Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno, a kako uništen, koji su se to dušmani namerili na jadne Hrvate i njihovu povijest?

Budući da su na tom mjestu bile građene dvije crkve poslije one Jelenine, što gradnje, što ukapanja, izbrisali su mnogo ostataka iz doba narodnih vladara. Doživjeli su ti grobovi sigurno haranje Tatara u XIII. stoljeću, koji ipak nisu srušili crkve, jer se ona Gospina spominje još za Mladena Šubića 1342. godine, a obje još postoje, prema spomenutom dokumentu, koncem XIV. stoljeća. Po svoj su ih prilici porušili Turci na početku XVI. stoljeća.Poslije odlaska Turaka na temeljima sv. Stjepana sagrađena je nova crkva Gospe od Otoka. To je svakako bilo prije 1670. godine, jer je u maticama solinsko-vranjičke župe zabilježeno kako je već te godine na 8. rujna krštenje obavljeno u crkvi Gospe od Otoka

Ja ti kažem šta sam ja doživeo i pitam koji to tvoj doživljaj ili bilo kog Hrvata može da se uporedi sa samo jednim detaljem poput onog da ti "tomahavk" eksplodira na 500 metara od kuće. Baš da vidim koliko si ti mico jadna propatio :sad2:

Ništa slično. Najbliže tome je bilo 94. kad je eksplodiralo vojno skladište par kilometara od nas i čitav kraj bio zasut raznom municijom. U prvi tren se mislilo da Srbi bombardiraju Zagreb, jer nam je municija iz skladišta letjela i zviždala iznad glave . Zato sam 91. 92. se naslusao eksplozija iz smjera Siska koji je 50km udaljen , ali se jasno čulo detonacije. Kako je onda bilo njima na licu mjesta.

Oni cim to dozive,daju petama vjetra ! :hahaha:

Da, zamislimo na primer herojske Hrvate pod NATO bombama, koliko bi im minuta trebalo da se svi u kompletu nađu na Blajburgu? :hahaha:

- - - - - - - - - -

Budući da su na tom mjestu bile građene dvije crkve poslije one Jelenine, što gradnje, što ukapanja, izbrisali su mnogo ostataka iz doba narodnih vladara. Doživjeli su ti grobovi sigurno haranje Tatara u XIII. stoljeću, koji ipak nisu srušili crkve, jer se ona Gospina spominje još za Mladena Šubića 1342. godine, a obje još postoje, prema spomenutom dokumentu, koncem XIV. stoljeća. Po svoj su ih prilici porušili Turci na početku XVI. stoljeća.Poslije odlaska Turaka na temeljima sv. Stjepana sagrađena je nova crkva Gospe od Otoka. To je svakako bilo prije 1670. godine, jer je u maticama solinsko-vranjičke župe zabilježeno kako je već te godine na 8. rujna krštenje obavljeno u crkvi Gospe od Otoka

Od kada datira prvi pomen te kraljice koji je sačuvan u pismenoj formi?

Oni cim to dozive,daju petama vjetra ! :hahaha:

:)

A to sto smo pobedilililidlili NATU ...?

To nista ...?

To sto smo ih zamajavali desetak godina i to nista ?

To sto im je trebalo desetak godina da stisnu kolena i da krenu coporativno i to je nista ...?

:)

E , vala se jedino pise i racunja to sto ste vi "pobedili IV armiju Sveta , a i sire" , eeee ... , to je tek nesto ...

Ti si previse glup da bi shvatio da se Hrvati ni hipoteticki ne mogu naci pod NATO bombama, :D

A ti si previše glup da shvatiš kontekst, odnosno značenje te reči :whistling: U ovom slučaju, kontekst je da su Srbi pod NATO bombama preživeli neuporedivo gore stvari nego Hrvati za vreme celog rata. Stoga je logično da će se Srbi u lakšoj situaciji takođe poneti kako i dolikuje, dok bi Hrvati u težoj situaciji trčali ka Blajburgu ako nemaju kola :hahaha:

- - - - - - - - - -

Sevka,"ljubi je majka",mala Kebina...:D

Da je jedina, nego čak i Hrvati ne mogu da odole a da ne dolaze na srpski forum, geni su to kameni :whistling:

A ti si previše glup da shvatiš kontekst, odnosno značenje te reči :whistling: U ovom slučaju, kontekst je da su Srbi pod NATO bombama preživeli neuporedivo gore stvari nego Hrvati za vreme celog rata. Stoga je logično da će se Srbi u lakšoj situaciji takođe poneti kako i dolikuje, dok bi Hrvati u težoj situaciji trčali ka Blajburgu ako nemaju kola

Ti si veca budala nego sto sam mislio,a nije bas da sam mislio da si mala budala. :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back