Ruška Bergman, najpoznatiji srpski stilista u svetu, imala je jedinstvenu priliku da tokom više od dve godine sarađuje sa kraljem popa Majklom Džeksonom, za koga je radila i stajing za seriju koncerata koji su bili zakazani u londonskoj „O2 areni”. Sada, nekoliko meseci nakon smrti Majkla Džeksona, publika u širom sveta hrli u bioskope kako bi videla film „This Is It”, koju govori o poslednjim danima ove zvezde, a od jula naredne godine u „O2 areni” će biti postavljena i specijalna izložba sa svim modelima koje je Džekson trebalo da nosi na koncertima, među kojima su i modeli koje je Ruška Bergman osmislila za slavnog pevača.
U filmu „This Is It” Džeksonovi fanovi videće kako je upravo Ruška Bergman uspela da od čuvenog pevača ponovo napravi modnu ikonu, kakav je bio 80-ih. Ruška i Majkl Džekson upoznali su se u oktobru 2007. kada mu je ona radila stajling za editorijal koji je snimio za italijansko izdanje magazina „L’Uomo Vogue”.
- Ja radim za italijanski „L’Uomo Vogue” i stilizovala sam puno menadžera, sportista i glumaca i kada je trebalo da izaberemo jednu ikonu iz sveta muzike, predložila sam Majkla Džeksona, te sam mu poslala pismo. Nakon tri nedelje mi se javio njegov advokat i kada mi je saopštio da Majkl pristaje na slikanje, zamolila sam ga da mi tu rečenicu ponovi još jednom pre nego što se onesvestim - ispričala je Ruška za američke medije, te objasnila da se svojski potrudila i uspela da impresionira veliku zvezdu. Iako je za sve ljude bio megastar, Ruška je njegovo ponašanje na setu opisala kao sasvim prirodno i opušteno, a budući da su oboje sličnih senzibiliteta, između njih se ubrzo razvio prijateljski odnos.
- Verovao je mom ukusu i govorio mi je da sam ja najzanimljivija osoba koju je ikada upoznao. Kada samo postali prijatelji, rekao mi je da na meni može da omiriše mediteransko more u trenutku kada sam se pojavila na vratima njegove kuće u Las Vegasu - priseća se žena koja je stilizovala Hilari Klinton, Stivena Spilberga, Nikol Kidman...
Tokom dve godine, koliko su sarađivali, Majkl Džekson i Ruška Bergman razvili su duboko međusobno poštovanje, a ona je uvek tvrdila da je on jedan stidljivi genije sa neverovatnim talentom i harizmom.
- Što smo se više viđali, to sam ga više volela. On je jednostavno bio magičan. Nijedna osoba se nije mogla porediti s njim po unutrašnjoj i spoljašnjoj lepoti. Uvek je bio ispred drugih i prosto ne mogu da verujem da je moj dragi prijatelj mrtav - kazala je Ruška, te priznala da je bila privilegovana što je dobila šansu da radi sa takvom zvezdom.
- Znam da sam bila privilegovana jer sam imala šansu da mu budem tako bliska, da ga vidim kao stvarnu osobu. Savršeno smo se razumeli i toliko mi je žao što su mediji bili tako surovi prema njemu. On niti je imao rak, niti mu je nos otpadao, sve su to izmišljotine i gluposti. Pop ikona je sada sa anđelima, ali će njegova muzika živeti zauvek - zaključila je Bergman.
Kod:
http://www.blic.rs/zabava.php?id=120208