Michael Jackson

• Začetnik teme Začetnik teme . . .
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ruška Bergman, najpoznatiji srpski stilista u svetu, imala je jedinstvenu priliku da tokom više od dve godine sarađuje sa kraljem popa Majklom Džeksonom, za koga je radila i stajing za seriju koncerata koji su bili zakazani u londonskoj „O2 areni”. Sada, nekoliko meseci nakon smrti Majkla Džeksona, publika u širom sveta hrli u bioskope kako bi videla film „This Is It”, koju govori o poslednjim danima ove zvezde, a od jula naredne godine u „O2 areni” će biti postavljena i specijalna izložba sa svim modelima koje je Džekson trebalo da nosi na koncertima, među kojima su i modeli koje je Ruška Bergman osmislila za slavnog pevača.

U filmu „This Is It” Džeksonovi fanovi videće kako je upravo Ruška Bergman uspela da od čuvenog pevača ponovo napravi modnu ikonu, kakav je bio 80-ih. Ruška i Majkl Džekson upoznali su se u oktobru 2007. kada mu je ona radila stajling za editorijal koji je snimio za italijansko izdanje magazina „L’Uomo Vogue”.
- Ja radim za italijanski „L’Uomo Vogue” i stilizovala sam puno menadžera, sportista i glumaca i kada je trebalo da izaberemo jednu ikonu iz sveta muzike, predložila sam Majkla Džeksona, te sam mu poslala pismo. Nakon tri nedelje mi se javio njegov advokat i kada mi je saopštio da Majkl pristaje na slikanje, zamolila sam ga da mi tu rečenicu ponovi još jednom pre nego što se onesvestim - ispričala je Ruška za američke medije, te objasnila da se svojski potrudila i uspela da impresionira veliku zvezdu. Iako je za sve ljude bio megastar, Ruška je njegovo ponašanje na setu opisala kao sasvim prirodno i opušteno, a budući da su oboje sličnih senzibiliteta, između njih se ubrzo razvio prijateljski odnos.

- Verovao je mom ukusu i govorio mi je da sam ja najzanimljivija osoba koju je ikada upoznao. Kada samo postali prijatelji, rekao mi je da na meni može da omiriše mediteransko more u trenutku kada sam se pojavila na vratima njegove kuće u Las Vegasu - priseća se žena koja je stilizovala Hilari Klinton, Stivena Spilberga, Nikol Kidman...
Tokom dve godine, koliko su sarađivali, Majkl Džekson i Ruška Bergman razvili su duboko međusobno poštovanje, a ona je uvek tvrdila da je on jedan stidljivi genije sa neverovatnim talentom i harizmom.
- Što smo se više viđali, to sam ga više volela. On je jednostavno bio magičan. Nijedna osoba se nije mogla porediti s njim po unutrašnjoj i spoljašnjoj lepoti. Uvek je bio ispred drugih i prosto ne mogu da verujem da je moj dragi prijatelj mrtav - kazala je Ruška, te priznala da je bila privilegovana što je dobila šansu da radi sa takvom zvezdom.
- Znam da sam bila privilegovana jer sam imala šansu da mu budem tako bliska, da ga vidim kao stvarnu osobu. Savršeno smo se razumeli i toliko mi je žao što su mediji bili tako surovi prema njemu. On niti je imao rak, niti mu je nos otpadao, sve su to izmišljotine i gluposti. Pop ikona je sada sa anđelima, ali će njegova muzika živeti zauvek - zaključila je Bergman.

Kod:
http://www.blic.rs/zabava.php?id=120208

:cry::cry::cry: Kada procitam ovako nesto, rasplacem se uvek :sad2::sad2::sad2: U pravu je Ruska... Zavidim joj na sreci sto je uopste imala prilike da se rukuje sa njim.. :sad2: Nas Majkl, najbolji i jedinstveni :worth:

E da, jel ste nekad zamišljali radnju spotova za pesme koje nemaju spotove? Ja sam imao za gotovo sve pesme nekakve varijante spota u glavi, ako vas zanima, možemo o tome da pričamo. Samo što je "script" za neke od spotova (Morphine, recimo), bolesno dugačak, ali je bar lak za opisivanje, a ideja i izgled spota za, recimo, Xcape može da se opiše u deset rečenica, ali je jako teško opisati kako bi izgledala koreografija igranja na kraju, bez da vam mlatim rukama i pokazujem šta sam zamislio...

I was wandering in the rain...
...Mask of life, feelin' insane

Jel ste primetili da se u Stranger In Moscow kad onaj priča na kraju pesme čuje "priznaj sve" na ruskom (kao na srpskom).
A u Earth Song u jednom trenutku se vidi da na fabrici piše ćirilicom "Delo naroda". ;)

Pa da, ruski je u nekim trenucima sličan srpskom :). U Earth Songu se, bre, vidi školjka plavog stojadina u jednoj sceni ;)

Xcape može da se opiše u deset rečenica, ali je jako teško opisati kako bi izgledala koreografija igranja na kraju, bez da vam mlatim rukama i pokazujem šta sam zamislio...

Zasto da ne? Najbolje je da nam pokazas kako si sve zamislio? :zcepanje: Ja sam pokusala da zamislim koreografiju bas za pesmu Morphine :p Sama sebi sam bila smesna, kada sam pokusala da odigram kako sam zamislila :rotf::zcepanje:

Poslednja izmena:
Pesme koje apsolutno zaslužuju spot (ili bolji spot):

Wanna Be Startin' Somethin' (Veselo, veselo, Afrika itd. - Svidja mi se puno koreografija nastupa Usher/Mya/Whitney) :p
P.Y.T. (Pretty Young Thing)
Human Nature (Da bude neki sexy/ljubavni spot) ;)
Workin' Day And Night

I Just Can't Stop Loving You (Sa Tatianom Thumbtzen, sa kojom je trebalo da se venča i da naprave 10 malih Jacksona) :D
Liberian Girl (Da bude egzotičan, kao Remember The Time npr.)
Man In The Mirror (Više volim Moonwalker verziju)

Jam (Mnogo više volim live performance nego spot)
Dangerous (Snimao spot sa Davidom Fincherom sa kojim je radio i Who Is It, obustavljeno snimanje zbog optužbi '93.)
Gone Too Soon (Voleo bih da sada snime tribute spot Majklu) :heart:
She Drives Me Wild / Why You Wanna Trip On Me

You Are Not Alone (Less weird, without da biatch!) :cool:
This Time Around / Tabloid Junkie / 2 Bad / D.S.
Smile (umesto Childhood)

Morphine
Break Of Dawn / Butterflies / Heaven Can Wait

Poslednja izmena:
004.jpg

HOT!!! ;)

Cula sam da ce se zbog velikog interesovanja film prikazivati do decembra u bioskopima.. :p Ali ne znam koliko je to pouzdana informacija :confused:

Hvala. Idu danas neki ljudi do bioskopa, pa ce mi javiti ;]
ako ima, ajte ajte s nama ;p
Ja sam se sto godina protivila gledanju filma, a pre koju nedelju sam gladna, pozajmila pare da bi ga jos jednom videla :heart:
Ne znate vi koliko je meni potrebno da ga gledam

E da, jel ste nekad zamišljali radnju spotova za pesme koje nemaju spotove? Ja sam imao za gotovo sve pesme nekakve varijante spota u glavi, ako vas zanima, možemo o tome da pričamo. Samo što je "script" za neke od spotova (Morphine, recimo), bolesno dugačak, ali je bar lak za opisivanje, a ideja i izgled spota za, recimo, Xcape može da se opiše u deset rečenica, ali je jako teško opisati kako bi izgledala koreografija igranja na kraju, bez da vam mlatim rukama i pokazujem šta sam zamislio...

Tabloid Junkie i little susie oduvek!

Kad svi kvotujete neke pesme, meni se ova vrzma po glavi...

"...I'll be waiting, by the phone, alone... call me on the nightline, wake me up, call me baby!"

Ultimate one : " And when the groove is dead and gone, you know that love survives, so we can rock forever on "

A ja sam se zamišljala sa njim u spotu "in the closet"...:rumenka:

hahah, i love you XD

Pesme koje apsolutno zaslužuju spot (ili bolji spot):

Wanna Be Startin' Somethin' (Veselo, veselo, Afrika itd. - Svidja mi se puno koreografija nastupa Usher/Mya/Whitney) :p
P.Y.T. (Pretty Young Thing)
Human Nature (Da bude neki sexy/ljubavni spot) ;)
Workin' Day And Night

I Just Can't Stop Loving You (Sa Tatianom Thumbtzen, sa kojom je trebalo da se venča i da naprave 10 malih Jacksona) :D
Liberian Girl (Da bude egzotičan, kao Remember The Time npr.)
Man In The Mirror (Više volim Moonwalker verziju)

Jam (Mnogo više volim live performance nego spot)
Dangerous (Snimao spot sa Davidom Fincherom sa kojim je radio i Who Is It, obustavljeno snimanje zbog optužbi '93.)
Gone Too Soon (Voleo bih da sada snime tribute spot Majklu) :heart:
She Drives Me Wild / Why You Wanna Trip On Me

You Are Not Alone (Less weird, without da biatch!) :cool:
This Time Around / Tabloid Junkie / 2 Bad / D.S.
Smile (umesto Childhood)

Morphine
Break Of Dawn / Butterflies / Heaven Can Wait

Najbolji je komentar za You are not alone :rotf::zcepanje:

Ograniceni ljudi definitivno... :lol: :besna:

Pa otprilike skoro iste pesme kao i na prethodnim turnejama.. Samo sto su spotovi dodatno bili odradjeni.. Nikako necu prezaliti sto nismo videli vatreni krevet i madjionicarski trik za Dirty Diana :sad2::sad2::sad2:

kakav vatreni krevet??
Jel zna neko kad ce film moci da se nadje na netu?
Sto se tice spotova ja u poslednje vreme najvise slusam Invincible i pesma Privacy mi je bas full... Tako da bi voleo da postoji spot za tu pesmu, takodje Unbraekable i naravno Dangerous za koji ne mogu da prezalim sto nema spot... :besna:
ali je zato live nastup extra...

kakav vatreni krevet??
Jel zna neko kad ce film moci da se nadje na netu?
Sto se tice spotova ja u poslednje vreme najvise slusam Invincible i pesma Privacy mi je bas full... Tako da bi voleo da postoji spot za tu pesmu, takodje Unbraekable i naravno Dangerous za koji ne mogu da prezalim sto nema spot... :besna:
ali je zato live nastup extra...

MJ nam je spremao Dirty Diana performance u krevetu sa nekom ribom, a oko kreveta bi gorela vatra! ;)
Imaš na The Pirate Bay odaaavno torrent This Is It!
Dangerous Live je premoćan, ali spot je nažalost otkazan.
Kao i Unbreakable koji bi bio sledeći single da :evil: Tommy Mottola iz Sony-a nije raskinuo saradnju sa Majklom...

mene je u filmu prosto fasciniralo kao on kulturno dolazi do onoga što želi:eek::eek::eek:

tamo je najveća zvezda i svi su mu podređeni a on to koristi na najlepši mogući način...tako što je veliki čovek...:klap:

E!
i pazi samo kako se ceo svet nasao pametan da prica sto ga je slava pojela, psihicki ga unistila i slicno.
ja vidim jednog skromnog coveka, visoko kulturnog i vaspitanog; i kao najvaznije oduvek takvog
eto, gestovi iz filma u jednu ruku potvrdjuju da je nakon tolikih godina drzanja planetarne slave na ledjima on istrajao;
ostao sasvim prisebna, prizemna,svesna (i kako god nazovimo) licnost.
ma, ajde, nemam ja sebi ili bilo kome drugom sta da dokazujem!
neminovno je da su stavovi, razmisljanja,ideje koje je za zivota kroz muziku ispoljavao....jedina iskonska definicija M. Dzeksona.

mnogo je ljudi, jedan je Covek

Poslednja izmena:

Back