Mi smo kolonija

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nas je NATO pakt i americka duboka drzava upravo i bombardovala, okupirala i uvodila sankcije da bi nas naterali da prihvatimo kolonijalni status.

I sta se zalite onda sto smo kolonija @Paula i ostali?

Pa zapad koji vi podrzavate nas drzi u kolonijalnom ropstvu!

Pogledajte sta jedan kolonijalni kvazi upravnik kojeg niko nije izabrao radi Srbima u republici Srpsko?

VI NA TO CUTITE!!!

Nismo nesto culi da si se bunio, kada je tvoj Komandant primao tog "visokog Upravnika Smita" u zvanicnu posjetu Srbiji?
PS. Vecina nas "blokadera" je kritikovala tu besramnu posjetu.

Znaš li ti da su ambasadori KVINTE čestitali Tomislavu Nikoliću pobedu na izborima, bez da su se rezultati i brojanje glasove uopšte približilo kraju?
Nepomenik u to vreme recimo nije mogao da izađe iz "cigana", na izborima za gradonačelnika Beograda, na kojima mu je protivkandidat bio Dragan Đilas.
Par meseci pre toga i jedan i drugi su išli na neke molitvene doručke po Amerikama.
Ali eto, Srbi su krivi. Srbi su glasali.
Srbi su velikim delom politički nezreli, samo zato što jedan veliki deo naroda uvek glasa za aktuelnu vlast, identifikujući hulje sa samo državom i narodom. Međutim, teško da se po tom pitanju razlikuju od ostalih naroda po svetu, koji su sposobni da izglasaju jednog debila poput Trampa ili onog ludaka Džonsona.
Tacno, samo da dodamo, nasilne demonstracije, stiropor i lazni strajk gladju, neke vrece sa glasovima, koje nikada nisu istrazene, kako su obecali. Ocigledno su bili dobro savjetovani od blerovih unita.

Da nisi malo pobrkao loncice spameru? Prvo, da kazes, vlast (AV) je ta koja zavisi od stranog faktora u potpunosti, a neke strukture tkz. blokadera upozoravaju te EU birokrate (ali i njihovu opoziciju,) da grijese sto podrzavaju podivljalog diktatora.

i vucic i blokaderi su marionete zapadnih kolonizatora

Vucic i SNS u manjoj meri blokaderi u mnogo vecoj meri

Npr Vucic i SNS su zadrzali stav da ne uvode sankcije Rusiji i Kini sto bi imalo razarajuce posledice po nasu ekonomiju

Blokaderi ce ako kojom nesrecom dodju na vlast UVESTI SANKCIJE RUSIJI I KINI da bi se dodatno dodvorili EU - STO CE REZULTOVATI KOLAPSOM SRPSKE PRIVREDE I GUBITKOM STOTINA HILJADA RADNIH MESTA

Jer hiljade radnih mesta zavise od jeftinog gasa koji stize iz Rusije. Kad blokaderi uvedu sankcije Rusiji, mi automatski ostajemo bez tog gasa , i cela privreda proizvodna koja radi na gasu IDE U BANKROT.

To se vec desava masovno sirom Evrope jer kapitalisti kad im povecas cenu gasa 4-5 puta zatvaraju fabriku i sele se u drugu drzavu gde je gas jeftin.

Svet je globalizovano selo. Ako nisi konkurentan umires i propadas.

koliko ti je to tesko da shvatis?

Koji vi? Čisto sumnjam da si ti bila članica grupe Kolonija. A ako misliš na srbiu,uopšte nismo nikakva kolonija nego naj moćnija zemlja u regionu i šire i ekomonski tigar. Dosta mi je više autošovinizma!

Велика већина тих "инвестиција" је давање кредита, којима купујеш од њих одређене робе; на тај начин се они решавају вишкова роба, а и пласирају капитал на "камату".
Зато они и руше Вучића- досетио се да са Кином ради исто, али у капиталним инвестицијама, које својим услугама сервисирају и дуг и камате, а има и неког профита, што "није дозвољено" колонијама запада.
Znao sam da ga ruše što se bori za Srbiju.

Privatne banke su pukle u krizi 2008-e, jer je Drzava glavni krivac zbog pumpanja trzista nekretnina.

Reci nam kako je drzava spasila Lehman Brothers.

Aha, sve je baš tako - država pumpala tržište nekretnina a ne banke tj. njihovi alavi direktori/menadžeri :mrgreen:

Što bih ponovo ja ovde sad pisao o državnim spasavanjima propalih priv. banaka (na štetu stanovnika tih država) - ako već kažeš da si čitao Katića onda ti je on to već objasnio mnogo puta...
(uzgred, ako si i na njegovom blogu istrajavao sa ovakvim besmislicama poput ovog što radiš ovde onda je jasno zašto si izbačen tamo)

Aha, sve je baš tako - država pumpala tržište nekretnina a ne banke tj. njihovi alavi direktori/menadžeri :mrgreen:

Što bih ponovo ja ovde sad pisao o državnim spasavanjima propalih priv. banaka (na štetu stanovnika tih država) - ako već kažeš da si čitao Katića onda ti je on to već objasnio mnogo puta...
(uzgred, ako si i na njegovom blogu istrajavao sa ovakvim besmislicama poput ovog što radiš ovde onda je jasno zašto si izbačen tamo)
Katic je knjigovodja/racunovodja, koji se lazno predstavlja kao ekonomski naucnik.

Izbacen sam sa Katicevog bloga zbog, parafraziram : 'Gospodine, zatrpali ste moj blog libertarijanskom propagandom, pa cu vas zamoliti da ne pisete vise ovde'.

:cepanje: :cepanje:

Bilo je to pre nekih 5-6-7 godina valjda.

Pa da, ali ako Francuska može da 100% kapaciteta svoje elektroprivrede drži u državnim rukam, možemo i mi da razmilimo da sve bitne stvari držimo u rukam države u kojoj živimo. Jeste da se ta država po mom mišljenju odmetnula od građana, ali je to jedino za šta mi glasamo i imamo narodne predstavnike. U slučaju krize sigurno nam neće pomoći to što su svi izvori, sve vode u privatnim rukama. Ili hrana većinom.

Daleko da sam protiv kapitalizma, ali volea bih da živim u snažnoj, socijalno odgovornoj državi. A ne da mitom i korupcijom prodaju sve bez ikakvog daljeg plana. Njima svejedno hoće li to biti Rio Tinto ili nešto drugo... samo da se svi resursi rasprodaju

...мито и корупцију треба схватити као један продукт капитализма

као један засада законски нерегулисан лобистички процес по примеру и узору на УСА

а који ће бити ускоро стављен у законске оквире

@38imak

neo-kolonije su formalno nezavisne ali u praksi kompletno potcinjene nekoj drugoj zemlji koja je eksploatise okrutnim metodama. Npr iako je Srbija nacelno suverena i niko to ne osporava (kosovo ne pominjemo), mi smo toliko potcinjeni evropi - svo rudarstvo u rukama stranaca, pretezno zapadnjacima, ekonomska i diplomatska politika diktirana od strane brisela, svaka donacija EU dolazi sa nepisanim uslovima.

Srbija je pod kompletnom kontrolom stranaca. Nema tu "ma vucic je kriv ovo ono", mi smo zavisni od njihovih para za razvoj, bez toga propadamo. To ti je ono na foru ti si trubac i sviras kako ti kazu na veselje. Vucko je bio euroskeptik dok nije seo na ministarsku stolicu onda je postao najveci evropljanin, video gde su pare jbg sta ces
Saglasan sam sa napisanim samo da to malo drugačije formulišem , ovo što danas imamo nije klasičan kolonijalizam gde jedna zemlja sa trupama zaposedne drugu, najćešće postavi svog ili lokalnog upraviitelja a onda vlastite firme krenu sa eksplatacijom prirodnih resursa gde zapošljavaju jeftinu ili besplatnu radnu snagu itd. . Klasičan kolonijalizam pored svega toga ima i određene obaveze , da elementarno funkcioniše saobraćaj , zdravstvo obrazovanje..itd.

Ovo što danas u Srbiji imamo može se nazvati neokolonijalizam gde zemlja usled konkretno potpisanih setova zakona u procesu evrointegracije u kome se obavezala da ih poštuje biva prinuđena da kao jedini način rasta privrede budu strane investicije. Drugačije rečeno ; pošto je več na početku procesa tranzicije (tj. evrointegracije ) izgubila državne funkcije razvoja i ostala bez instrumenata vlastitog razvoja privrede, država je prinuđena na strane investicije kao jedini oblik privređivanja jer domaći privatni kapital je tu minoran - nedovoljan a držaava ne sme da se upliće . To je jedan očajnički položaj koga je najbolje opisao novinar Boarov kada je pisao o Đinđiću . On kaže (parafraziram) kako je Đinćić bio toliko posvećen privatizaciji da je sa zadovoljstvom prihvatio prljav kapital i u svoju agenciju za privatizaciju doveo ljude sa margine bez ikakvog ugleda . Naravno debil Boarov je to pisao afirmativno. Ovo pokazuje jedan očaj da se pošto poto dovede kapital kako god i to je ujedno odgovor Pirgavcu zašto zadnja vlada plaća strance da dođu kod nas. No to je jedna večna trka ka dnu ka smanjivanju vlastitih performansi (smanjenja cena raadne snage , smanjenja cena resursa, subvencije vlade , nepostojanje standarda; sigurnosnih ekoloških radnih ...) .

E sad dolazimo do pitanja kakva je razlika ili sličnost između klasičnog kolonijalizma i ovog sad. Prvo razlika je u tome što tu ne postoji samo jedan konolonizator koji eksplatziše prirodne resurse , radnu snagu već različite banke, korporacije i preduzeća koja to čine. Druga razlika je da novi eksplatator nema nikakvu obavezu. Ne samo da nema obavezu novog investiranja u lokalnu privredu ( što takođe bio slučaj i sa klasičnim kolonijalizmom) već ni održanja osnovne infrastrukture , obrazovanja, zdravstva... , apsolutno ništa. Oni kad završe posao, samo odu a lokalna vlast može samo sa žaljenjem da konstatuje kako ponovo mora spustiti cenu rada i ulaznih sirovina ... Iz ovoga se može između ostalog zaključiti da bi klasičan kolonijalizam za nas bio bolji.

Nana fale samo
mudda.
Jedan Island ostrvo usred Atlentika
oslobodio se MMF i ostalih saveza
ziveci na ribi iz okena i ovcetini
Mi bre nema sta nemamo a plasimo se da lupimo sakom od sto
PREVOD

mnogo smo korumpirani i roditelje bi prodali za saku dolara
nijedna vlast ne menja nas slugeranjski mentalitet koji smo stekli pod Turcima
za to treba vreme
a niko od nas nece doziveti da se to desi nazalost...
ali bitno je da se desi ili odosmo u istoriju

Uloga drzave je da stvori zakonsku regulativu u okviru koje ce poslovati strane i domace firme, ne da se bavi proizvodnjom ili upravljanjem raznih firmi. Nesto ne primecujem da je Maxi postao gori od kada nije vise u vlasnistvu Miskovica. Radili su sta hoce ranije bas kao i sada, zato sto im drzava to omogucava.

Da, moji narativi su realni, za razliku od vasih, koji su pomahnitali, i nemaju veze sa mozgom.

'Strateski privredni sistemi' je recimo jedan od takvih vasih narativa, iz osnovnih skola i ostalih geopolitickih gluposti za drugi razred osnovne.

'Pripadaju narodu' je jos gluplji narativ od ovog prethodnog, i on je tu za predskolsko.

Privatne banke su pukle u krizi 2008-e, jer je Drzava glavni krivac zbog pumpanja trzista nekretnina.

Reci nam kako je drzava spasila Lehman Brothers.

Ти понекад стварно не знаш о чему пишеш. Како држава крива кад су давали кредите свему и сваком па више нису могли масовно да отплаћују, а сви очекивали да ће цене расти и зарађивати препродајом и цео систем приде и цео систем пукао кад више није било дотока новца.

Ти понекад стварно не знаш о чему пишеш. Како држава крива кад су давали кредите свему и сваком па више нису могли масовно да отплаћују, а сви очекивали да ће цене расти и зарађивати препродајом и цео систем приде и цео систем пукао кад више није било дотока новца.
Kucaj sta su bile Fannie Mae and Freddie Mac, to su bile sustinski paradrzavne firme.

Drugo, obicne komercijalne banke da daju kredite klosaru Peri, ako nemaju jake garancije drzave.

Trece, investicione banke ne kupuju te kredite od komercijalnih, isto bez jakih drzavnih garancija.

Drzava je glavna u pumpanju trzista nekretnina, uvek i svuda.

Evo i sada u Kini isto.

Jos od besmislenih regulacija i obaveznih socijalnih stanova, do pumpanje traznje sa druge strane, pa nadalje u celom sistemu.

Drzava je najvece zlo, i Drzava ti nije prijatelj, naprotiv.

Mi smo kolonija.

Ostalo je još ponešto da se proda. Evo i na RTSu nešto o tome

Hoćemo li to dozvoliti? Već smo sve dozvolili i ne zanima nas. Neutralci kažu šta to mene briga.

Primedbu imam na ovo "strane ruke". Za mene je "strana ruka" i neki naš lopov koji je mitom došao do kompanije. U suštini, čim resursi kao što je voda, hrana, svi postanu većinom privatni, sve jedno je je li to neki stranac ili Srbin, nema razlike.
U koloniji izborima se menja samo kolonijalni upravnik a ne i sistem.
Samim tim sam neutralan,sve dok se ne pojavi neko ko bude nudio resenje za kolonijalni status.
Ovi danas blokaderi,studenti,opozicija ne nudi resenje,vec "Kume i ti ces to da radis samo sutra",

Mi smo kolonija.

Ostalo je još ponešto da se proda. Evo i na RTSu nešto o tome

Hoćemo li to dozvoliti? Već smo sve dozvolili i ne zanima nas. Neutralci kažu šta to mene briga.

Primedbu imam na ovo "strane ruke". Za mene je "strana ruka" i neki naš lopov koji je mitom došao do kompanije. U suštini, čim resursi kao što je voda, hrana, svi postanu većinom privatni, sve jedno je je li to neki stranac ili Srbin, nema razlike.
eU nema alternativu.
Ako pitate eUroatlantističke botove na forumu - sve navedeno je sjajno, tako treba.
Još samo da strane kompanije postanu vlasnici i vazduha koji dišemo i našoj (čitaj: njihovoj) sreći neće biti kraja.

Srbija je bila i bice kolonija dokle god su srbima puna usta patriotizma a spremni su da je prodaju za sendvic.

Tako jeftina ljubav prema domovini nikad nije ,niti moze sacuvati nezavisnost.

Takva podmitljivost "rodoljuba" ne moze imati slobodu .

Pravi rodoljubi nikad ne trguju sa svojom domovinom.

Narod je imao drugačije informacije... bio je sluđen i zaveden...
Vlast je kriva, a ne narod.
Postoji nešto što se zove RTS i što finansiramo mi, narod.
Taj RTS bi trebao da nam saopštava istinu i činjenice, da vodi računa o tome da se čuju različita mišljenja.
U stvarnosti, 25 godina to propagandno glasilo eUroatlantista vodi sumanutu kampanju o neophodnosti "eUroatlantskih integracija" i bespogovornom sledbeništvu Gazda sa zapada.
Današnji RTS je smena emisija o eU, otvorenim poglavljima i preostalim ultimatumima koje moramo da ispunimo, sumanuta propaganda zelene agende i vakcinacije.
Kao da je Bil Gec ili Soroš vlasnik, a ne narod Srbije.

Back