Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ključna reč je da ste vi bili entitet bez vlasti i bez definisane teritorije, sve ostalo je mašta Hrvata koji su, kako smo već pomenuli, notorni ludaci.

Kada su već takvi "tisućljetci" kako se država nije zvala Austrohrvatska nego neka Ugarska stajala posle "Austro"... kojoj su se Hrvati šetali do Budima i Pešte kako su hteli?
Bili ste građani drugog reda i niste imali nikakvog prava, vlastela se najmanje osećala hrvatskom a vaše je billo ono što vam je na ramenima (možda) i ne uvek...Do gafa kralja Aleksandra ste imali samo snove o državi (ako ste sanjati znali).

Nemoj ti Bošnjake da miješaš u to, mi niti imamo probleme.sa.srednjovjekovnim originalnim dokumentima niti nas je neko miksovao da bi od nas pravio neku religijsku skupinu. Sami Srbi i njihovo postojanje je dokaz naše multietničnosti a ni katolici nisu doživjeli sudbinu drugih religija tamo gdje je Vatikan vladao...

- - - - - - - - - -

Kolega, kakav ti je ovo ćitab koji vidi Dušana na Cetini? Neke se stvari stvarno ne mogu kupiti novcem!!!

Da li znaš svoje porodično stablo?
Ako znaš, možda poseduješ informacju kada ste doši iz Anadolije ili kada je tvoj predak prešao u muhamedansku veru a samim tim i čija kuća čuva ikonu (kao i zapadni ti susedi).

.

vidi srpsku ratnu povijest u Usporedbe s Hrvatskom. Srpska povijest je isto nevjerojatna...

Evo npr. bitka na marica, gdje je svega 800 turaka porazilo čak 70 000 srpskih vojnika. Krang daj malo prokomentiraj ovu bitku na marici. Ne znam jel ima sličan primjer u povijesti da 800 vojnika porazi 70 000.

https://www.google.hr/url?sa=t&sourc...hPYjtNUwGoPeE9

.

Ima, ima jedan slučaj gdje 300 vojnika porazi cijelo carstvo... :per: :hahaha:

Kako da ne, izuzetno mi je teško da shvatim podvig onog poslednjeg hrvatskog "kralja", koji je uspeo da primora Mađare da ga ubiju, iako su se oni žestoko tome opirali, a sve zarad toliko željene "personalne unije" sa njima :hahaha: To je zaista nešto što se ne viđa često...

To nije bio 'podvig poslednjeg hrvatskog kralja', nego dinastički sukob u kojem je uzurpator izgubio od legitimnog nasljednika krune, no to je za tebe isto preteško, kao što je za tebe preteško shvatiti recimo da Habsburgovci nisu osvojili Hrvatsku, nego se Hrvatska odlučila za pristupanje Habsburškoj monarhiji, iz nekih čisto praktičnih razloga, a temeljem nasljednog legitimiteta Habsburgovaca koji im je dao pravo na ugarsko - hrvatsku krunu, a čak postoji i dokument iz 1527. koji to potvrđuje... :per:

HE2_0601.jpg

Naravno da ne, jer ih može videti svako, dovoljno je samo da svrati u Hrvatsku i svako koga pogleda je pokatoličeni Srbin, osim naravno onih malobrojnih koji su uspeli da opstanu tamo kao pravi Srbi. A što se tiče vašeg "plemstva", lepo si rekao da su formalno nazivani tako, pošto u stvarnosti nisu bili ni plemstvo, a ni imali neku moć odlučivanja na terenu.

Propagande, mitove i laži iz prvog dijela nemam namjeru komentirat, a što se tiče drugog dijela tvog komentara, pogrešno interpretiraš moju izjavu. Kad sam napisao "formalno", mislio sam na "institucionalno i zakonski regulirano". Budući da plemstvo ima potvrde svojih obiteljskih prava od strane samoga kralja, ne može ih se nikako drugačije predstaviti nego kao plemstvo, što i jesu bili.

- - - - - - - - - -

Pričaj nam nešto o "vašem" kraalju Kolomanu!:whistling:

Želiš tvrditi da njemački car Žigmund Luksemburški nije bio nije bio bio ugarski, odnosno njihov (mađarski) kralj?

Propagande, mitove i laži iz prvog dijela nemam namjeru komentirat, a što se tiče drugog dijela tvog komentara, pogrešno interpretiraš moju izjavu. Kad sam napisao "formalno", mislio sam na "institucionalno i zakonski regulirano". Budući da plemstvo ima potvrde svojih obiteljskih prava od strane samoga kralja, ne može ih se nikako drugačije predstaviti nego kao plemstvo, što i jesu bili.

- - - - - - - - - -

Želiš tvrditi da njemački car Žigmund Luksemburški nije bio nije bio bio ugarski, odnosno njihov (mađarski) kralj?
Vidi kad imam strahovite "bolove" i za njih i za Žigmunda!!
Polemika se vodila oko toga da "Ungri" nisu nikada silom osvajali hrtkovinu!!
Po njihovim "hr" izvorima,uvek je bilo mirno prisajedinjenje,bez krvi i osvajanja.
Kapiš?
Uneo sam malo razonode sinoć na tvrdnje njihove u koje ni sami ne veruju!!:D

Kakve god da namere imaš, što se nas tiče, ovde si samo da bismo pišali po tebi, tako da slobodno možeš da nameravaš šta god hoćeš, sa donje pipe će žuboriti i dalje :kafa:

- - - - - - - - - -

To nije bio 'podvig poslednjeg hrvatskog kralja', nego dinastički sukob u kojem je uzurpator izgubio od legitimnog nasljednika krune, no to je za tebe isto preteško, kao što je za tebe preteško shvatiti recimo da Habsburgovci nisu osvojili Hrvatsku, nego se Hrvatska odlučila za pristupanje Habsburškoj monarhiji, iz nekih čisto praktičnih razloga, a temeljem nasljednog legitimiteta Habsburgovaca koji im je dao pravo na ugarsko - hrvatsku krunu, a čak postoji i dokument iz 1527. koji to potvrđuje... :per:

Dok sa druge strane realnost i istorijske činjenice potvrđuju da se Hrvati nisu pitali ni o čemu, osim eventualno o timarenju mađarskih konja. Tu su istrajali do kraja i nisu dozvolili da im se iko meša u posao :whistling:

Poenta je da katolici i turci nisu bili u ratu, i da su turci zauzeli srpske, pravoslavne zemlje i da je to najbolji indikator dokle su Srbi, pravoslavni. Pokatolicavanjem stokavaca - Dalmacije i Slavonije uvecava se "katolicka imperija", tako da je vrlo poznato da se Dalmacija i Slavonija prikljucuju Hrvatskoj u 19-om stoljecu. Mislim, sto bi se - prikljucivali Hrvatskoj ako su bili u Hrvatskoj!???

Ja cu si zamisliti da ti ustvari skole nisi vidio, jer ovakve rupe u znanju sumnjam da proizvodi srpsko skolstvo.

Kad usporedis srednjovjekovne karte i turska osvajanja na prostoru exYu jasno se vidi da su osvajanja zaustavljena na podrucju koje je kontrolirao hrvatski Sabor, znaci Hrvatskoj, Slavoniji i primorju. Nije je na kraju puno ostalo, ali nije ni propala i nestala. Sto se tice granica pravoslavlja, ono se prosirilo sa Turcima koji su ih ciljano naseljavali na svoje granice prema krscanima da obraduju zemlju i time opskrbljuju njihovu vojsku i bore se kao turske pomocne cete koje su placane plijenom. Racunalo se na ne trpeljivost katolika i pravoslavaca i imali su donekle pravo.
Tek kad su Turci zaustavljeni krajem 16. st. pocinju masovniji prebjezi na krscansku stranu granice. Tamo dobivaju dodijeljen status koji su odprilike imali i pod Turcima kao granicari. I danas se vidi da podrucja gdje Srbi uglavnom zive u Hrvatskoj i Bosni prate tu nekadasnju granicu sto potvrduje da su ciljano naseljavani. Djelovanjem pravoslavnih popova srpske crkve koja je imala ingerenciju nad njima oni poprimaju srpsku svijest.
Kasnija srbijanska politika proseze za podrucjima na koji oni zive i crtaju granice Srbije koje se skoro pa poklapaju sa crtom do koje su doprijeli Turci.
Tako da nisu Turci osvajali samo pravoslavna podrucja nego i katolicka na koje su se kasnije naselili pravoslavci.
Karte iz tih vremena danasnju zapadnu BiH tj bosansku krajinu nazivaju turskom Hrvatskom, jer je to dio tadasnje Hrvatske koji su Turci osvojili.

Kad usporedis srednjovjekovne karte i turska osvajanja na prostoru exYu jasno se vidi da su osvajanja zaustavljena na podrucju koje je kontrolirao hrvatski Sabor, znaci Hrvatskoj, Slavoniji i primorju.

Osim što hrvatski sabor nije kontrolisao ništa na terenu, jer nije imao nikakvu moć odlučivanja. A takođe ni vojsku koju bi suprotstavio osvajaču, inače ne bi morali Austrijanci da prave Vojnu Krajinu sa Srbima, nego bi doveli Hrvate tu. Problem je samo što su Hrvati postojali jedino na papiru, poput recimo onog papskog iz stoljeća sedmog.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back