Mi smo kolonija

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa da, ali ako Francuska može da 100% kapaciteta svoje elektroprivrede drži u državnim rukam, možemo i mi da razmilimo da sve bitne stvari držimo u rukam države u kojoj živimo. Jeste da se ta država po mom mišljenju odmetnula od građana, ali je to jedino za šta mi glasamo i imamo narodne predstavnike. U slučaju krize sigurno nam neće pomoći to što su svi izvori, sve vode u privatnim rukama. Ili hrana većinom.

Daleko da sam protiv kapitalizma, ali volea bih da živim u snažnoj, socijalno odgovornoj državi. A ne da mitom i korupcijom prodaju sve bez ikakvog daljeg plana. Njima svejedno hoće li to biti Rio Tinto ili nešto drugo... samo da se svi resursi rasprodaju
Onda moraš da imaš jaku nacionalnu državu i suvereniste na vlasti, a ne one koji kažu da je najbolje kada o sudbini tvoje države treba da odlučuje banda iz Brisela, čija naredjenja treba slepo slediti.

Углавном се слажем са твојим ставовима али за овај баш и не.
Ако само мало укључи мозак и сети се овог истог човека шта је говорио и радио у претходном периоду његове владавине, 90-их, могао је да са великом сигурношћу предвиди шта га чека. Већина је поверовала у његову причу и ту смо где смо. Увек је лакше мање размишљати и веровати у лепе приче пред спавање него мозак укључити.
Koja Većina?
Kada je Vučić pobedio nekoga kao opozicionar i došao na vlast izborima?

i vucic i blokaderi su marionete zapadnih kolonizatora

Vucic i SNS u manjoj meri blokaderi u mnogo vecoj meri

Npr Vucic i SNS su zadrzali stav da ne uvode sankcije Rusiji i Kini sto bi imalo razarajuce posledice po nasu ekonomiju

Blokaderi ce ako kojom nesrecom dodju na vlast UVESTI SANKCIJE RUSIJI I KINI da bi se dodatno dodvorili EU - STO CE REZULTOVATI KOLAPSOM SRPSKE PRIVREDE I GUBITKOM STOTINA HILJADA RADNIH MESTA

Jer hiljade radnih mesta zavise od jeftinog gasa koji stize iz Rusije. Kad blokaderi uvedu sankcije Rusiji, mi automatski ostajemo bez tog gasa , i cela privreda proizvodna koja radi na gasu IDE U BANKROT.

To se vec desava masovno sirom Evrope jer kapitalisti kad im povecas cenu gasa 4-5 puta zatvaraju fabriku i sele se u drugu drzavu gde je gas jeftin.

Svet je globalizovano selo. Ako nisi konkurentan umires i propadas.

koliko ti je to tesko da shvatis?
Pa, lijepo da si obrazlozio svoje strahove. Sibicar kao ne uvodi sankcije ili ne priznaje KiM, ali radi sve sto to podrazumjeva. Npr, uvoz u Rusiju je na minimumu, KiM smo dal i priznali sve atribute drzave. Zadnji puta Putko ne dade nikakav gas po povoljnih cjenama?
Uostalom, demokratski izbori, bez kradje glasova, pritisaka i kupovine, ce da odluce za koju opciju je vecina. I tako neka i bude!

Ali i taj zapadnjak biva deo korupcije kad mitom i korupcijom dodje do tog poseda.

To što je sad upravljanje državom loše ne znači da zato treba sve da rasprodamo. Kada rasprodamo sve onda se više ni za šta ne pitamo. Čime onda kao država upravljamo? Ja sam za to a bitni resursi, vode, zemljište, energenti moarju biti većinski u rukama onih za koje glsamo, a ne privatnika koji nas ne pita ništa.

Uostalo, zašto su Francuzi zvršili kompletnu nacionalizaciju svog enrgetkog sektora? To što je vlast loša, treba je smeniti, a ne da zbog loše vlasti za večnost prodamo resurse zemlje
Upravo tako.
Nekada smo znali da sve te objekte EPS-a napravimo, a sada ova zapadnjačka banda na vlasti pokušava da nas uveri kako danas ne umemo ni da održavamo taj sistem.
Veleizdajnik postavlja nesposobne retardirane rukovodioce i, kada upropasti neko državno preduzeće onda kaže kako Mi (narod, a ne njegovi bizgovi) nismo sposobni da rukovodimo tim sistemima i da, eto, moramo da sve poklonimo strancima - jer su oni pametniji od nas.
Nažalost, u to uspeva da ubedi dobar deo naroda.

Можда си у праву, видећемо.
Надам се, врло сам опрезан у том надању, али постајем мало и нестрпљив јер нам време истиче. Биолошки, геостратешки, духовни, морални часовник овог народа откуцава.
Што се тиче твоје реченице "Ova deca su isti štof kao i njihovi roditelji." врло је могуће али се надам да су размислили о свему јер су имали 3 разлога за то:
1. Више него очигледне примере уништавања државе, народа, економије, привреде пред очима. Све је врло огољено и лако схватљиво. Није схватио само онај ко не може или неће (из њему знаних разлога - интереса)
2. Ипак су то будући академски грађани а за то ипак се мора имати мало (мало више) мозга. Ако неко, из долазећих генерација, има мозга онда би требало да су то они.
3. Није друштво стигло да их исквари, још увек.
Sve je to lepo, ali samo da znaš da svetom vladaju organizacije koje postoje vekovima i hiljadama godina, a elitu čine starci od 80+ godina.
Uzmi za primer Vučića.
Iako prosečnom čoveku deluje kao moćan apsolutistički vladar, treba imati na umu da je njega neko doveo na vlast, da je taj neko već u svojim rukama imao poluge upravljanja Srbijom i da nema šanse da to neko drugi može tek tako da preotme.
Vučić je lutka na koncima, kojoj je dozvoljeno da puni džepove svoje mafijaške bande - sve dok ispunjava naredjenja koja je dobio.
Kad obavi posao - ćao-zdravo, dovešće nekog novog.

U koloniji izborima se menja samo kolonijalni upravnik a ne i sistem.
Samim tim sam neutralan,sve dok se ne pojavi neko ko bude nudio resenje za kolonijalni status.
Ovi danas blokaderi,studenti,opozicija ne nudi resenje,vec "Kume i ti ces to da radis samo sutra",
Uvijek postoji sansa, a pogotovo sto zdrava studentarija hebe i opoziciju i poziciju (koji duvaju u istu tikvu).

Da ima profita za Srbiju brojke ne bi bile ovakve a i standard stanovništva ne bi bio praktično ISTI dok je zaduženost ovoliko VEĆA).
Има профита, али су нагомилани издаци; у држави није ништа улагано деценијама, и сав приход иде на то.
А лични стандард грађана мени није битан; ако видим да се граде болнице, да су плате и пензије редовне,
да се обнављају видовод и канализација, путеви који нису видели нови асвалт 60 година- мени је то довољно.
И онако би смо све пре које добијемо у већим платама слупали на глупости са запада, мало млађе кршеве од аута, скупљу гардеробу или летовања.
Какву смо власт имали од 2000-те, ови су мање зло.
А не кажем да их не би стршао у буваеу, многе од њих; само, ја тражим доказе, који недостају.

Kucaj sta su bile Fannie Mae and Freddie Mac, to su bile sustinski paradrzavne firme.

Drugo, obicne komercijalne banke da daju kredite klosaru Peri, ako nemaju jake garancije drzave.

Trece, investicione banke ne kupuju te kredite od komercijalnih, isto bez jakih drzavnih garancija.

Drzava je glavna u pumpanju trzista nekretnina, uvek i svuda.

Evo i sada u Kini isto.

Jos od besmislenih regulacija i obaveznih socijalnih stanova, do pumpanje traznje sa druge strane, pa nadalje u celom sistemu.

Drzava je najvece zlo, i Drzava ti nije prijatelj, naprotiv.

Ок, знаш више од мене то је сигурно. У сваком случају не могу да ти парирам.
Него јел би ми саветовао да ли да на пример купујем станове по Врачару ако имам доста пара или да пребацим у Швицу?
Евентуално да будем неки инвеститор, нађем плац и градим, али то је смарање невиђено...
Мого би да будеш неки финансијски саветник. Wealth Advisor, Councilor или како се већ то зове заборавио сам.

Наравно да смо колонија од 2000. на овамо. Пре тога смо били окупирани од комуниста, у главном српског порекла, а хрватске провинијенције. Југословен српског порекла, Милошевић, био је први комуниста од другог светског рата, на овамо, који није паклено мрзео српски народ. За разлику од предходних отимача Србије, који су Србе мрзели, њега је за Србе болео баш пиштољ. Био је равнодушан. Али и то је неки напредак. Нашу слободу смо почели да губимо још 1918. године, да би је дефинитивно изгубили 1945. Али колонијални статус смо у потпуности добили тек после 2000. године, кад је народ изашао на улице, у жељи да краде фотеље у Скупштини Србије и да инсталира Мирољуба Бамбуса, Динкића, Свилановића и шарено друштво, како би Србија постала колонија. И зато јесте.
Kolonijalni status smo definitivno dobili 1944. kada je britanska banda na sovjetskim tenkovima ujahala u BG.
I kada je pobila sve što je bilo srpsko, mnogo više nego što su nemački vojnici pobili.
Nikada nisu odgovarali za svoje zločine, naprotiv - i danas, za račun svojih Gazda iz Londona vladaju Srbijom.

Pa ono jeste. Srbi zaista jesu pomalo detinjasti i infantilni. Zaljubljeni u bleštave neonske zapadne izloge, verovali su da je pitanje dana kada će i sami biti primljeni u "porodicu evropskih naroda", liberalno, demokratski, slobodni napredni svet, da bi nakon što su se svim srcem predali nosiocima tih ideja, završili u poziciju trećerazredne evropske kolonije, sa ulogom da u podrumu okreću pedale, daju u bescenje sve što imaju od svoje bede i sirotinje, što im ta evropska porodica nije prethodno polupala i uništila. Sve bi to prosečna Srbenda i mogla izdurati, ipak postavljanje na vlast najgorih mogućih gadova koje je srpska majka rodila, kao što je SNS, kap je koja je prelila čašu i infantilnog i detinjastog Srbina, bacila u naručje brutalnih diktatora sa Istoka. Čak i oni su bolji i bolji tretman Srbima pružaju od toliko voljenih Evropljana.
Jel' znaš možda ko je instalirao Komunjarske sisteme na istoku, koji su iznedrili te "diktatore"?

Kolonijalni status smo definitivno dobili 1944. kada je britanska banda na sovjetskim tenkovima ujahala u BG.
I kada je pobila sve što je bilo srpsko, mnogo više nego što su nemački vojnici pobili.
Nikada nisu odgovarali za svoje zločine, naprotiv - i danas, za račun svojih Gazda iz Londona vladaju Srbijom.
Toliko je to tacno u ciframa... Da "sve srpsko" ne deluje malo previse?

Katic je knjigovodja/racunovodja, koji se lazno predstavlja kao ekonomski naucnik.

Izbacen sam sa Katicevog bloga zbog, parafraziram : 'Gospodine, zatrpali ste moj blog libertarijanskom propagandom, pa cu vas zamoliti da ne pisete vise ovde'.

:cepanje: :cepanje:

Bilo je to pre nekih 5-6-7 godina valjda.
Jadan čovek šta je sve morao da trpi dok te nije isterao . Mi ovde već znamo da si zdravstveno zapuštena osoba pa te tolerišemo.

Katic je knjigovodja/racunovodja, koji se lazno predstavlja kao ekonomski naucnik.

Izbacen sam sa Katicevog bloga zbog, parafraziram : 'Gospodine, zatrpali ste moj blog libertarijanskom propagandom, pa cu vas zamoliti da ne pisete vise ovde'.

:cepanje: :cepanje:

Bilo je to pre nekih 5-6-7 godina valjda.

Лепо ти реко

...да немаш мере... :kafa:

Back