Microsoft najavio kraj

Smarti

Sportski komentator
Moderator
Poruka
39.471
Microsoft već mesecima prebacuje postojeće korisnike na novi Outlook za Windows, a sada su najavili ukidanje podrške za Windows Mail, Calendar i People koja će nastupiti 31. decembra.

Microsoft planira da ukine podršku za programe Windows Mail, Calendar i People 31. decembra ove godine. Američki tehnološki gigant već mesecima prebacuje postojeće korisnike na novi Outlook za Windows, pa ova odluka ni ne čudi previše.

Nakon što se ukine podrška, Microsoft upozorava da korisnici više neće moći da šalju i primaju e-poštu koristeći Windows Mail i Calendar.

Kako prenosi The Verge, Microsoft već godinama postepeno uvodi web Outlook za Windows koji je zvanično postao dostupan svim korisnicima ovog avgusta. Novi Outlook dizajniran je kako bi vremenom zamenio desktop verziju.

Postojeće instalacije klasičnog Outlooka, preko trajnih i pretplatničkih licenci, nastaviće da se podržava bar do 2029. godine, tako da će proći neko vreme pre nego što Microsoft potpuno prebaci sve korisnike Outlooka na novu verziju.

https://www.b92.net/tehnopolis/aktuelno/76781/microsoft-najavio-kraj/vest

...........

Odavno to već ne koristim, a vi ?

Postojeće instalacije klasičnog Outlooka, preko trajnih i pretplatničkih licenci, nastaviće da se podržava bar do 2029. godine, tako da će proći neko vreme pre nego što Microsoft potpuno prebaci sve korisnike Outlooka na novu verziju.

...........

Odavno to već ne koristim, a vi ?
Koristim tzv "trajni" Office 2021 sa podrškom do 2025-te dok Office 2024 ima podršku do 2029-te
Outlook poslovni mail client dolazi tek od Business paketa koji je duplo skuplji od običnog Home
Razlika nije samo u ovoj aplikaciji već i u dozvoli da se Office Business koristi u komercijalne svrhe te otud ta razlika.
Smatram da Outlook ima odlične mehanizme zaštite.
Naravno Microsoft forsira pretplatnički Office 365 u nekoliko edicija pa ko voli nek izvoli, meni lepše ovako "old school" u svakom momentu.

Meni je provajder prošle godine rekao da prestaju sa WM pa sam se prebacio na Thunderbird.
Interesantan provajder
Čak u Miccrosoft-u ne mogu da se dogovore oko politike al zato ko zna - SRBSKI PROVAJDER BAJO MOJ

1731617024363.jpeg

Interesantan provajder
Čak u Miccrosoft-u ne mogu da se dogovore oko politike al zato ko zna - SRBSKI PROVAJDER BAJO MOJ

Pogledajte prilog 1642341
Nije to u pitanjuj nego je bilo nešto vezano za to da WM nije imao dovoljno zaštite i predstavljao je problem za celokupnu sigurnost kompjutera, ne samo email-a

Mikrosoft je izgleda namerno minirao celu stvar stalno uvodeći neke sertifikate

Nije to u pitanjuj nego je bilo nešto vezano za to da WM nije imao dovoljno zaštite i predstavljao je problem za celokupnu sigurnost kompjutera, ne samo email-a

Mikrosoft je izgleda namerno minirao celu stvar stalno uvodeći neke sertifikate
Naravno
Outlook iz Office paketa sasvim drugačije funkcioniše i ima dodatne funkcije pored primanja/slanja pošte.

Čak ti je i Thunderbird bolji od Windows Mail-a (ex-Outlook Express)

O čemu je reč:
Koji god email nalog imali (microsoft varijante, gmail, yahoo mail, mailru, yandex itd) dešava se da prevarantski mailovi "prosviraju" antispam zaštitu servera.
Vremenom su se tzv. "hakeri" toliko izveštili da će vam i kad sami vidite glupost od milionskog dobitka na britanskoj lutriji ili crknutog rudara kom banka izigrava sudiju sa ostavinske rasprave pa pošto nije imao rodbinu (rodio se u kupusu) a banka iz Afrike rešila vama da preda njegove milione stečene od rudarenja a znamo da su rudari teški buržuji, vi ćete naravno taj email izbrisiati, čast izuzecima koji nam ne fale ni posle 30 godina jedne te iste budjave fore.
Medjutim tu nastaje problem - znaju da ste mail pročitali tj email adresa je potvrdjena.kao aktivna što je kod hakera prvi korak.
Dalje kreću blaže fore da se upecate baš na potvrdjen email.

Kako to rade?
Pa pošalju "remote fotku" koja se učitava sa njihovog servera kad god vi otvorite email dok ste online i time vas "proknjiže".
Jedini je problem što je objekt tj "remote fotka" 1X1 piksel što vi nećete primetiti zbog pozadine ali za server hakera - više nego dovoljno.

O skriptama da ne govorimo...

Hvala...:) to jedino i sama znam, tj. dacu da mi se izvadi.
Ma lako je: ubaciš bilo koji OS i natrpaš jednim te istim filmom
Ako si koristila Windows samo zvekni Linux pa copy-paste sa usb fleške
A ako hoćeš heavy priču onda preko toga pokreneš re-instalaciju windowsa i programče koje upisuje gluposti po celom HDD-u
Naravno imaš low-level formatere ali oni ne znam koliko podržavaju SSD diskove

a najbolji ti je ČEKIĆ pa da vidim @narezak kako vraća podatke za manje od dvajes sekunde :lol:

Ma lako je: ubaciš bilo koji OS i natrpaš jednim te istim filmom
Ako si koristila Windows samo zvekni Linux pa copy-paste sa usb fleške
A ako hoćeš heavy priču onda preko toga pokreneš re-instalaciju windowsa i programče koje upisuje gluposti po celom HDD-u
Naravno imaš low-level formatere ali oni ne znam koliko podržavaju SSD diskove

a najbolji ti je ČEKIĆ pa da vidim @narezak kako vraća podatke za manje od dvajes sekunde :lol:
Ja lično nemam pojma o data recovery-ju, niti se u to razumem, ali ima malicioznih ljudi koji mogu da vraćaju podatke sa hard diskova i otkupljuju kompove i laptopove upravo iz tih razloga.

Back