Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A imas li ti neki dokaz da se radilo o kolumbijskim placenicima ?

Pa, video sam lično jedan od tih pasoša, uzet sa leša, a lik koji mi je to pokazao je takođe rekao da ih je bilo još tri ili četiri, doduše svi sa hrvatskim imenima, pretpostavljam deo emigracije. Ali, objašnjavao sam već, to je neko moje saznanje koje nije bilo ni u Srbiji objavljeno, a naravno ni u Hrvatskoj, jer njoj svakako nije išlo u prilog da priznaje kako su plaćenici išli u tu operaciju. To jest, neko može da mi veruje ili ne veruje, zabole me, samo opisujem ono što sam lično video.

- - - - - - - - - -

Jel možeš onda vlastitim riječima objasnit:

1. Zašto Srbi nisu odustali od kosova pod amerima ?

2. Dok su isti ti srbi odustali od krajine pod Hrvatima ?

.

Već sam ti objasnio, dogovor između Miloševića i Tuđmana je bio takav, dok se njih dvojica nisu dogovarali u slučaju Kosmeta. A ako malo pratiš scenu u Srbiji, onda ćeš znati da je Vučić već odustao od Kosmeta, ukoliko mu je ikad i bilo stalo, ali to ne odražava stav naroda...

Ti se informiraj kako kasetne bombe funkcioniraju. Na snimku iz Zagreba se vidi da ona jedna raketa nije dobro rasprsila bombice, nego je s njima pala na ulicu i zasipala njima zgradu pored.

Prilično dobro znam kako padaju avio bombe, kako se ponašaju svežnjevi, kontejneri. Odlično znam da se sve to ne "otkačinje" proizvolno kao u filmovima o WWI već postoje nekakve nišanske sprave i da su pogrešili vrstu bombi (podešavanjem na nišanu) ne bi toliko podbacili niti bi tako bile grupisane klasterke. Inače po Bulevaru i pored gradske bolnice su bačene klasterke drugog dana i to je oko Nišave, Bulevara Lenjina i Bulevara Braće Taskovića (6 ili 7 april).
Inače ad projektila je fizika a ti očito ne znaš ni aerodinamiku ni fiziku.

- - - - - - - - - -

A imas li ti neki dokaz da se radilo o kolumbijskim placenicima ?

Ili možda nemačkim instruktorima?
Šta ćeš veće dokaze od toga da je neko video svojim očima tamnopute Hrvate (do duše bio je razbaškaren) da li je Kurd, afrikanac nije me briga...

Poslednja izmena:
Ali vidiš, nije bitno jesmo li osvojili ili ne, jer i nismo imali nameru da osvajamo ništa, već samo da neutrališemo pretnju odatle. Nego da je dalje napredovanje zaustavljeno nakon naredbe iz Beograda, a ne nekim imaginarnim hrvatskim herojstvom.

Kako niste imali namjere zauzeti grad kad imaš snimak na kojem vaši generali i zapovjednici u napadu na Zadar jasno govore da se ide na osvajanje Zadra. To što oni kažu je bitno i to je dokaz. To što ti govoriš nije dokaz ničeg osim tvojih želja...

Dakle, ako se na srpskoj televiziji usred rata pušta generale da javno govore da će Zadar bit osvojen onda je to i dokaz da je srpska politika pripremala srpsku javnost na osvajanje Zadra...

Šta se praviš blesav ?

.

Od "nadvikivanja" nema nista! Samo cinjenice govore, ne treba cinjenice - izvikavati! Ali bas Hrvati tako rade, "izvikali" su neke kraljeve i "slavnu proslost"! Nista temeljno, samo - propaganda! Na zalost to je direktno "pod palicom" Rima, Beca, Berlina, a to su zaista jaki svjetski centri i njihova rijec je mnogo jaca, dok srpska rijec ostaje samo na - lokalnom nivou. Ne priznajem Hrvate, priznam Rim - Bec, to je njihova politika, s Hrvatima se ne moze pregovarati jer oni slusaju te strane centre, a sami nisu izvor nikakve politike.

Postavljamo fakte sa dokazima , i ti opet ne vidis nista. Kako je po tebi Vatikan krivotvorio arapske putopise od 9.-11.st., ruske, franacke, bizantske ljetopise ? I zasto se toliko bavio Hrvatima, zasto nije dodatno platio uz krunu srpskom knezu da napusti Bizant ? Mozda i je, ali zaebo ih Srbin kao u vicu pa uzeo i ovce i novce.

Kako niste imali namjere zauzeti grad kad imaš snimak na kojem vaši generali i zapovjednici u napadu na Zadar jasno govore da se ide na osvajanje Zadra. To što oni kažu je bitno i to je dokaz. To što ti govoriš nije dokaz ničeg osim tvojih želja...

Dakle, ako se na srpskoj televiziji usred rata pušta generale da javno govore da će Zadar bit osvojen onda je to i dokaz da je srpska politika pripremala srpsku javnost na osvajanje Zadra...

Šta se praviš blesav ?

.

To je ono što sam pokušao da ti objasnim, samo sam napravio grešku u koracima što nisam odmah shvatio kome objašnjavam. Dakle, teren je jedno, politika je drugo. Ako ja na terenu vidim da protivnik beži, naravno da ću ga slediti i pokušati da ga uništim. Međutim, to nije isto što i namera za osvajanje grada, a što je i potvrđeno drugačijim naređenjima iz Beograda.

Prilično dobro znam kako padaju avio bombe, kako se ponašaju svežnjevi, kontejneri. Odlično znam da se sve to ne "otkačinje" proizvolno kao u filmovima o WWI već postoje nekakve nišanske sprave i da su pogrešili vrstu bombi (podešavanjem na nišanu) ne bi toliko podbacili niti bi tako bile grupisane klasterke. Inače po Bulevaru i pored gradske bolnice su bačene klasterke drugog dana i to je oko Nišave, Bulevara Lenjina i Bulevara Braće Taskovića (6 ili 7 april).
Inače ad projektila je fizika a ti očito ne znaš ni aerodinamiku ni fiziku.

Ili je puhao jak vjetar taj dan, bomba se rasprsila na velikoj visini ili je bila "greska " u ciljnickom kompjuteru.

Već sam ti objasnio, dogovor između Miloševića i Tuđmana je bio takav, dok se njih dvojica nisu dogovarali u slučaju Kosmeta. A ako malo pratiš scenu u Srbiji, onda ćeš znati da je Vučić već odustao od Kosmeta, ukoliko mu je ikad i bilo stalo, ali to ne odražava stav naroda...

Al ja te ne pitam za političare nego za atmosferu u srpskom društvu...

Srbi kao narod odustali su od krajine pod Hrvatima dok nisu odustali od kosova pod amerikom. Amerika je ipak veći igrač od Hrvatske...

Zašto ?

.

Al ja te ne pitam za političare nego za atmosferu u srpskom društvu...

Srbi kao narod odustali su od krajine pod Hrvatima dok nisu odustali od kosova pod amerikom. Amerika je ipak veći igrač od Hrvatske...

Zašto ?

.

Atmosfera je bila takva da je odustajanje od Krajine bilo doživljeno kao izdaja. Dakle, ako to tražiš, onda je tačno da Srbima u tom momentu (većinski, jer je bilo i stoke koja se brecala na izbeglice) nije bilo dobro zbog pada Krajine. Međutim, današnji razlog je drugačiji. Nisu tu bitni Hrvati, već samo spoznaja da mi jednostavno nemamo čime da naselimo ponovo tu teritoriju, a ona nam bez naroda ne treba.

- - - - - - - - - -

Bilo je sudenje mislim Strugaru koji je priznao krivnju za napad.

Da, ali to nema veze sa međudržavnim ratnim reparacijama. To jest, Hrvatskoj kao državi Crna Gora nije platila ništa, već samo pojedincima za pričinjenu štetu.

Ili možda nemačkim instruktorima?
Šta ćeš veće dokaze od toga da je neko video svojim očima tamnopute Hrvate (do duše bio je razbaškaren) da li je Kurd, afrikanac nije me briga...

Priznajem da nikad nisam razumio srpsku opsjednutost Kurdima, svud ih vide i nigdje ih nema..

Moze objasnjenje?

- - - - - - - - - -

Atmosfera je bila takva da je odustajanje od Krajine bilo doživljeno kao izdaja. Dakle, ako to tražiš, onda je tačno da Srbima u tom momentu (većinski, jer je bilo i stoke koja se brecala na izbeglice) nije bilo dobro zbog pada Krajine. Međutim, današnji razlog je drugačiji. Nisu tu bitni Hrvati, već samo spoznaja da mi jednostavno nemamo čime da naselimo ponovo tu teritoriju, a ona nam bez naroda ne treba.

- - - - - - - - - -

Da, ali to nema veze sa međudržavnim ratnim reparacijama. To jest, Hrvatskoj kao državi Crna Gora nije platila ništa, već samo pojedincima za pričinjenu štetu.

Sam si napisao, Crnogorci hoce to ostaviti iz sebe i krenuti naprijed i platiti ce cestarinu da mogu dalje.

Međutim, to nije isto što i namera za osvajanje grada, a što je i potvrđeno drugačijim naređenjima iz Beograda.

Krang, pa tko kaže da je bilo drugačijih naređenja iz Beograda ?
Tko kaže da se napad na Zadar obustavio iz Beograda ?

TO JE TVOJA IZMIŠLJOTINA ZA KOJU NEMAŠ NIKAKAV DOKAZ. SRANJE KOJE IZVUKO IZ SVOJE GLAVE...

Ono što SVI ZNAMO je samo ono što svi možemo vidjet, a to je:

1. Da je naređenje za osvajanje Zadra dano jer zapovjednici kažu na televiziji da se ide na osvajanje Zadra...

2. Da se vode najteže borbe za grad...

3. Da srpske vojskovođe priznaju na televiziji da se udarne snage 63. Pbr. 180 mbr. 221.mbr i još nekih jedinica JNA nisu pokazale dovoljne za zauzimanje grada...

4. Znamo i to da ukupan kontekst rata nije išao na ruku ideje o dovlačenju nekih novih snaga JNA, jer ih nije bilo...

.

Sam si napisao, Crnogorci hoce to ostaviti iz sebe i krenuti naprijed i platiti ce cestarinu da mogu dalje.

Jasno je meni to, nego mi nije jasno kako su im Hrvati, tako povređeni i uvređeni, dozvolili da se izvuku bez ratne odštete...

- - - - - - - - - -

TO JE TVOJA IZMIŠLJOTINA ZA KOJU NEMAŠ NIKAKAV DOKAZ. SRANJE KOJE IZVUKO IZ SVOJE GLAVE...

Kao što rekoh i u drugom slučaju, veruj u šta god hoćeš, a ja sa druge strane verujem da za tebe validan dokaz ne bi bio ni kada bih uspeo da okačim ovde tonski zapis takvog naređenja.

Dakle, sad si ustvrdio da ti ne treba krajina zato što je nemate s čim naselit ?

Jesam li te dobro shvatio ?

A s čim ćete onda naselit Kosovo puno Albanaca, zaštićeno od amera ?

Kako tu atmosfera nije ugasla..?

.

Dakle, sad si ustvrdio da ti ne treba krajina zato što je nemate s čim naselit ?

Jesam li te dobro shvatio ?

A s čim ćete onda naselit Kosovo puno Albanaca, zaštićeno od amera ?

Kako tu atmosfera nije ugasla..?

.

Meni lično, a većina ovde o tome i ne razmišlja. Jedino je, verujem, ljudima koji su odatle proterani stalo da se vrate, ali i tu smena generacija čini svoje. Što se Kosmeta tiče, nama je jasno da ne možemo nikoga da naselimo tamo dok su Šiptari i Amerikanci tu, tako da ćemo morati da sačekamo da se drugi povuku kako bismo pobili prve. Ali, u svakom slučaju, Kosmet je svetinja za sve Srbe, a Krajina za deo Srba, pa su utoliko i te dve situacije drugačije. U prevodu, nećemo vam uzeti ni Krajinu ni bilo šta drugo u sledećem ratu (eventualno Podunavlje), čak i da vas sve pobijemo.

Šta se praviš blesav ?

.

Pa jesmo hteli da Vam otnemo Zadar, jer je on srpski, kao Skadar...od srpske reci DAR....i otecemo Vam ZaDAR, i sipkama SkaDAR...necemo se umiriti do tog cina. JASNO.

Postavljamo fakte sa dokazima , i ti opet ne vidis nista. Kako je po tebi Vatikan krivotvorio arapske putopise od 9.-11.st., ruske, franacke, bizantske ljetopise ? I zasto se toliko bavio Hrvatima, zasto nije dodatno platio uz krunu srpskom knezu da napusti Bizant ? Mozda i je, ali zaebo ih Srbin kao u vicu pa uzeo i ovce i novce.

Jednostavno vi nemate svoju originalnu politiku, izraz, to je katolicizam koji je sirio Rim - Bec (Vatikan i Marija Terezija), i uopste 'nasjedate' na njihovu politiku.To je ta razlika izmedju vas i Srba, vi ste - fasizirani.

Tko izgubi placa, oduvjek tako bilo.

Gde je steta za Macvu, Pocerinu, Kolubarksi kraj 1914-1918...41-45.....kad platite mozemo da se mirimo, dotle jok.

- - - - - - - - - -

Meni lično, a većina ovde o tome i ne razmišlja. Jedino je, verujem, ljudima koji su odatle proterani stalo da se vrate, ali i tu smena generacija čini svoje. Što se Kosmeta tiče, nama je jasno da ne možemo nikoga da naselimo tamo dok su Šiptari i Amerikanci tu, tako da ćemo morati da sačekamo da se drugi povuku kako bismo pobili prve. Ali, u svakom slučaju, Kosmet je svetinja za sve Srbe, a Krajina za deo Srba, pa su utoliko i te dve situacije drugačije. U prevodu, nećemo vam uzeti ni Krajinu ni bilo šta drugo u sledećem ratu (eventualno Podunavlje), čak i da vas sve pobijemo.

Linija ce biti kod Pozege, ionako su se ispraznili za Minken i Vrankvurt.

Kao što rekoh i u drugom slučaju, veruj u šta god hoćeš, a ja sa druge strane verujem da za tebe validan dokaz ne bi bio ni kada bih uspeo da okačim ovde tonski zapis takvog naređenja.

I ti očekuješ da je realno da se ikad odigro ovaj tonski zapis:

Sloba:
Krenite u napad i osvojite zadar !!!

General:
Vi to ozbiljno ? Velika je stvar ić na grad veličine Zadra. Imat ćemo gubitaka velikih !!!

Sloba:
Ozbiljno je. Krenite !!!

General:
Na zapoved !!

Sloba:
Jeste krenuli ?

General:
Jesmo...

Sloba:
Jel možete uzet grad ?

General:
Ima gubitaka, ali možemo...

Sloba:
E vratite se nazad !!!

General:
Zašto nazad ? Imamo ustaše u šaci. Pa smisao je da ih porazimo...

Sloba:
Pa je, ali bit će zanimljivije ako malo pustimo ustaše da se okuraže...

General:
Sloba, pa za šta su ovi naši ljudi u zadru ginuli ?

Sloba:
Pa sad su anđeli na nebu. Baš im je lepo...

.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back