(...) "Isus je rekao: ‘Sipaj, ko ga ****… Ti Isus šta ga oni danas slave, to je jedan obični šonjo i pizdunčić, ako mene pitaš. ***** od vođe, da oprostiš. I pogledaj cilu tu božićnu ambalažu, molinte lipo, te jaslice, te ovčice i magarčići, te anđelčići, te borići, te zvizdice i lampice… Pa ja san bija ozbiljni fajter, jebaga irud, di god bi doša pravija bi ršum i nered. Vojsku su slali na mene! Ja san tija iz korjena prominit svit, a ne ukrasit ga sa anđelčićima, oblačićima i bombončićima!’
Dida je rekao: ‘Božić je festival historijskog revizijonizma.’
Isus je rekao: ‘Tačno tako! I kako je onda meni, prika, gledat svoje slike kad sa njima maše oni šljam šta je natakarija mitre sa šljokicama na tikve, šta se uguzija u raskošne katedrale i šta drži mise za pozlaćenim oltarima? A? Samo zbog toga miritaju da ih se sve do jednog pošajba sa kalašnjikovom! Pa ja i moja ekipa smo išli iz pojata goli i bosi, čoviče božji. Odrekli smo se sve privatne imovine. Bija san ljuti protivnik onih koji se danas najviše zaklinju u mene!’
Dida je rekao: ‘Ista stvar! I ti i ja smo se borili protiv stranih okupatora i domaćih izdajnika, a uz to još i dizali socijalističku revoluciju.’
Isus je rekao: ‘Dobro, revolucija je svakako bila, al nisan baš siguran je li socijalistička, to je tad još bija nepoznat pojam…’
Dida je rekao: ‘Ma nema šanse da nije. Ti si se, prika, tuka za jednakost, blagosilja si siromašne, napada bogataše, farizeje i reakcijonarni kler… Kad si sa onih par riba nahranija miljon svita, to je bija prvi slučaj planske socijalističke privrede šta je meni poznat.’
Isus je rekao: ‘E, a kad sad vidin u šta su me ljudi pritvorili… Ispada da san se borija protiv abortusa, kontracepcije i pedera. Pa molinte lipo! Nije mi padalo na pamet, čoviče božji! Jebalo se meni ko sa kim i zašto ide u postelju! Ima san ja važnijih stvari na pameti!’(...)
https://www.portalnovosti.com/biljeznica-robija-k-sretan-bozic