KESH
Buduća legenda
- Poruka
- 42.442
Ne brini se ti za nasu lovu vec se brini da osiguras neku zemunicu na Kamcatki na koju ces "da begas" kad dobijemo te avione.![]()
Lojze

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne brini se ti za nasu lovu vec se brini da osiguras neku zemunicu na Kamcatki na koju ces "da begas" kad dobijemo te avione.![]()

Gadno mi je i da zamišljam Hrvatice, tako da svakako ne maštam o njima, posebno jer i bez mašte imam sasvim dovoljno detalja i priča drugih ljudi. Sudeći prema razmerama najezde Hrvatica, uskoro će guslari morati da smišljaju nove pesme o otporu i borbi protiv njih![]()
Gadno mi je i da zamišljam Hrvatice, tako da svakako ne maštam o njima, posebno jer i bez mašte imam sasvim dovoljno detalja i priča drugih ljudi. Sudeći prema razmerama najezde Hrvatica, uskoro će guslari morati da smišljaju nove pesme o otporu i borbi protiv njih![]()
Da nema interneta ne bi znao kako pipi izgleda.
Maštovit neki lik, definitivno djevac koji zivi sa mamom i tatom u zajedničkom kućanstvu.
Sa te strane si i ti siguran, neće te čak ni transvestiti 
Ma ti si četnik sa dna kace. Dok neki tvoji sugrađani pružaju herojski otpor, ti još pjevusis "Spremte se, spremte..." i čekaš razvoj situacije, jel ostat il' begat.

Hrvatska u šoku zbog zabrane komemoracije u Blajburgu
Zagreb -- Hrvatska je u šoku zbog odluke Katoličke crkve u Koruškoj da ove godine, zbog nedostatka distance prema ustaštvu, zabrani komemoraciju na Blajburškom polju.
![]()
Foto: tommasolizzul/depositphotos.com
Biskupija u Klagenfurtu (Celovec) je Hrvatsku biskupsku konferenciju obavestila pisanim putem, a kao osnovni razlog navedeno je da se ta komemoracija politički instrumentalizuje, te da bi to moglo biti štetno po Crkvu.
"Misa na polju kraj Blajburga postala je deo manifestacije koja se politički instrumentalizuje i deo je političko-nacionalnog rituala koji služi selektivnom doživljavanju i tumačenju istorije", navodi se, između ostalog, u obaveštenju o zabrani.
Ukazuje se da bi održavanje te komemoracije moglo da šteti ugledu Katoličke crkve u Klagenfurtu, kao i da bi joj se moglo zameriti zbog "instrumentalizacije jedne mise u političke svrhe i nedostatka distance prema fašističkom svetonazoru".
Zagebački Večernji list piše da u koruškoj vladi kažu da odluka biskupije Gurk-Klagenfurt o zabrani komemoracije u Blajburgu "otvara novo poglavlje u tretiranju komemoracije".
Ovom odlukom tamošnje Crkve uvedena su, kažu, neka nova pravila, a to znači da ako organizatori i ove godine žele da organizuju komemoraciju - moraju da zatraže policijsku dozvolu za okupljanje.
Iako je još prošle godine bilo jasno da se "obruč oko komemoracije na Blajburškom polju ubrzano steže", prvi zvanični, navodi se, mogao bi voditi prema definitivnom gašenju ove komemoracije.
S druge strane, Hrvatska biskupska konferencija je u neuobičajno oštrom saopštenju "u celosti odbacila" razloge zbog kojih je klagenfurtska biskupija zabranila ovogodišnju misu.
Iz zagrebačkog Kaptola poručeno je austrijskim kolegama da uskraćivanje mogućnosti molitve smatraju "nepoštovanjem žrtve i gubitkom osećaja za patnju nedužnih".
Ova žestoka reakcija HBK došla je nakon objavljivanja saopštenje biskupa Engelberta Gugenbergera, upravitelja biskupije u Klagenfurtu.
Zabrana je naljutila hrvatske biskupe, koji su "sa žaljenjem” primili tu odluku i izrazili "svoje duboko neslaganje s razlozima" koji se za nju navode i u celosti ih odbacili.
Iz HBK je saopšteno da "uskraćivanje mogućnosti molitve za žrtve te velike tragedije hrvatskoga naroda znači nepoštovanje žrtve i gubitak osećaja za patnju nedužnih".
"Svih proteklih godina, a posebno prošle 2018. godine, euharistijsko slavlje je proticalo dostojanstveno kako i priliči toj najuzvišenijoj molitvi Crkve", navodi se u reakciji HBK, koja je, inače, jedan od organizatora komemoracije, piše Večernji.
Predsednik hrvatskog parlamenta, koji je pokrovitelj ove komemoracije, Gordan Jandroković, i hrvatski političar Vladimir Šeks u potpunosti su juče podržali saopštenje hrvatskih biskupa.
Jandroković I Šeks su, prenose mediji, izrazili bojazan da bi u slučaju zabrane mogla biti organizovana nedozvoljena komemoracijija.
Reagovala je i evropska parlamentarka, desničarka Ruža Tomašić, koja je biskupu u Klagenfurtu uputila pismo u kojem kaže da odluka o zabrani "svete mise na Blajburškom polju skandalozna je i šokantna, vredna svake osude".
Odluci Katoličke crkve u Koruškoj prethodila je detaljna analiza događaja na komemoraciji održanoj u Blajburgu prošle godine, kada je kao i svih prethodnih godina, uz ćevape i pivo glorifikovano ustaštvo, pa je jedan broj hrvatskih desničara bio priveden i osuđen zbog isticanja ustaških simbola, što je u Austriji zakonom zabranjeno.

Srbi najviše vole Grke, najmanje Hrvate
![]()
Zgodan primer da ovim ustaškim moronima nacrtam ono što sam sinoć pričao o ogradama glede izložbe u UN. Dakle, indijanci tu ogradu interpretiraju kao neslaganje sa sadržajem, iako je izložba o ustaškim zločinima održana upravo u sedištu UN. E, neslaganje je ovo što sada imaju u vezi Blajburga, kada im domaćin jednostavno zabrani da održe svoju ustašku manifestaciju![]()
Pecinski ljudi su bolje crtali od tebe, oni su barem znali što crtaju, kod tebe nisam siguran da i sam znaš .
Ustaški simboli su u Hrvatskoj odavno zabranjeni, mise zadušnice za neke osobe su privatna stvar.
To što su sad i Austrijanci tako postupili je ispravna stvar, i mene je bilo sramota gledati kakvi se tipovi tamo okupljaju.
Stvar je samo da ti tipovi dijele isti svjetonazor kao i ti, samo sa suprotstavljenim nacionalitetom.
Ali vidiš, sada je zabranjena čitava manifestacija na Blajburgu. Samo što ja nisam uopšte o tome pričao, već upoređivao situacije glede sinoćnje diskusije. U pravu si, možda slabije crtam, ali ima tu nešto i do onoga ko gleda crtež, pošto nije svako stvoren sa istim kapacitetom razumevanja. Pokušaću veoma jednostavno, odnosno oprezno da ti se mozak ne pregreje: da su UN mislile o srpskoj izložbi isto što i Austrijanci o Blajburgu, izložbe ne bi bilo.
Velik broj ljudi pogrešno vjeruje kako za vrijeme menstruacije nema rizika, velik broj djece je začet upravo tom logikom.
Reci ti pijanom zastavniku da imas one ženske stvari i nedas mu pipi..
Plod takve pijane noci je glavni hebac na forumu.
- - - - - - - - - -
Snajka ima brkove??
Krasno si to povezao, pravi logički slijed imajući u vidu da je to bezveznjak napisao.
Mislim, lik koji uzdiže politiku koja je osuđena za genocid i od koje se okreće cijeli svijet, raduje se zbog zabrane Blajburga, koji je neki dobrovoljni skup...
Zastavnik-Džemin mali, sa bijelim u nosu, je zaista fenomen..
![]()
Moram da budem koncizan, tačnije precizan u milimetar, imajući u vidu sa kakvim bolidima pričam.
![]()