Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mekenzi: NATO trebao neprijatelja, zato ste bombardovani
Beograd -- Nekadašnji komandant Unprofora u BiH Luis Mekenzi kaže da je agresija NATO na Srbiju 1999. godine bila ogromna greška Alijanse.
11720370415acbb532b24ed850003041_v4_big.jpg

EPA-EFE Toms Kalnins​

"To što se događalo na Kosovu 1998. i 1999. godine bio je interni obračun vaših legitmnih snaga bezbednosti sa teroristima koje je američka pi-ar kompanija iz terorističkih uniformi preodenula u borce za slobodu. Ista ta agencija prethodno se uvežbala ratujući za potrebe bosanske vlade protiv Srba", rekao je Mekenzi za "Novosti".
"Ta 1999. bila je godina kada je NATO slavio 50 godina postojanja, a nije imao neprijatelja ni na vidiku. Vaša zemlja je zato bombardovana", dodao je on.

Upitan da li je Haški tribunal opravdao svoje postojanje, on kaže da je oslobađanje Nasera Orića bilo sramotno. "Taj čin je potvrdio pristrasnost suda i to zauvek", kaže kanadski general.

Upitan kako komentariše odustajanje Haškog tribunala od nekih tačaka optužnice u slučaju "Markale" ili "Vaso Miskin", Mekenzi navodi da je gledao kako se sa srpskih položaja granatira Sarajevo.

"To su bila granatiranja, a ne bombardovanja. Smatram to za ratni zločin za koji Mladić snosi odgovornost. S druge strane neke snajperske i pešadijske zasede i bombaški napadi u Sarajevu su krajnje sumnjivi i nepotvrdjeni", kaže Mekenzi.

Govoreći o Srebrenici, kaže da se 1995. godine dogodio ratni zločin, ali ne i genocid.

"Pretohdno ratni zlocicn u selima oko Srebrenice počinile su trupe koje je vodio Naser Orić. Njegove jedinice su izlazile iz enklava koje su štitile snage UN i činile zverstva nad Srbima. To je takodje ratni zločin. O genocidu nad Bošnjacima ne može da se govori, jer su snage bosanskih Srba uredno evakuisale sve civile, žene, decu i starce iz rejona borbenih dejstava", ističe Mekenzi.

Kaže da je još ranije rekao da je agresija NATO bila ilegalna i neopravdana i da je videvši stanje na terenu predložio ragraničenje Srba i Albanaca na Kosovu i da nova granica između dva naroda ide od istoka do zapada na opštoj liniji kroz Prištinu.

Mekenzi smatra da je mesto Srbije na zapdu, kao i da, uprkos greškama koje su učinjene, Srbija treba da uđe u NATO. "Doprinos Srbije savezničkim pobedama u prošlosti je istorijski nemerljiv", zaključio je Mekenzi.

Дакле, након 30 година, Бундесрепублика Естерејх је коначно решила да престане да се бламира.

Волео бих да мислим да је то због тога што су Аустријанци коначно решили да раскрсте са нацизмом и србофобијом као посебним локалним подтипом тога.

Али је вероватнији разлог страх од Симон Визентала.

У сваком случају, сваки ударац на усташку фашистичку стоку је Добар Ударац.

Nemci najviše vole da karaju hrvate a najmanje muslimane. Hrvatski dečki zanimljivi nemačkoj gej industriji za odrasle:mrgreen:

Kako se ti u sve to uklapas??

- - - - - - - - - -

Дакле, након 30 година, Бундесрепублика Естерејх је коначно решила да престане да се бламира.

Волео бих да мислим да је то због тога што су Аустријанци коначно решили да раскрсте са нацизмом и србофобијом као посебним локалним подтипом тога.

Али је вероватнији разлог страх од Симон Визентала.

У сваком случају, сваки ударац на усташку фашистичку стоку је Добар Ударац.

U pitanju je strah, samo ne znamo od koga..

Kako se ti u sve to uklapas??

- - - - - - - - - -

U pitanju je strah, samo ne znamo od koga..

Како теби, штовани колега, иде са овом забраном из царске Вијене?

Мора да није добро.

Јел организујете неко ново масовно сечење по лицу на Тргу Бана Јелачића Који Је Прешао Драву Па Добио По Пич*и?

Или неко масовно Испијање Ракије А Ла Праљак?

- - - - - - - - - -

Verovatno od ponavljanja ustaških zločina, genije.

Аустријанци сигурно немају алтрутсичне разлоге што су ово забранили- и они су по менталитету де факто Балканци, нешто као Хрвати Плус. Да немају Беч који у себи носи космополитски дух давних времена, то би била де факто Хрватска која говори на лошем немачком језику.

Вероватно је Биби притиснуо Курцета.

Али битан је добар исход.

Мора да није добро.

Јел организујете неко ново масовно сечење по лицу на Тргу Бана Јелачића Који Је Прешао Драву Па Добио По Пич*и?

Или неко масовно Испијање Ракије А Ла Праљак?

- - - - - - - - - -

Аустријанци сигурно немају алтрутсичне разлоге што су ово забранили- и они су по менталитету де факто Балканци, нешто као Хрвати Плус. Да немају Беч који у себи носи космополитски дух давних времена, то би била де факто Хрватска која говори на лошем немачком језику.

Аустријанци овим, као и многим другим поступцима, покушавају да се удаље од нацизма бар у формалном смислу. Њима се не свиђа да се проглашавају као лузери у Другом светском рату и редовно се ваде на причу како је Аншлус био у ствари окупација, те да се није поштено да се сврставају на ту страну. Наравно, ко је мало упућенији и ко зна какве је све креативне кадрове изнедрила Аустрија у том нацистичком режиму, рећи ће да је цела та прича булшит.

Са друге стране наша браћа Кроати се, иако су то заслужили исто као и Аустријанци, не сврставају на ту лузерску страну. Њих је друг Броз одмах по завршетку рата интегрисао у новоформирану државу. Они нису кажњени као што су кажњени Немци и Аустријанци. Па у таквој ситуацији уместо да са тако добре стартне позиције почињу још више да се ограђују од усташа, они их убаце у свој народни фолклор.

Мислим да та чињеница говори сама за себе.

Nema iluzija da su Austrijanci ovo uradili zbog nas, već zbog svog imidža i, naravno, više zbog delovanja Izraela. Ja ne znam kako mogu da postoje Srbi koji ne poštuju jevreje, em se sa njima odlično poznajemo i mnogo toga smo zajedno prošli, em da nije njih, danas bi Vučić osnivao mešovite komisije za utvrđivanje istine o ustaškim zločinima, sa naglaskom na to da je Jasenovac bio odmaralište...

Verovatno od ponavljanja ustaških zločina, genije.

Stanes, malo razmislis i onda nesto napises..

Manja je vjerojatnost da ces napisati gluposti..
Ovako opet laprdas..

- - - - - - - - - -

Мора да није добро.

Или неко масовно Испијање Ракије А Ла Праљак?.

Zivo me boli piso da ne kazem qurac...

Stanes, malo razmislis i onda nesto napises..

Manja je vjerojatnost da ces napisati gluposti..
Ovako opet laprdas..

Vidi, meni je jasno da si ti glup, ali mi nije jasno kako si baš toliko glup. Tvoja prethodna konstatacija o strahu o nečega je isto kao kada bi se zapitao zašto zaboga jevreji ne dozvoljavaju nacističke simbole ili bilo šta što na to podseća. Zato što su to nacisti, genije. Ne treba biti protiv toga iz ovog ili onog razloga, već samo treba biti protiv. I takođe mi je jasno da bi ti voleo sebe da doživiš kao nekog kulturnog ili civilizovanog, ali entitet koji slavi takve stvari i pokušava sebi da prikači zvanje žrtve koristeći pobijene ustaše, svakako se ne može nazvati ni kulturnim ni civilizovanim. Hrvati doduše i ne spadaju u ljudski rod, već u zakržljalu rasu.

Аустријанци овим, као и многим другим поступцима, покушавају да се удаље од нацизма бар у формалном смислу. Њима се не свиђа да се проглашавају као лузери у Другом светском рату и редовно се ваде на причу како је Аншлус био у ствари окупација, те да се није поштено да се сврставају на ту страну. Наравно, ко је мало упућенији и ко зна какве је све креативне кадрове изнедрила Аустрија у том нацистичком режиму, рећи ће да је цела та прича булшит.

Са друге стране наша браћа Кроати се, иако су то заслужили исто као и Аустријанци, не сврставају на ту лузерску страну. Њих је друг Броз одмах по завршетку рата интегрисао у новоформирану државу. Они нису кажњени као што су кажњени Немци и Аустријанци. Па у таквој ситуацији уместо да са тако добре стартне позиције почињу још више да се ограђују од усташа, они их убаце у свој народни фолклор.

Мислим да та чињеница говори сама за себе.

Да, Аустријанци су цео свет убедили да је Хитлер био Немац а Бетован Аустријанац, што би рекла наша колегиница Рајела.

У Бечу има дивних људи и то је стварно један од најотворенијих градова на свету, али ако се зађе мало дубље у Алпе у праву Аустрију и тамо упознају домороци, доста ми је симпатичан њихов светоназор- не разликује се много од балканског. Жал за империјом, бес на народе који су напустили империју, осећај супериорности у односу на друге народе, убеђеност у припадност нечему значајном и изиграност од стране људи којима су само чинили добро. Личи на српске јадиковке о Југославији, на пример.

"Maske su pale: šta je odredio sudbinu JUGOSLAVIJE

396996379_c0d5f6da51_b-750x430.jpg

Nekadašnji visoki funkcioner SFRJ Kiro Gligorov u jednom od svojih intervjua ispričao je svojevremeno plan Evropske unije koji je krajem 1990. ponuđen predsednicima republika, prenose mediji.

„Oni su najvalili da će doći trojka – prethodni predsedavajući, sadašnji predsedavajući i naredni predsedavajući. Tada je predsedavajući bio luksemburški ministar spoljnih poslova. On je dovap sa Van der Brukom i Žakom Delorom. Kada smo se poređali svi zajedno, to je veliko društvo kad se sedne za sto… Oni su bili sa jedne strane stola sa nekoliko eksperata a mi sa druge. To je bilo krajem 1990“, počeo je svoju priču Gligorov.

On je rekao da je Žak Delor izneo ponudu EU za SFRJ ako se ta zajednica održi.

„Unija je spremna da prizna političkom odlukom pridruženo članstvo Jugoslavije u EU. Vi znate šta to znači i koje ćete imati privilegije. Ja sam dobio nalog da spremim program od 5,5 milijardi dolara kao injekcija da program Ante Markovića uspešno dalje produži“, izložio je Delor.

Gligorov kaže da je to bio veoma povoljan arnžman.

„Mi bismo bili prva zemlja koja je dobila status pridruženog člana od svih onih zemalja koje su 1992. postale pridruženi članovi poput Ruminije, Bugarske.“

„Izvolite gospodo, kažite šta imate o ovom planu“, rekao je Delor.

Bio je tajac nekoliko minuta. Prvi se javio Franjo Tuđman.

„Znate šta gospodo, ja moram nešto iskreno da vam kažem. Ja nizakakve milijarde ne mogu odustati od ideje koja hrani ceo hrvatski narod da mi posle dugo godina obnovimo hrvatsku državu. To je za mene primarno“, rekao je Tuđman.

I nastao je tajac, a onda se javio Milošević.

„Ja više puta ponavljam, i hoću i pred vama ovde da kažem da sam ja za čvrstu federaciju ili modernu federaciju ili ništa.

Nek ide svako na svoju tsranu“, rekao je Milošević.

Posle nove pauze javio se Izetbegović.

„Nama je teško i bez Beograda i bez Zagreba. Mi smo tri naroda u Bosni i to ne može lako da bude. Mi smo uvek bili poseban entitet i to bismo voleli da ostanemo ali da se nađe solucija kako da sarađujemo sa Beogradom i Zagrebom“, rekao je Izetbegović.

Gligorov je rekao da ostali uglavnom nisu diskutovali.

„Potom je usledila pauza od jednog sata. Tu je doneta odluka na toj pauzi da trojka iz EU ima razgovore sa svakim predsednikom pojedinačno.

To je trajalo veoma dugo. Kad se to završilo, skupili smo se opet svi i predstavnici EU su saopštili da saglasnosti nema“, ispričao je Gligorov.

A onda su se predstavnici EU obratili svima prisutnima:

„Žalimo što ćemo morati da prenesemo Uniji da nema saglasnosti za ove predloge što smo dali. A šta će dalje biti, videćemo“.

Ostalo je dobro poznato šta se posle događalo.".

https://www.krstarica.com/vesti/politika/maske-su-pale-sta-je-odredio-sudbinu-jugoslavije/

BOJKOT USTASKIM TEMAMA!

ne komuniciraj sa nacionalnim dusmanima!

milion primera ima njihovog bolesnog fasistickog mozga a poslednji je kada cela riva ustane da kamenuje naseg vaterpolistu i vice cetnik...

BOJKOT USTASKIM TEMAMA!!!

pokazi dostojanstva i budi srbin!

NEKA USTASE PRDE SAMI SA SOBOM...

BOJKOT USTASAMA!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back