Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa jesmo hteli da Vam otnemo Zadar, jer je on srpski, kao Skadar...od srpske reci DAR....i otecemo Vam ZaDAR, i sipkama SkaDAR...necemo se umiriti do tog cina. JASNO.

Pa SAD vam je prilika...

Prije deset godina takvi poput tebe lajali su:
"Videt ćete kad amerika izgubi utecaj"

Pa evo, izgubila je, ameri su postali nijemi promatrači. Sad SMO OSTALI NASAMO !!! Prilika za rat do istrebljenja je tu. Samo treba krenut...

Dakle ?

.

Pa SAD vam je prilika...

Prije deset godina takvi poput tebe lajali su:
"Videt ćete kad amerika izgubi utecaj"

Pa evo, izgubila je, ameri su postali nijemi promatrači. Sad SMO OSTALI NASAMO !!! Prilika za rat do istrebljenja je tu. Samo treba krenut...

Dakle ?

.

Uskoro, prika....dogodine u srpskom Zadru....morace se ispostaviti racuni, sa zateznim kamatama,,,nis ne brigaj...ionako volite Minken i Vrankvurt. Bojne.

- - - - - - - - - -

Pa da, i zato je Martič dobio 35 godina zatvora, a Srbi koji su fantazirali o Srbiji do Tokija izgon iz RH.
Neš ti mudre vježbe.

Susjedi se sasrali zbog danasnjeg vatrometa....idemo u Zagreb...ko 1918,,,45....2019.......lom...Rusi u Pariz, a mali Rusi u Agram...

Nisu Srbi proterani ni zbog kakvog maštanja, već zbog mržnje Hrvata. Bili bi proterani sve i da nije bilo rata. To jest, moja greška, bili bi pobijeni.

Nisu protjerani iz istočne Slavonje zato jer su položili oružje i odlučili prihvatiti RH kao svoju državu.

Pametnome dosta

- - - - - - - - - -

A kako ti objašnjavaš:

1. Da su Srbi odustali od krajine pod Hrvatima ?

2. A nisu odustali od kosova pod amerima ?

.

Odustali su od oboje, samo ovo drugo niko nema muda priznati.

- - - - - - - - - -

...
Susjedi se sasrali zbog danasnjeg vatrometa....idemo u Zagreb...ko 1918,,,45....2019.......lom...Rusi u Pariz, a mali Rusi u Agram...

Mogu doć na kurveštije, navodo jako vole Srbe.

Oficiri ne kreiraju politiku, već se upravljaju situacijom na terenu. A koliko su se oni pitali u celoj priči, najbolje svedoči to što su poslušali naredbu da se povuku.

Ne, već zato što je to područje bilo pod međunarodnom prismotrom, a to nije pozicija koju Hrvati vole kad treba da kolju.

Bilo je pod istom prismotrom UN kao i područje u Oluji...

Stvar je u tome da smo agresivnim ponašanjem nakon rata protiv Kanade pokazali svijetu isti fanatizam koji smo vama pokazali u Vukovaru...
Pa neće francuzi i kanađani zbilja slati ovdje vojnike da ginu u većim brojevima zbog nekih srba i Hrvata. Za bombardiranje nas je bolio đon jer je ionako cijela Hrvatska bila spaljena i industrija uništena od srpskog granatiranja, a ameri nam ne bi raketama rušili katedralu ko mile Martić, pa smo vidjeli da se zapravo nemamo koga ili čega bojat. Najagresivniji unproforci bili su ruski, koji su čak mučili naše zarobljenike skupa sa Srbima, ali nama je Rusija bila više od koristi jer nam je prodavala oružje koje nam zapad nije htio prodat zbog embarga...

Klali nismo nikog, u Oluji je i taj mit srušen jer smo vas sve pohvatali, pa nije bilo ni streljanja vojnika, kamoli nešto više...

.

Ne, već zato što je to područje bilo pod međunarodnom prismotrom, a to nije pozicija koju Hrvati vole kad treba da kolju.

Ne lupetaj.
Bilo je pod međunarodim prismotrom NAKON što su Srbi potpisali Erdutski sporazum, gdje su se obavezali da će se predati, položiti oružje i biti dio RH, uz prijelazno razdoblje pod međunarodnim prismotrom.

Kao što rekoh, pametnome dosta, jasno je zašto tebi nije.

Ne lupetaj.
Bilo je pod međunarodim prismotrom NAKON što su Srbi potpisali Erdutski sporazum, gdje su se obavezali da će se predati, položiti oružje i biti dio RH, uz prijelazno razdoblje pod međunarodnim prismotrom.

Kao što rekoh, pametnome dosta, jasno je zašto tebi nije.

Da, osim što imamo iskustvo iz DSR kada Hrvatima nije trebala nikakva srpska pobuna kao povod da počnu da kolju Srbe :kafa:

Pa da, ali zašto ih nisu poklali u istočnoj Slavoniji?

Malo vrdamo?

Whataboutism na najjače?

Rekao sam već, ne sviđa im se kada ih neko posmatra. U ratnom haosu je, čak i pored međunarodnih posmatrača, mnogo lakše napraviti tako nešto nego u miru. Doduše, Hrvati bi mogli da nastave sa onim ubijanjem "na kašičicu", kao što su radili za vreme SFRJ, ali bi to predugo potrajalo za njihove koljačke apetite...

Rekao sam već, ne sviđa im se kada ih neko posmatra. U ratnom haosu je, čak i pored međunarodnih posmatrača, mnogo lakše napraviti tako nešto nego u miru. Doduše, Hrvati bi mogli da nastave sa onim ubijanjem "na kašičicu", kao što su radili za vreme SFRJ, ali bi to predugo potrajalo za njihove koljačke apetite...

Dakle, da je Martić rekao "Želimo biti RH i polažemo oružje, i želimo 2 godine prijelazni period pod MZ", Srba bi u RH dans bilo 300.000 više.

Kak da ti kažem, zajebao se šta to nije rekao, eto.

Koje je tvoje mišljenje o Srbima koji smatraju da je Zadar srpski ?

.

Dakle, da je Martić rekao "Želimo biti RH i polažemo oružje, i želimo 2 godine prijelazni period pod MZ", Srba bi u RH dans bilo 300.000 više.

Kak da ti kažem, zajebao se šta to nije rekao, eto.

Srba bi bilo više i da smo jednostavno srušili nekoliko stambenih četvrti u Zagrebu, pa posle dočekali delegaciju Hrvata da potpišu bezuslovnu predaju. Međutim, kao što se to nije desilo jer je Sloba imao drugačije namere, tako ni Martić iz istog razloga (budući potpuno pod kontrolom Beograda) nije mogao tako nešto samostalno da izjavi. Na žalost, Krajina je za Miloševića bila tek smetnja Hrvatima da se ne angažuju u BiH, ništa više od toga, niti je on planirao bilo kakvu budućnost za nju.

- - - - - - - - - -

Koje je tvoje mišljenje o Srbima koji smatraju da je Zadar srpski ?

.

Da su budale jer Srba tamo nema. Kao i da su budale Hrvati koji bi zbog tako nečega ubijali nevine Srbe.

Srba bi bilo više i da smo jednostavno srušili nekoliko stambenih četvrti u Zagrebu, pa posle dočekali delegaciju Hrvata da potpišu bezuslovnu predaju. Međutim, kao što se to nije desilo jer je Sloba imao drugačije namere, tako ni Martić iz istog razloga (budući potpuno pod kontrolom Beograda) nije mogao tako nešto samostalno da izjavi. Na žalost, Krajina je za Miloševića bila tek smetnja Hrvatima da se ne angažuju u BiH, ništa više od toga, niti je on planirao bilo kakvu budućnost za nju.

I onda si Hrvati krivi šta su Srbi bili glupi, naivni i kratkovidni?

A što zaslužuju te budale od Srba ako u ime takvih uvjerenja krenu u oružani napad na Hrvate ?

.

Zaslužuju da budu ubijeni. Međutim, oni uopšte nisu krenuli na Hrvate sa takvim uverenjima, a ni prvi, jer su Hrvati počeli rat. Sve takve priče su kasniji produkt, ali ne i uzrok svega.

- - - - - - - - - -

I onda si Hrvati krivi šta su Srbi bili glupi, naivni i kratkovidni?

Ne, Hrvati su krivi zato što nikad nisu propustili priliku da pobiju Srbe kad se nađu u apsolutnoj poziciji moći u odnosu na njih. Koliko je Srba ostalo u gradovima van istočne Slavonije i Krajine? Recimo, upoređivao sam predratni i posleratni spisak stanovništva iz Splita, gde je Srba pre rata bilo popisano oko 8.000, dok ih danas ima nešto oko hiljadu, ako se ne varam. Šta misliš, kako izgledaju ti procenti u drugim gradovima, na primer u Karlovcu, Zagrebu, Sisku, Varaždinu, Bjelovaru?

Eto, već si na dobrom putu božjem...

.

Znam da bih i ja tako nešto uradio kad bi mi neko iz čista mira došao i zahtevao tako nešto od mene. Međutim, nisi citirao drugi deo mog posta, koji govori da Srbi nisu imali te namere, već da je priča o srpskom ovom ili onom iskovana u toku rata, pa je tada i poslužila kao opravdanje za proterivanje i ubijanje. Ali, toga na početku rata nije bilo, što Hrvatima nije smetalo da rade isto kao i da jeste.

Poslednja izmena:

Esade, koje je tvoje mišljenje o Srbima koji smatraju da si ti zbog svojeg stava o srpskom Zadru takva đukela da te treba ubit ?

- - - - - - - - - -

Znam da bih i ja tako nešto uradio kad bi mi neko iz čista mira došao i zahtevao tako nešto od mene. Međutim, nisi citirao drugi deo mog posta, koji govori da Srbi nisu imali te namere, već da je priča o srpskom ovom ili onom iskovana u toku rata, pa je tada i poslužila kao opravdanje za proterivanje i ubijanje. Međutim, toga na početku rata nije bilo, što Hrvatima nije smetalo da rade isto kao i da jeste.

Čekaj da vidimo što Esad misli o tebi, ako se ***** usudi javit...

.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back