Mi smo kolonija

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Inace nije cudno da je Srbija kolonija

Skoro citava Evropa tj sve evropske drzave su kolonije americke duboke drzave

Pa i najjace kao sto je Nemacka

Gde ces bolji dokaz od toga da Nemacka kao kolonija americke duboke drzave ,ne sme da radi ono sto joj je u direktnom interesu, tj da kupuje ruski gas koji je 4-5 puta jeftiniji od americkog

Mi smo kolonija.

Ostalo je još ponešto da se proda. Evo i na RTSu nešto o tome

Hoćemo li to dozvoliti? Već smo sve dozvolili i ne zanima nas. Neutralci kažu šta to mene briga.

Primedbu imam na ovo "strane ruke". Za mene je "strana ruka" i neki naš lopov koji je mitom došao do kompanije. U suštini, čim resursi kao što je voda, hrana, svi postanu većinom privatni, sve jedno je je li to neki stranac ili Srbin, nema razlike.
to je tvoja eu, i mocnici u toj eu, zapad uopste.

mislis da sa njima moze drugacije ?

sve njihove investicije ovde su iskljuvico radi koristi ali i ucena (svakako u tu pricu kajmak pokupe i nasi politicari). ako ne cinis tako i tako, nema vise investicija a i odma ce reci pakujemo prnje odlazimo odavde, plus sto je mnogo toga njihovo vlasnistvo i kad toboz odu radices za njih....

Nas je NATO pakt i americka duboka drzava upravo i bombardovala, okupirala i uvodila sankcije da bi nas naterali da prihvatimo kolonijalni status.

I sta se zalite onda sto smo kolonija @Paula i ostali?

Pa zapad koji vi podrzavate nas drzi u kolonijalnom ropstvu!

Pogledajte sta jedan kolonijalni kvazi upravnik kojeg niko nije izabrao radi Srbima u republici Srpsko?

VI NA TO CUTITE!!!

kako imaju za te patike od 1000 eura, stanove za decu po inostranstvu, mora da su kupili ili mitom došli do nekih resurs ove zemlje mimo pravila? Neka je i sa nekim pravilom, ali da vidimo. Kako to da svi u SNS kartelu imaju,a da drugi nemaju?
Odgovor je jednostavan (tako da je tvoja zapitanost, nadam se, samo retorička) - državni organi koji bi trebalo da kontrolišu korupciju članova vladajućih struktura NE RADE svoj posao (tužioci, sudije, razni "saveti" za borbu protiv korupcije i sl.) i to iz banalnog razloga što su postavljeni u ta tela upravo od "vladara" (i u većini znaju da tu i nisu zbog nekih svojih kvaliteta i sposobnosti) i osećaju lojalnost (zahvalnost) prema vladaru i vladajućoj kliki a ne prema ZAKONIMA (kao što bi trebalo da bude). Tako da se "prave mrtvi" na visoku korupciju zbog sopstvenog udobnog života (i privilegija)

A to sve ima veze sa kulturološkim korenima (tzv. "mentalitetom" i "psihologijom naroda") - autoritarni narod bira (uz dopuštenje - "asistenciju" stranih gospodara) svog "ovna predvodnika" i doživljava ga i u 21. veku kao nekakvog poglavicu naroda ("faraona") a onda taj "legitimni" vladar biva korumpiran (da bi mu bilo dopušteno da krade milijarde za sebe) i ucenjen od strane stranih gospodara da im isporučuje sve što treba (na štetu iste te države i naroda u čije ime "vlada").

I srpski vladari u poslednjih par vekova najčešće tako i rade...Ako ne bude tako onda budu uklonjeni brutalnije (kao Đinđić, možda i Milošević) ili "svojevoljno" odstupe (Koštunica, Tadić...) i priča se dalje nastavlja (dok bude bilo resursa koji su kolonizatorima još privlačni. Šta će biti kad sva bogatstva budu predata videćemo...l ako bude za našeg života)

Poslednja izmena:
Pa da, ali ako Francuska može da 100% kapaciteta svoje elektroprivrede drži u državnim rukam, možemo i mi da razmilimo da sve bitne stvari držimo u rukam države u kojoj živimo. Jeste da se ta država po mom mišljenju odmetnula od građana, ali je to jedino za šta mi glasamo i imamo narodne predstavnike. U slučaju krize sigurno nam neće pomoći to što su svi izvori, sve vode u privatnim rukama. Ili hrana većinom.

Daleko da sam protiv kapitalizma, ali volea bih da živim u snažnoj, socijalno odgovornoj državi. A ne da mitom i korupcijom prodaju sve bez ikakvog daljeg plana. Njima svejedno hoće li to biti Rio Tinto ili nešto drugo... samo da se svi resursi rasprodaju
Država je loš gazda svuda, ali EP, šume, vode i sve što je opšte dobro moramo da zadržimo. Možemo da damo pod zakup ili koncesiju, ali ne u vlasništvo. Ne može Drina niti nečija.

Наравно да смо колонија од 2000. на овамо. Пре тога смо били окупирани од комуниста, у главном српског порекла, а хрватске провинијенције. Југословен српског порекла, Милошевић, био је први комуниста од другог светског рата, на овамо, који није паклено мрзео српски народ. За разлику од предходних отимача Србије, који су Србе мрзели, њега је за Србе болео баш пиштољ. Био је равнодушан. Али и то је неки напредак. Нашу слободу смо почели да губимо још 1918. године, да би је дефинитивно изгубили 1945. Али колонијални статус смо у потпуности добили тек после 2000. године, кад је народ изашао на улице, у жељи да краде фотеље у Скупштини Србије и да инсталира Мирољуба Бамбуса, Динкића, Свилановића и шарено друштво, како би Србија постала колонија. И зато јесте.

I srpski vladari u poslednjih par vekova najčešće tako i rade...Ako ne bude tako onda budu uklonjeni brutalnije (kao Đinđić, možda i Milošević) ili "svojevoljno" odstupe (Koštunica, Tadić...) i priča se dalje nastavlja (dok bude bilo resursa koji su kolonizatorima još privlačni. Šta će biti kad sva bogatstva budu predata videćemo...l ako bude za našeg života)

Коштуница и Тадић су изгубили изборе; Милошевић такође.

Заморна је и непродуктивна теза да Срби не одлучују ни о чему и нису одговорни ни за шта у сопственој држави. Детињасто.

Nas je NATO pakt i americka duboka drzava upravo i bombardovala, okupirala i uvodila sankcije da bi nas naterali da prihvatimo kolonijalni status.

Pogledajte sta jedan kolonijalni kvazi upravnik kojeg niko nije izabrao radi Srbima u republici Srpsko?

VI NA TO CUTITE!!!

Шта је против тог управника урадила твоја странка која је имала и моћ и има власт?

Заморна је и непродуктивна теза да Срби не одлучују ни о чему и нису одговорни ни за шта у сопственој држави. Детињасто.

U prvom krugu predsednickih izbora 2000te nijedan kandidat nije osvojio preko 50% glasova

Kostunica je imao vecinu ali nije stekao uslov za pobedu u prvom krugu

Onda je Soroseva duboka drzava CIA nalozila svojim placenicima da upadnu u skupstinu 5. oktobra , spale izborni materijal, opljackaju sve i proglase pobedu obojenih revolucionara sponzorisanih od strane zapadne duboke drzave Sorosa i CIA-e

Od tada je Srbija kolonija

Pre toga smo napadani ubijani gazeni jer nismo hteli da pristanemo na kolonijalan status

Nasi dominantni narativi u drustvu jesu izrazito infatilni.

Samo jos jedan od pokazatelja dna ovog drustva.

Gledaj ti te rasprave, kakvim narativima se oni sluze...

Шта је против тог управника урадила твоја странка која је имала и моћ и има власт?

Ja nemam stranku nisam clan nijedne stranke

Glasac sam bio Radikala do 2012, onda Dveri , pa zatim sada glasam za Nestorovica i Pokret Mi Glas Naroda

svako od njih je nemocan da nesto tu promeni jer su kolonizatori trenutno jaci od nas.

Promenice se stvari ako i kad Rusija pobije sve NATO zlikovce i oslobodi nas ropstva.

Sve do tada bicemo robovi i kolonija zapada jer sami nemamo snage da se oslobodimo kolonijalnog ropstva zapadne duboke drzave.

VI NA TO CUTITE!!!

mi cemo tihi da skinemo izdajnicki titoisticki sistem.

znam ja da zapad srbiju (pre svega engleska, vatikan i usa) od davnina sbriju gleda kao slobodarski duh , a oni su kolonijalisticke imperije.

misle naivci sa kolonijama i ropstvom je zavrseno ? :mazi:
taman posla. pa kolonijalisti i robovlasnici su samo rpesli na DRUGI NIVO POROBLJAVANJA

reorganizacija kolonijalista i imperijalista.

taj nivo upravo zivimo. Sve je ovde pod ucenama, sve je pod kontrolom zapadnih sluzbi od 48me.

pogledajmo samo kolko je u poslednjih mesec dva privatizovano i prodato i ono malo preostalih drustvenih preduzeca i sta se sa toboz gigantima nasim radi... vidi zapad da su srbi blizu RUSENJA SISTEMA i onda aj sto pre daj prebacuje to sto je jos preostalo u drzavnim rukama...

sve njihove investicije su sarena laza ili ti nesto gde se oni odlicno ugrade. pa ispadne investirao sam u tebe. ionda recimo @Paula ovde na glas vice kako je zapad nama ''pomogao'' jer eto bili su na mkao dobri kad nam daju investicije tj pare ?

u svim tim investicijama je njihovi nteres, u svim fabrikama .... u svim putevima . Naravno izdajnicka koruptivna vlast je samo deo tog njihovog projekta.
dodju investicije, dodju zajmovi, krediti...odrade se toboz putevi ...

AL PO KOJOJ CENI ? pa tri put do cetri puta skupljoj. prvo da se vrati investitoru ulozeno i plus njegov deo, drugi deo koruptivnoj vlasti a treci mafiji koja stiti tu vlast i ima firme tih izvodjaca podizvodjaca...

i tako u krug. ako ne prihvatas takvu igru i njihove toboz ''investicije'' idu ucene , pritisci , ovim i onim...

znas ti to tihi odlicno. a zna i paula samo se sad pravi naivna... do juce je kmecala kako niej lepo da pljujemo eu kada su oni tolke pare ulozili u projekte kod nas... a sad kmeci jer smo postali kolonija ?

pa sta si mislio , da ce pirgavac i amer da ti uloze jer te vole ko srbina ?
pa to samo moze idiot da pomisli.

ropstvo , kolonije, su DANAS SAMO PROMENILE NACIN , pa se od klasicnih bukagija doslo do ucena ili ti drzanja u saci...

Jednom moramo i tome da stanemo na put. Proglasicemo sigurno bankrot jer to nam ne gine. Ali cemo morati stati na put tome i postaviti kolko tolko drugaicje odnose. Inace cemo nestati.

izdajnicki sistem u srbiji mora da padne i da robija. Taj sistem su pozicija i opozicija.

A posle studenti i dragi moji gradjani, nemoj mislite da ce te sa gamadi na zapadu olako.... jer njima je potreban litijum, a ne srbija. njima je potrebno unistiti srbina kao slobodarski duh, jer KOLONIJALISTI NAJVISE MRZE SLOBODARSKI DUH . logicno , taj duh unistva njihove kolonije njihove imperije...

Medjutim, drugog izbora nemamo gospodo. Na robiju sa izdajnicima i lopovima.

U prvom krugu predsednickih izbora 2000te nijedan kandidat nije osvojio preko 50% glasova

Onda je Soroseva duboka drzava CIA nalozila svojim placenicima da upadnu u skupstinu 5. oktobra , spale izborni materijal, opljackaju sve i proglase pobedu obojenih revolucionara sponzorisanih od strane zapadne duboke drzave Sorosa i CIA-e

Pre toga smo napadani ubijani gazeni jer nismo hteli da pristanemo na kolonijalan status
Pre 5-og oktobra, Srbi su jedva prezivljavali, i morali su da slusaju sve sto im dezurni Udbas SPS-ovac kaze. Bili su sluge i lizaci cizama svojih vladara, kao Rusi danas, koji su potpuni vazali Putinove vlasti.

Vase narativno koriscenje izraza 'kolonija' je zaista detinjasto.

Nasi dominantni narativi u drustvu jesu izrazito infatilni.

Samo jos jedan od pokazatelja dna ovog drustva.

Gledaj ti te rasprave, kakvim narativima se oni sluze...

Да и стално та иста прича. Тридесет година слушам ту исту причу, човече, о страним центрима моћи који подмећу клипове у замајац напретка. Причаће то исто и кад будем тридесет година мртав.

Абдикација сваке одговорности. "Тата, реши ми ово".

Ja nemam stranku nisam clan nijedne stranke

Glasac sam bio Radikala do 2012, onda Dveri , pa zatim sada glasam za Nestorovica i Pokret Mi Glas Naroda

svako od njih je nemocan da nesto tu promeni jer su kolonizatori trenutno jaci od nas.

Promenice se stvari ako i kad Rusija pobije sve NATO zlikovce i oslobodi nas ropstva.

Sve do tada bicemo robovi i kolonija zapada jer sami nemamo snage da se oslobodimo kolonijalnog ropstva zapadne duboke drzave.
"Glasac sam bio Radikala do 2012, onda Dveri , pa zatim sada glasam za Nestorovica i Pokret Mi Glas Naroda"
Видиш ти радикали су велики кривци (нису једини) што смо ми овде где смо и у позицији у којој јесмо.
"svako od njih je nemocan da nesto tu promeni jer su kolonizatori trenutno jaci od nas."
свако од њих је имао могућност да донесе исправне одлуке, када је требало, али није (да ли није хтео или није умео) па смо прошли како смо прошли. Сигурно не би прошли идеално али сигурно не би оволико пострадали, готово све територије ван матице погубили, оволико се раселили, оволико девастирану привреду имали, оволико биолошки уништени и постали народ који тренутно нема ама баш никакву будућност ако се нешто озбиљно не промени.

"Glasac sam bio Radikala do 2012, onda Dveri , pa zatim sada glasam za Nestorovica i Pokret Mi Glas Naroda"
Видиш ти радикали су велики кривци (нису једини) што смо ми овде где смо и у позицији у којој јесмо.
"svako od njih je nemocan da nesto tu promeni jer su kolonizatori trenutno jaci od nas."
свако од њих је имао могућност да донесе исправне одлуке, када је требало, али није (да ли није хтео или није умео) па смо прошли како смо прошли. Сигурно не би прошли идеално али сигурно не би оволико пострадали, готово све територије ван матице погубили, оволико се раселили, оволико девастирану привреду имали, оволико биолошки уништени и постали народ који тренутно нема ма баш никакву будућност ако се нешто озбиљно не промени.

radikali nikad nisu vladali srbijom samim tim nikad nisu bili u mogucnosti da ista promene

da bi nesto promenio makar pokusao moras imati fakticku vlast

Srbijom vladaju zuti blokaderi 2000-2012 a onda proEU SNS

Svi oni slede agendu kolonijalizma jer tako stite svoju vlast.

Poseban krug pakla je rezervisan za one koji brane Miloševićeve izbore, sa sve pola miliona glasova za Slobu, sa srpskog Kosova, još toliki iz raznih bugarskih vozova, kupovine glasova i ucena.
Ono istina, izborni sistem koji je Milošević uspostavio je ipak simbol demokratije u odnosu na ono što danas imam sa Nepomenikom, ali osporavati izbornu pobedu Koštunicu na praktično već fingiranim Slobinim izborima, prevazilazi svaku granicu dobrog ukusa.

Pa da, ali ako Francuska može da 100% kapaciteta svoje elektroprivrede drži u državnim rukam, možemo i mi da razmilimo da sve bitne stvari držimo u rukam države u kojoj živimo. Jeste da se ta država po mom mišljenju odmetnula od građana, ali je to jedino za šta mi glasamo i imamo narodne predstavnike. U slučaju krize sigurno nam neće pomoći to što su svi izvori, sve vode u privatnim rukama. Ili hrana većinom.

Daleko da sam protiv kapitalizma, ali volea bih da živim u snažnoj, socijalno odgovornoj državi. A ne da mitom i korupcijom prodaju sve bez ikakvog daljeg plana. Njima svejedno hoće li to biti Rio Tinto ili nešto drugo... samo da se svi resursi rasprodaju
To je pogresno jer to unistava konkurenciju a bez konkurencije nema ni napretka,da drzava kontrolise pa zasto bi onda neko imao motiv da proizvodi

Back