostora i tu mogu da nabave proizvode iz svojih zemalja.
ja nisam bas neki nostalgicar, pa ne idem iz tih razloga u Mix... ali npr. imaju (bar u DE) veliki izbor sveze ribe, sto retko gde drugo moze da se nadje, pa to recimo kupujemo tamo i eventualno neki tvrdi sir koji lici na sireve iz Srbije, posto su ovi koji se prodaju po drugim marketima (Gauda, Tilster, Maasdamer, isl.) dosta drugaciji i na bas previse ukusni... ali je to u sustini sve stvar licnog izbora i ukusa.
u svakom slucaju, mlislim da Mix-Markt definitivno nije otvorio u Srbiji svoje prodavnice da bi ugasio Lidl i Ideu, nego da ponudi Rusima kojih je koliko sam ukapirao znacajan broj u Srbiji, alternativu posto valjda vole da jedu ono sto je sa njihovih prostora.

Zašto li se onda u našoj državi zovu na OBA načina - jer sam video kod nas oba naziva (naravno ne u istim objektima)?

Ja sam video kod njih ponešto rusko (ali u principu si u pravu - vrlo malo ruskih proizvoda). Npr. kupio sam rusku heljdu i to odličnog kvaliteta (a za smešno malu cenu)... ostatak ponude (pričam o hrani) su uglavnom nekakvi jeftini ali jadni proizvodi od "anonimnih" srpskih proizvođača (koje verovatno niko od onih poznatih lanaca ne želi na svojim policama jer i izgledaju odvratno) i kućna hemija isto po jeftinim cenama
Ne znam to znam svaki grad ima svoj naziv. Fora je imaju veliki Feri za sudove iz Turske. :mrgreen:

Back