KRAJ JEDNE ERE, GASI SE ČUVENA PLATFORMA Od ovog datuma "Skajp" više neće postojati

Атомик™

Srebrna tastatura
Poruka
252.976
Majkrosoft, vlasnik Skajpa (Skypea), objavio je da će 5. maja zvanično ugasiti ovu komunikacijsku platformu nakon više od dve decenije postojanja

939401_shutterstock-390623509_f.webp

Skajp je bio prva platforma koja je od 2003. godine omogućavala korisnicima da pristupe besplatnim audio i video-pozivima sa računara na računar širom sveta i prebacilo fiksne i mobilne pozive na internet.

Kako su naveli iz Majkrosofta, njihov cilj je da pojednostave ponudu za korisnike i fokusiraju se na svoju "moćnu poslovnu platformu Teams", na koju će u narednim danima biti preusmereni i milioni preostalih korisnika Skajpa, prenosi Independent.

U saopštenju u kojem je najavljen kraj Skajpa, kompanija Majkrosoft, koja je platformu kupila 2011. godine za 8,5 milijardi dolara, priznala je da je ovo čin "skidanja Skajpa s aparata za održavanje na životu, na kojem je, realno, bio već deset godina".

Jedno od objašnjenja za propadanje Skajpa jeste i to da nije bio prilagođen pametnim mobilinim telefonima i da nije mogao da prati konkurenciju aplikacija prilagođenih za rad od kuće poput Zuma (Zoom).

Tanjug

https://www.alo.rs/vesti/drustvo/1057080/gasi-se-skajp/vest

Trebalo bi u naslov staviti "od 5. maja" a ne "od ovog datuma" jer izgleda kao jeftin klikbejt. Valjda mogu da se kod prenošenja vesti prave te male izmene da naslovi ne izgledaju kao klikbejt? Nekom to možda ne smeta, ali meni toliko ide na živce kad vidim "od ovog datuma" da ne mogu da vam opišem.

Inače, da, znalo se još to od ranije, najavljeno je, čini mi se, početkom godine. Kao što reče Sensei, samo prelazak na Teams i sve će biti sačuvano. Čak ne mora ni da se pravi novi nalog, podaci iz Skajpa će raditi i tamo.

Jedno od objašnjenja za propadanje Skajpa jeste i to da nije bio prilagođen pametnim mobilinim telefonima
Meni je sasvim dobro radio i na telefonu. Jedino što je imao neke povremene bagove, tipa da poruka ne stigne odnosno da je sagovornik ne dobije, ali osim toga je sve fino šljakalo. Nego zbog konkurencije, jasno je.

Svet ide ka propasti , ne zbog skype, nego zbog microsofta....i ostalih baraba....ne moze baraba a da ne ostaje traga u ljudima...ne ide to , ali dzabe pricati...

zato se vi ljuljuskajte da je sve na netu zapamceno , a nije, da sve ostaje nepromenjeno a ne ostaje, i sve se falsifikuje, dok ne primetite da je pola info o vama lazno...

Majkrosoft, vlasnik Skajpa (Skypea), objavio je da će 5. maja zvanično ugasiti ovu komunikacijsku platformu nakon više od dve decenije postojanja

939401_shutterstock-390623509_f.webp

Skajp je bio prva platforma koja je od 2003. godine omogućavala korisnicima da pristupe besplatnim audio i video-pozivima sa računara na računar širom sveta i prebacilo fiksne i mobilne pozive na internet.

Kako su naveli iz Majkrosofta, njihov cilj je da pojednostave ponudu za korisnike i fokusiraju se na svoju "moćnu poslovnu platformu Teams", na koju će u narednim danima biti preusmereni i milioni preostalih korisnika Skajpa, prenosi Independent.

U saopštenju u kojem je najavljen kraj Skajpa, kompanija Majkrosoft, koja je platformu kupila 2011. godine za 8,5 milijardi dolara, priznala je da je ovo čin "skidanja Skajpa s aparata za održavanje na životu, na kojem je, realno, bio već deset godina".

Jedno od objašnjenja za propadanje Skajpa jeste i to da nije bio prilagođen pametnim mobilinim telefonima i da nije mogao da prati konkurenciju aplikacija prilagođenih za rad od kuće poput Zuma (Zoom).

Tanjug

https://www.alo.rs/vesti/drustvo/1057080/gasi-se-skajp/vest
Zašto nisam iznenađen??? :rotf: Da ta firma nešto valja, danas bi na mobitelima imali MobileWin! :rotf::rotf:
A android bi bio egzotika,kao Linuks na PC-u!:super:

Nisam sto posto siguran, ali mislim da su meni samsung dozvolio da updatujem na android 14 a onda mi u nekoj seldecoj update spustio na android 13...i tako vise nemam neke opcije koje sam dobio i naravno odmah iskoristio , ali da budem precizan, u prodajnom listu je pisao da ce dati podrsku samo do android 13, i malo se govorkalo kasnije da ce biti i za 14 , ali hoce nece hoce nece...i jednom jesteali kasnije je nestalo..

A samo da ne bude pogresno razumljeno....uskoro dolazi novo doba, nije magija nije hrist nije cudotvorac, jednostavno novo tehnoloskko doba, a ja govorim da svet ide ka propasti , i ide , vecina mrzi ono sto ce doneti to novo doba, rasterecenje, lakocu , misao , snagu misli i znanja i htenja.

Zato kazem da svet ide ka propasti..

Prva situaciija propasti je mogla da se desi kod sukoba animalno i neanimalno, ali se nije desila , neanimalno je izgubilo u cugu....

Ali sad ce biti zavist osnova sukoba...cista mrznja iz dosade izavisti..

Ako mozete zauzmite poziciju,drusttvo , proverene ljude , nemojte olako da zbog interesa birate drustvo , ozbiljan sam , vrlo brzo ce doci do sukoba onih koji zele moc , da bi ogranicili drugima , i onih koji vide moc i zele da je koriste a ne zele da sputavaju druge...

Prvi put u istoriji ce biti moguce osecati moc a da ne moras da sputavas druge...i to je problem i bice uzrok sukoba...velikkog..

Nesto slicno kao kad vidite neki izvor ciste vode i onda se nadje neko u opstini i kaze hajde da to zagradimo i da flasiramo , flasirajte bez zagradjivanja, ali ne, sa zagradjivanjem, i kao tako imacemo veci profit jer nece biti da moze za dz nego morace da kupe.. e ta logika...

Back