Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To o čemu ti pišeš nema veze sa stvarnošću Ta SR Hrvatska nije bila tekovina samo nekih Hrvata već i Srba. Srbi su sa svojim delom mogli da -"idu" gde hoće

Vi ste hteli da otmete deo srpske zemlje ( a i dalje hoćete ) pa ste to obrnuli sa pričom o velikoj Srbiji. Manipulacija i vaše laži se nastavljaju

Shvati već jednom Hrvatska je imaginarna tvorevina oteta od Srba i Italijana . A vi stena silu stvorena nacija na strahu, strahu da ako nisi Hrvat ideš na klanje. Zato ti sada ovde baljezgaš kao neko sa mentalnim sklopom kretena . Strah je čudo

Nema tu srpskog dijela to ste si vi samo umislili. Srbi na ta područja dolaze relativno nedavno, zna se vrijeme njihovog dolaska, sve je to dokumentirano.
Srbi se pozivaju na neku konstitutivnost za koju ni sami ne znaju što bi trebala značiti, jer danas kao priznata manjina imaju više srpskih institucija od škola do stranaka u Saboru nego u Jugoslaviji gdje su imali samo KUD-ove.
Da i kažemo da ste bili izjednačeni sa Hrvatima, to ne znači da se Hrvati nisu smjeli bez vašeg pristanka osamostaliti, a vi bez njihovog pristanka odvajati dijelove SRH i pripajati kome vi hoćete. To je bilo i protiv ustava SFRJ na kog se tako često pozivate da se granice republika ne mogu mijenjati bez pristanka ne samo većinskog naroda te republike nego i ostalih republika.
Sa svim time ste vi počeli prvi bez nekog povoda sa hrvatske strane tako da sad kad je završilo kako je završilo nemate razloga optuživati samo druge za vaše greške u koracima i zbog toga izgubljene utakmice, da se tako izrazim.
O klanju ne bih, samo skrećem pažnju da u zadnjem ratu niste samo Hrvate ubijali i protjerivali nego sve nesrbe redom na koje ste nailazili.

A "dje" su sahranjeni tvoji kraljevi koji su bili savremenici hrvatskih kraljeva do 12. stoljeca ?? :D

mosti srpskih vladara zna se dje su.

a ti ni az jedne mosti ne mozes da kazes dje su, jer je tvoja kraljevina i drzava rvatska tada postojalak olko i krlajevina pingvina na bermudima...

sva ti se izmisljena istorija zavrsava na otm mjestu kada treba da pokazes makarj edan grob toh silnih krlajeva nepostojece drzave...

hoces da ti nabrajamo mosti nasih vladara dje se nalaze?

od tebe je dovoljno da pokazes samo jednog...

Nema tu srpskog dijela to ste si vi samo umislili. Srbi na ta područja dolaze relativno nedavno, zna se vrijeme njihovog dolaska, sve je to dokumentirano.
Srbi se pozivaju na neku konstitutivnost za koju ni sami ne znaju što bi trebala značiti, jer danas kao priznata manjina imaju više srpskih institucija od škola do stranaka u Saboru nego u Jugoslaviji gdje su imali samo KUD-ove.
Da i kažemo da ste bili izjednačeni sa Hrvatima, to ne znači da se Hrvati nisu smjeli bez vašeg pristanka osamostaliti, a vi bez njihovog pristanka odvajati dijelove SRH i pripajati kome vi hoćete. To je bilo i protiv ustava SFRJ na kog se tako često pozivate da se granice republika ne mogu mijenjati bez pristanka ne samo većinskog naroda te republike nego i ostalih republika.
Sa svim time ste vi počeli prvi bez nekog povoda sa hrvatske strane tako da sad kad je završilo kako je završilo nemate razloga optuživati samo druge za vaše greške u koracima i zbog toga izgubljene utakmice, da se tako izrazim.
O klanju ne bih, samo skrećem pažnju da u zadnjem ratu niste samo Hrvate ubijali i protjerivali nego sve nesrbe redom na koje ste nailazili.

Ima srpski deo i te kako. Mogli su Hrvati da idu i u pm ako hoće, ali sa svojim delom.

Nastali ste na strahu, Na strahu da ako nisi Hrvat možeš nestati, to je taj fanatizam,

A Srbe u prošlom ratu nisu hteli proterati od svuda? Zar 1941-45 to nije bilo primenjivano -ubijanje + proterivanje. Trebali smo dozvoliti ponovo isto? Ali na vreme ste se pripremili sa špijunima i sada je ovo tvoje ovde baljezganje neka priprema neke otimačine.

- - - - - - - - - -

A "dje" su sahranjeni tvoji kraljevi koji su bili savremenici hrvatskih kraljeva do 12. stoljeca ?? :D

Nema hrvatskih kraljeva do 12 stoljeća, to ne postoji. Halucinacije .

Ima srpski deo i te kako. Mogli su Hrvati da idu i u pm ako hoće, ali sa svojim delom.

Nastali ste na strahu, Na strahu da ako nisi Hrvat možeš nestati, to je taj fanatizam,

A Srbe u prošlom ratu nisu hteli proterati od svuda? Zar 1941-45 to nije bilo primenjivano -ubijanje + proterivanje. Trebali smo dozvoliti ponovo isto? Ali na vreme ste se pripremili sa špijunima i sada je ovo tvoje ovde baljezganje neka priprema neke otimačine.

- - - - - - - - - -

Nema hrvatskih kraljeva do 12 stoljeća, to ne postoji. Halucinacije .

Nevjerojatno što sve ovdje čovjek može pročitati... Hrvatski kraljevi ne postoje i svi oni izvori, poglavito međunarodni su falsifikat?

Ali dobro, ajd recimo da si u pravu, jer ja zaista nikad nisam pročitao original Profirogenetovog DAI i druge izvore iz tog doba. Ja uopće nemam kompleks da sam pripadnik jednog izmišljenog naroda.

Ali, pitam te sada (ali ne tebe, nego sve vas koji pišete tu teoriju), kako su Srbi dopustili da ih uzduž i poprijeko guzi jedna takva izmišljena i iskompleksirana nacija?

Pa čovječe, netko je nekad izmislio ime Hrvat, a onda je ta izmišljena družina istjerala Srbe od mora, oduzela im krajeve u kojima su vjekovno živjeli, pohrvaćivali su zatečene Srbe, svaki put kad su imali prilike, napravili bi genocid nad njima, i ovom ratu su ih dodatno istjerali sa njihovih teritorija, Hrvat Tito je izmislio nekakve Crnogorce koji su vas dodatno otjerali od mora, valjda se ugledali na te Hrvate kompleksaše da se s vama može svašta. I svi skupa smo vas sabili u bezperspektivni brdskoplaninski prostor, s iznimkom Vojvodine. Pa kako vas nije sram što su vam sve to ti kompleksaši napravili?

Nevjerojatno što sve ovdje čovjek može pročitati... Hrvatski kraljevi ne postoje i svi oni izvori, poglavito međunarodni su falsifikat?

Ali dobro, ajd recimo da si u pravu, jer ja zaista nikad nisam pročitao original Profirogenetovog DAI i druge izvore iz tog doba. Ja uopće nemam kompleks da sam pripadnik jednog izmišljenog naroda.

Ali, pitam te sada (ali ne tebe, nego sve vas koji pišete tu teoriju), kako su Srbi dopustili da ih uzduž i poprijeko guzi jedna takva izmišljena i iskompleksirana nacija?

Pa čovječe, netko je nekad izmislio ime Hrvat, a onda je ta izmišljena družina istjerala Srbe od mora, oduzela im krajeve u kojima su vjekovno živjeli, pohrvaćivali su zatečene Srbe, svaki put kad su imali prilike, napravili bi genocid nad njima, i ovom ratu su ih dodatno istjerali sa njihovih teritorija, Hrvat Tito je izmislio nekakve Crnogorce koji su vas dodatno otjerali od mora, valjda se ugledali na te Hrvate kompleksaše da se s vama može svašta. I svi skupa smo vas sabili u bezperspektivni brdskoplaninski prostor, s iznimkom Vojvodine. Pa kako vas nije sram što su vam sve to ti kompleksaši napravili?

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Hmmm, imas ustvari pravo sa srpskim i hrvatskim dijelom, evo mi smo uzeli svoj dio i otisli svojim putem , a vi ste otisli u svoj dio i sve pet , idemo dalje.

I misliš da vas jednom nećemo sjuriti u to more?

Pa AU monarhija nam je tabala po živcima pola veka .. okretali Bugare protiv nas, i kako se završilo kad su nas pustili?

Onda su nam namestili Hrvate, pa se bes sručio na njih na Blajburgu ( dali su nam kratkoročno zadovoljenje, umesto dugoročnog)

U prošlim ratovima su nas držali na kratkom lancu, krili su se iza najvećih sila koji su nas šamarali, ponižavali...

Misliš da nam jednom neće pući film i da ćemo van sve po spisku do stoljeća 7 ... ?

Hmmm, imas ustvari pravo sa srpskim i hrvatskim dijelom, evo mi smo uzeli svoj dio i otisli svojim putem , a vi ste otisli u svoj dio i sve pet , idemo dalje.

Nije sve pet. Mi smo u Srbiji obozavali da gledamo kako vam se razara drzava devedesetih. Pretrpeli ste vecu stetu deset puta nego mi od NATO. Zato ste toliko i zaduzeni. Uzeli kredite da popravljate stete od Srba.

Dug vam je 30% veci od srpskog a mi duplo veca drzava i nacija.

Doduse mi smo i najznacajnija nacija Balkana. Uvek bili.

I misliš da vas jednom nećemo sjuriti u to more?

Pa AU monarhija nam je tabala po živcima pola veka .. okretali Bugare protiv nas, i kako se završilo kad su nas pustili?

Onda su nam namestili Hrvate, pa se bes sručio na njih na Blajburgu ( dali su nam kratkoročno zadovoljenje, umesto dugoročnog)

U prošlim ratovima su nas držali na kratkom lancu, krili su se iza najvećih sila koji su nas šamarali, ponižavali...

Misliš da nam jednom neće pući film i da ćemo van sve po spisku do stoljeća 7 ... ?

Aha, to je onaj đir "Dogodine u Kninu"

Ali, danas su ti druga vremena, nitko nikoga ne može sjuriti u more, danas se te stvari rješavaju ufino. Ali, ni tu ne stojite najbolje, to ste valjda shvatili. Kompleksaši se uvalili u EU i NATO prije vas, iako ne baš previše razvijeni (a za što vi imate dobre zasluge), imaju dvostruko veća primanja od ponosnog dijela srpstva.

Ja volim uvijek navesti neki životni primjer. Prije desetak godina bio u Dubrovniku sa obitelji, ugostila me jedna hrvatska obitelj podrijetlom iz istočne Hercegovine (mislim iz Ravnog). Domaćini imaju vilu i voze mercedese i bmw, njihovi susjedi Trebinjci su ponosni Srbi i u zadnje vrijeme dosta konobare po Dubrovniku. Mogu se namirisati mora sa svoje djedovine, a od mora imaju tek toliko koristi da im je blizu za konobariti.
I sjetim sam onda da je Dubrovnik u srednjem vijeku pokušao oteti Trebinje od Bosne, pa nije uspio. I što ti je život, malobrojni iskompleksirani Hrvati, Istočni Hercegovci, su orijentirani na DU, za vrijeme Tita napravili kuće i vile na tom području i žive bogovski, a njihovi susjedi Trebinjci čule u svom Trebinju. A da je Dubrovnik uspio u svojoj nakani, bila bi skroz druga pjesma, a razlika u ljudima je, po vama, samo u tome što se jedan osjeća kao "iskompleksirani" Hrvat, a drugi je ponosni Srbin.

I sad ti meni da ćete nas sjuriti na more, pokušali ste sjuriti Albance, pa su vam međunarodne sile otele Kosovo. A ako zanemarimo silu kao nekorisnu, ufino ćete vi morati više paziti na svoje ponosne Srbe, nego što ćemo mi morati brinuti da li će se neki Iskompleksirani Hrvat vratiti pradjedovskom osjećaju.

Poslednja izmena:
Aha, to je onaj đir "Dogodine u Kninu"

Ali, danas su ti druga vremena, nitko nikoga ne može sjuriti u more, danas se te stvari rješavaju ufino. Ali, ni tu ne stojite najbolje, tio ste valjda shvatili. Kompleksaši se uvalili u EU i NATO prije vas, iako ne baš previše razvijeni (a za što vi imate dobre zasluge), imaju dvostruko veća primanja od ponosnog dijela srpstva.

Ja volim uvijek navesti neki životni primjer. Prije desetak godina bio u Dubrovniku sa obitelji, ugostila me jedna hrvatska obitelj podrijetlom iz istočne Hercegovine (mislim iz Ravnog). Domaćini imaju vilu i voze mercedese i bmw, njihovi susjedi Trebinjci su ponosni Srbi i u zadnje vrijeme dosta konobare po Dubrovniku. Mogu se namirisati mora sa svoje djedovine, a od mora imaju tek toliko koristi da im je blizu za konobariti.
I sjetim sam onda da je Dubrovnik u srednjem vijeku pokušao oteti Trebinje od Bosne, pa nije uspio. I što ti je život, malobrojni iskompleksirani Hrvati, Istočni Hercegovci, su orijentirani na DU, za vrijeme Tita napravili kuće i vile na tom području i žive bogovski, a njihovi susjedi Trebinjci čule u svom Trebinju. A da je Dubrovnik uspio u svojoj nakani, bila bi skroz druga pjesma, a razlika u ljudima je, po vama, samo u tome što se jedan osjeća kao "iskompleksirani" Hrvat, a drugi je ponosni Srbin.

I sad ti meni da ćete nas sjuriti na more, pokušali ste sjuriti Albance, pa su vam međunarodne sile otele Kosovo. A ako zanemarimo silu kao nekorisnu, ufino ćete vi morati više paziti na svoje ponosne Srbe, nego što ćemo mi morati brinuti da li će se neki Iskompleksirani Hrvat vratiti pradjedovskom osjećaju.

Nije to đir, to je zakonitost

Možda se to i ne želi, ali sve ide u tom smeru... kada neko nema osećaj do koje granice može da pritiska ( a to ove okolne fukare od naroda ne znaju i ne shvataju)

To je isto bilo u 19 veku, da bi se početkom 20 veka Srbi "proširili" više nego što im trebalo i što su mogli kontrolisati i što su možda i želeli.

Ti kao pripadnik naroda bez istorije to ne shvataš, jer ti misliš dovoljno je reći postoji neki kralj u 10 veku ili dovoljno je da neki fratar malo prekleše neki istorijski zapis u kamenu i eto svesti

Istorija se doživljava, preživljava i šalje kao zapis narednim generacijama . Istorija nema efekat u imaginarnih kraljeva i falsifikovanih zapisa.

Ne negira, niti potvrđuje...

Pogrešno si ti, dečko, shvatio šta ja vama prebacujem.

Ne prebacujem ja vama što se vi niste uključili u borbu protiv okupatora, jer, logično, on za vas nije ni bio okupator.

Niste vi tu ništa drugačiji o Bugara ili Rumuna. Oportunitet u ratnim uslovima, ok.

Prebacujem vam što ste licemeri. I to oni najodvratniji.

U pokretu koji je vodio Hrvat, čak u svojoj sopstvenoj zemlji, taj pokret vam debelo većinski čine pripadnici onog naroda koga ste se potrudili da istrebite.

I sad si ti došao ovde da nama kao nešto prebacuješ. I da nam objašnjavaš hrvatsku partizanštinu...

Vidi, i da je u Srbiji bilo 10 partizana, 9 su bili Srbi.

A u "hrvatskom" partizanskom pokretu, i silnim "hrvatskim" divizijama i korpusima, koliko su Hrvati?

Svaka čast Dalmatincima, oni su jedino čime se možete pohvaliti...

Goldsteinovi podaci su o trenutnom stanju na terenu, inace po podacima V.Dedijera i sluzbenim podacima Subnora u Nob je učestvovalo oko 450 000 Srba i 313 000 Hrvata po narodnosti. To se poklapa i sa podacima o broju ukupnom partizana i skojevaca iz Zagreba, Splita ili npr Istre.

Goldsteinovi podaci su o trenutnom stanju na terenu, inace po podacima V.Dedijera i sluzbenim podacima Subnora u Nob je učestvovalo oko 450 000 Srba i 313 000 Hrvata po narodnosti. To se poklapa i sa podacima o broju ukupnom partizana i skojevaca iz Zagreba, Splita ili npr Istre.

130.000 hiljada Bugara je učestvovalo u borbi protiv Hitlera. Stigli su do Klagenfurta.

Počeli su 8. septembra 1944-te, završili 8. maja 1945-te.

E, tako i jedno 213.000 Hrvata.

To ti je ko onaj "podatak" da je iz Zagreba bilo 50.000 učesnika NoB...iz grada koji je tada imao 250-300.000 stanovnika...

Mislim, ono...idi pa zahebavaj nekog drugog.

HRVATI BEZ REAKCIJE NA OBNOVU USTAŠTVA: Grafiti u čast NDH i Hitlera

18. decembar 2018.
Hrvatska i dalje ne reaguje na pojave ustaštva, iako svakog dana stižu novi primeri koji opominju. Na zidovima kluba "Bed blu bojsa" u Zagrebu grafiti koji veličaju Pavelića i Hitlera

Grafiti u slavu Pavelića i Hitlera, Foto Zagrebačka policija

ZAGREB OD STALNOG DOPISNIKA
SLIKA koja se ukazala pred pripadnicima zagrebačke policije, pošto je, u nedelju posle fudbalske utakmice Dinama i Hajduka, upala u prostorije kluba "Bed blu bojsa", bila je zastrašujuća. Na zidovima su bili ispisani grafiti koji veličaju Antu Pavelića i Hitlera, uz ono nezaobilazno "Za dom spremni", a nije nedostajalo ni oružja i municije.

To je vrh ledene sante veličanja ustaštva, dok i dalje nema zakonskog okvira koji bi jasno odredio sankcionisanje isticanja simbola iz najmračnijeg dela hrvatske istorije.
Tako je bez ikakve reakcije u Hrvatskoj prošlo nedavno odbijanje inicijative SDP da se u parlamentu raspravlja o zabrani ustaškog pozdrava "Za dom spremni". Iako to SDP traži već gotovo pune dve godine, većina u Hrvatskom saboru, predvođena HDZ-om, glatko je odbila predlog da ta tema uopšte dođe na dnevni red, kao i onaj Istarskog demokratskog saveza da se u kazneni zakon uvrsti kao kazneno delo propagiranje nacističkog, fašističkog i ustaškog režima. Tako su istarski političari zatražili, što je hrvatska vlada odbila, da isticanje ustaških simbola bude kažnjeno zatvorom od šest meseci do dve godine.

JASENOVAC NA UDARU REVIZIJE
I
IZ škola se sve više proteruje suočavanje sa prošlošću i zločinačkim NDH, pa je svega devet škola ove godine posetilo bivši logor Jasenovac. Da nije bilo nedavno objavljene monografije istoričara Ive Goldštajna "Jasenovac", u kojoj se objektivno govori o ustaškim zločinima i stradanju nedužnih žrtava u tom logoru, gotovo da bi prevladale one u kojima se Jasenovac prikazuje kao odmaralište gde su ustaše spasavale ljude.

I dok u vladi ćute o tome, u Hrvatskoj je sve više grubog revizionizma, negiranja i falsifikovanja istorije. U godini koja prolazi teško je i nabrojati sve pokušaje da se spere ljaga sa zločinačkog ustaškog režima, a ustaški simboli preplavili su hrvatske gradove i više ih niko i ne uklanja. Grb HOS-a, u kojem je ustaški pozdrav "Za dom spremni", i dalje je desetak kilometara od Jasenovca, dok istovremeno Austrija od ovog meseca zakonski zabranjuje svako javno isticanje ustaških simbola i pozdrava.

Veće za suočavanje posledica vladavine nedemokratskih režima je pre skoro godinu dana predložilo da se sankcioniše isticanje ustaških simbola i pozdrav "Za dom spremni", ali još uvek nema odlučnosti da se to i zakonski reguliše. Sam SDP nema dovoljno političke snage da to pokrene u parlamentu, što se sada i videlo, a vladajuće stranke predvođene HDZ-om kalkulišu kada će i u kojoj formi ta tema napokon da dođe na dnevni red.

Nije sve pet. Mi smo u Srbiji obozavali da gledamo kako vam se razara drzava devedesetih. Pretrpeli ste vecu stetu deset puta nego mi od NATO. Zato ste toliko i zaduzeni. Uzeli kredite da popravljate stete od Srba.

Dug vam je 30% veci od srpskog a mi duplo veca drzava i nacija.

Doduse mi smo i najznacajnija nacija Balkana. Uvek bili.

kakav debil si ti to je strasno.

uzivao si dok im se pravila steta?

pa srbi su tamo spasavali sopstvenu glavu jer su otpustani sa posla , ubijani bacani u dunav...

idiote, steta za srbe su ta takvi kao ti koji ni malo mozga nemaju sta pricaju...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back