Mićun protiv vetrenjača!

Knjige se uvek mogu prodati bar upola cene. A, koliko ja vidim kroz prozor, djaci na kraju skolske godine vole sve da pocepaju bez obzira na trosak. Pocnu maturanti, a onda ih ovi mladji imitiraju i na kraju tetkice metlom ciste mamine i tatine pare po skolskom dvoristu. A onda u septembru opet kuknjava. Narocito su mi zesci oni koji su pocepali knjigu u junu, a zaboravili da se ta npr. koristi i u sledecoj skolskoj godini i da ce im trebati. Pa im bude krivo sto moraju da kupuju ponovo.

Knjige se uvek mogu prodati bar upola cene. A, koliko ja vidim kroz prozor, djaci na kraju skolske godine vole sve da pocepaju bez obzira na trosak. Pocnu maturanti, a onda ih ovi mladji imitiraju i na kraju tetkice metlom ciste mamine i tatine pare po skolskom dvoristu. A onda u septembru opet kuknjava. Narocito su mi zesci oni koji su pocepali knjigu u junu, a zaboravili da se ta npr. koristi i u sledecoj skolskoj godini i da ce im trebati. Pa im bude krivo sto moraju da kupuju ponovo.

A koje se to knjige koriste u više uzastopnih godina? Ja za to nisam čula :confused:

Kome se mogu prodati, kada svake godine izlaze drugačija izdanja, a ona iz prethodne ne važe?

U vremenima pre 90-ih izdavanje knjiga je dotirala država pa su bile jeftinije a baš za siromašne je škola davala polovne udžbenike a i nisu se menjali svake godine.Ovo sada je samo nabacivanje posla određenim štamparijama da bi zaradile novac iz budžeta za prosvetu a pitanje je i po kojoj ceni su se štampali.

Back