Sin_tisućljetne_kulture
Veoma poznat
- Poruka
- 13.270
Jednostavnije objašnjenje je da prosto niste bili nikakav faktor, pa prema tome ni bitke sa vama nisu zabeležene![]()
Naravno. Nije bilo nikakvih bitaka sa Avarima, Francima, Bugarima, Ugarima,Turcima...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jednostavnije objašnjenje je da prosto niste bili nikakav faktor, pa prema tome ni bitke sa vama nisu zabeležene![]()

Naravno. Nije bilo nikakvih bitaka sa Avarima, Francima, Bugarima, Ugarima,Turcima...![]()

Ključna reč je da ste vi bili entitet bez vlasti i bez definisane teritorije, sve ostalo je mašta Hrvata koji su, kako smo već pomenuli, notorni ludaci.
Nemoj ti Bošnjake da miješaš u to, mi niti imamo probleme.sa.srednjovjekovnim originalnim dokumentima niti nas je neko miksovao da bi od nas pravio neku religijsku skupinu. Sami Srbi i njihovo postojanje je dokaz naše multietničnosti a ni katolici nisu doživjeli sudbinu drugih religija tamo gdje je Vatikan vladao...
- - - - - - - - - -
Kolega, kakav ti je ovo ćitab koji vidi Dušana na Cetini? Neke se stvari stvarno ne mogu kupiti novcem!!!
Naravno. Nije bilo nikakvih bitaka sa Avarima, Francima, Bugarima, Ugarima,Turcima...![]()
.
vidi srpsku ratnu povijest u Usporedbe s Hrvatskom. Srpska povijest je isto nevjerojatna...
Evo npr. bitka na marica, gdje je svega 800 turaka porazilo čak 70 000 srpskih vojnika. Krang daj malo prokomentiraj ovu bitku na marici. Ne znam jel ima sličan primjer u povijesti da 800 vojnika porazi 70 000.
https://www.google.hr/url?sa=t&sourc...hPYjtNUwGoPeE9
.

.
vidi srpsku ratnu povijest u Usporedbe s Hrvatskom. Srpska povijest je isto nevjerojatna...
Evo npr. bitka na marica, gdje je svega 800 turaka porazilo čak 70 000 srpskih vojnika. Krang daj malo prokomentiraj ovu bitku na marici. Ne znam jel ima sličan primjer u povijesti da 800 vojnika porazi 70 000.
https://www.google.hr/url?sa=t&sourc...hPYjtNUwGoPeE9
.

Ima, ima jedan slučaj gdje 300 vojnika porazi cijelo carstvo...![]()
![]()

To ono kad su Hrvati porazili Mađare i primorali ih da uđu u "personalnu uniju" sa njima![]()
Vojna povijest je prepuna nevjerojatnih pobjeda i poraza, no to je za tebe preteško...![]()
To je zaista nešto što se ne viđa često...Kako da ne, izuzetno mi je teško da shvatim podvig onog poslednjeg hrvatskog "kralja", koji je uspeo da primora Mađare da ga ubiju, iako su se oni žestoko tome opirali, a sve zarad toliko željene "personalne unije" sa njimaTo je zaista nešto što se ne viđa često...

Naravno da ne, jer ih može videti svako, dovoljno je samo da svrati u Hrvatsku i svako koga pogleda je pokatoličeni Srbin, osim naravno onih malobrojnih koji su uspeli da opstanu tamo kao pravi Srbi. A što se tiče vašeg "plemstva", lepo si rekao da su formalno nazivani tako, pošto u stvarnosti nisu bili ni plemstvo, a ni imali neku moć odlučivanja na terenu.
Pričaj nam nešto o "vašem" kraalju Kolomanu!![]()
:Jak ti izvor "HR"Evo ti pa čitaj kako I koje hrvatske bitke broji svjetska povijest....
https://www.google.hr/url?sa=t&sour...FjACegQIABAB&usg=AOvVaw3jih-HScQE9smU-Rkd6DXh
Čitaj i plači...
.

Vidi kad imam strahovite "bolove" i za njih i za Žigmunda!!Propagande, mitove i laži iz prvog dijela nemam namjeru komentirat, a što se tiče drugog dijela tvog komentara, pogrešno interpretiraš moju izjavu. Kad sam napisao "formalno", mislio sam na "institucionalno i zakonski regulirano". Budući da plemstvo ima potvrde svojih obiteljskih prava od strane samoga kralja, ne može ih se nikako drugačije predstaviti nego kao plemstvo, što i jesu bili.
- - - - - - - - - -
Želiš tvrditi da njemački car Žigmund Luksemburški nije bio nije bio bio ugarski, odnosno njihov (mađarski) kralj?
Propagande, mitove i laži iz prvog dijela nemam namjeru komentirat, a što se tiče drugog dijela tvog komentara, pogrešno interpretiraš moju izjavu. Kad sam napisao "formalno", mislio sam na "institucionalno i zakonski regulirano". Budući da plemstvo ima potvrde svojih obiteljskih prava od strane samoga kralja, ne može ih se nikako drugačije predstaviti nego kao plemstvo, što i jesu bili.

To nije bio 'podvig poslednjeg hrvatskog kralja', nego dinastički sukob u kojem je uzurpator izgubio od legitimnog nasljednika krune, no to je za tebe isto preteško, kao što je za tebe preteško shvatiti recimo da Habsburgovci nisu osvojili Hrvatsku, nego se Hrvatska odlučila za pristupanje Habsburškoj monarhiji, iz nekih čisto praktičnih razloga, a temeljem nasljednog legitimiteta Habsburgovaca koji im je dao pravo na ugarsko - hrvatsku krunu, a čak postoji i dokument iz 1527. koji to potvrđuje...![]()

Poenta je da katolici i turci nisu bili u ratu, i da su turci zauzeli srpske, pravoslavne zemlje i da je to najbolji indikator dokle su Srbi, pravoslavni. Pokatolicavanjem stokavaca - Dalmacije i Slavonije uvecava se "katolicka imperija", tako da je vrlo poznato da se Dalmacija i Slavonija prikljucuju Hrvatskoj u 19-om stoljecu. Mislim, sto bi se - prikljucivali Hrvatskoj ako su bili u Hrvatskoj!???
Kad usporedis srednjovjekovne karte i turska osvajanja na prostoru exYu jasno se vidi da su osvajanja zaustavljena na podrucju koje je kontrolirao hrvatski Sabor, znaci Hrvatskoj, Slavoniji i primorju.
Osim što hrvatski sabor nije kontrolisao ništa na terenu, jer nije imao nikakvu moć odlučivanja. A takođe ni vojsku koju bi suprotstavio osvajaču, inače ne bi morali Austrijanci da prave Vojnu Krajinu sa Srbima, nego bi doveli Hrvate tu. Problem je samo što su Hrvati postojali jedino na papiru, poput recimo onog papskog iz stoljeća sedmog.[/QUOTE]
Pre nove ere?![]()
Turske podguzne muve....![]()
Turske podguzne muve....![]()

Da li znaš svoje porodično stablo?
Ako znaš, možda poseduješ informacju kada ste doši iz Anadolije ili kada je tvoj predak prešao u muhamedansku veru a samim tim i čija kuća čuva ikonu (kao i zapadni ti susedi).
Knjigu u šaku, bote!!! Počni sa Antom dr. Starčevićem