Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja zivim i radim u Srbiji ali bas u to vrijeme sam bio u Hrvatskoj,zao mi je sto nisam bio na licu mjesta. :D

baaa lojavi baaaaaaaaaaaa :hahaha:

index.jpg

:rotf:

Pogledajte prilog 515771
Mi kad smo imali istorijske filmove, Hrvati su tek dobili ideju da su pre NDH imali nekad neku tamo državu, pre 11og veka :D

Da su Hrvati tako nešto snimali u Jugoslaviji, režisera skupa sa glumcima bi pojeo mrak zbog nacionalizma. Pa jedna autocesta od Zagreba do Splita je proglašena nacionalističkom, bila zabrana uopće ju spominjati .

- - - - - - - - - -

Kaže Vučić i da je granica kod Karlovca, pa?

Danas govori da nema većeg junaka od Murata i Turke zove braćom.

Da su Hrvati tako nešto snimali u Jugoslaviji, režisera skupa sa glumcima bi pojeo mrak zbog nacionalizma. Pa jedna autocesta od Zagreba do Splita je proglašena nacionalističkom, bila zabrana uopće ju spominjati .

Ma sigurno, a na drugoj strani titosloveni, čuveni borci za prava svih naroda i narodnosti, donose odluku po kojoj se "Bunjevci imaju smatrati Hrvatima, jer bunjevačka narodnost ne postoji". Da, uopšte nisu imali razumevanja prema ustaškom nacionalizmu :kafa:

Danas govori da nema većeg junaka od Murata i Turke zove braćom.

Pa, bitka na Kosovu je svakako bila čestita bitka, sastali se, sudarili se vojske - Viteški.
Pobednik se, tobože, ne zna.
A Turska osvajanja zaustavljena, Srpska država po Despotom Stefanom Visokim se proširila...
Srbi i Turci su se viteški borili, bez mesta za mržnju zbog rezultata.
Jedni su branili sebe, drugi su osvajali...

Čudna je činjenica da se kaže da Miloš nije ubio Murata, ali, sami Turski istoričari svedoče da se, nakon Kosovske bitke, u praksu uvelo pravilo da se Sultanu klanja sa rukama na leđima.

Gospodin Vucic je potpuno u pravu.

Biće da je i gospodin Keš u pravu kad te šalje u 23 posto :hahaha:

- - - - - - - - - -

Pa, bitka na Kosovu je svakako bila čestita bitka, sastali se, sudarili se vojske - Viteški.
A Turska osvajanja zaustavljena, Srpska država po Despotom Stefanom Visokim se proširila...

Čudna je činjenica da se kaže da Miloš nije ubio Murata, ali, sami Turski istoričari svedoče da se, nakon Kosovske bitke, u praksu uvelo pravilo da se Sultanu klanja sa rukama na leđima.

Njihovi istoričari kažu da je Murata ubio neki janičar, poreklom Srbin koji nije zaboravio svoj identitet. Ne deluje mi previše verovatno, pošto su janičari bili najlojalniji deo turske vojske i prolazili stroge provere i tretmane da bi stigli do takve pozicije...

Njihovi istoričari kažu da je Murata ubio neki janičar, poreklom Srbin koji nije zaboravio svoj identitet. Ne deluje mi previše verovatno, pošto su janičari bili najlojalniji deo turske vojske i prolazili stroge provere i tretmane da bi stigli do takve pozicije...

Moraju da se odluče, dal' ga je ubio Janičar ili je danak u Krvi (koji je bio put do stvaranja Janičara) mit SPC.

U ostalnom, u Istambuli ima institut za Osmansku istoriju gde se čak čuva Turski barjak iz te bitke i veoma dobrim znanjem raspolažu, čak u detalj.
Inače, to je jedina bitka u čijim opisima njihove hodze ne beleže pobednika (tako su isto uradili za bitku za Beč). Jer je u toj tradiciji bilo sramota zabeležiti da je Allahova vojska doživela poraz

Nisu Srbi zaustavili daljnje Tursko osvajanje nego invazija Mongola i njihova pobjeda u bitci kod Agore, gdje se i njihov vazal, srpski knez borio skupa sa Turcima. Tu je i odgovor tko je pobijedio na Kosovu polju nekoliko godina ranije.

Nisu Srbi zaustavili daljnje Tursko osvajanje nego invazija Mongola i njihova pobjeda u bitci kod Agore, gdje se i njihov vazal, srpski knez borio skupa sa Turcima. Tu je i odgovor tko je pobijedio na Kosovu polju nekoliko godina ranije.

U ostalnom, u Istambuli ima institut za Osmansku istoriju gde se čak čuva Turski barjak iz te bitke i veoma dobrim znanjem raspolažu, čak u detalj.
Inače, to je jedina bitka u čijim opisima njihove hodze ne beleže pobednika (tako su isto uradili za bitku za Beč). Jer je u toj tradiciji bilo sramota zabeležiti da je Allahova vojska doživela poraz

Odgovor...

Pa opet su Srbi to zaustavili, genije, jer smo mi masakrirali Mongole toliko da oni nisu mogli da nastave napredovanje kroz Tursku, a opet su i Turci zgaženi da ne mogu da se vrate nazad. Naravno, i gaženje Turaka na Kosovu je doprinelo tome, pošto je od toga do Angore prošlo 13 godina. To jest, za tih 13 godina Bajazitu nije palo na pamet da opet pokuša invaziju na Srbiju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back