Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda su zapisi sa crkvenih sabora, papinska pisma njima, kronike gdje se spominju, kraljevina koju priznaju susjedi tog vremena fantazija idiota?
Kronika gdje piše da srpski knez sa narodom pred Bugarima bježi hrvatskom kralju i traži zaštitu, bajke za laku noć?

- - - - - - - - - -

Pa ako je to srpski jezik iz tih povelja kojim je pisano do 19.st onda ste vi nama ukrali jezik da se danas možemo razgovarati, jer te tekstove ti danas ne razumiješ.

Osim što su svi ti zapisi novijeg doba, dakle izmišljotina idiota nastala sa ciljem da vam da neki pedigre. Starije od toga se svodi na dve rečenice tipa "tamo žive neki Hrvati". Smejurija. Uzgred, nismo mi vama ništa mogli da ukrademo jer ništa niste ni imali, to jest niste imali kodifikovan jezik da bismo mi mogli nešto da prepišemo od vas. A niste bili ni formirani kao narod.

Onda su zapisi sa crkvenih sabora, papinska pisma njima, kronike gdje se spominju, kraljevina koju priznaju susjedi tog vremena fantazija idiota?
Kronika gdje piše da srpski knez sa narodom pred Bugarima bježi hrvatskom kralju i traži zaštitu, bajke za laku noć?

Pa, svakako, niko narod ne negira...
Ja sam već pisao o tome da se u početku kao Južni Sloveni pominju jedino Srbi i Hrvati.
Tomislav se pominje kao "rex".

Natpis na Jeleninom sarkofagu u Solini je toliko razbijen i vidi se možda 1/4 teksta, da je teško moguće zaključiti šta je stvarno tu pisalo.

Pa ako je to srpski jezik iz tih povelja kojim je pisano do 19.st onda ste vi nama ukrali jezik da se danas možemo razgovarati, jer te tekstove ti danas ne razumiješ.

Pravo da ti kažem, nije baš tako... Tekstovi tog doba su čak pričlično razumljivi, pod uslovom da se poznaje značenje svih slova tih pisama.

Poslednja izmena:
Pa, svakako, niko narod ne negira...
Ja sam već pisao o tome da se u početku kao Južni Sloveni pominju jedino Srbi i Hrvati.
Tomislav se pominje kao "rex".

Natpis na Jeleninom sarkofagu u Solini je toliko razbijen i vidi se možda 1/4 teksta, da je teško moguće zaključiti šta je stvarno tu pisalo.

Pravo da ti kažem, nije baš tako... Tekstovi tog doba su čak pričlično razumljivi, pod uslovom da se poznaje značenje svih slova tih pisama.

Danas to lakse citaju Makedonci i Bugari

Sto nema smisla? Ima smisla, tim sto je velika hrvatska i velika srbija cista mitomanija, a velika Bosna ima uporiste na zdravim istorijskim i pravnim faktima.Zadar je stari bosanski grad, mi po svim medjunarodnim konvencijama imamo pravo da ga vratimo Bosni i Hercegovini. Dubrovcani do jucer dolazili u Donji Vakuf da traze od nas ausvajs za miran prolaz kroz Trogir a sad mi se neki purger kurci i jos mi nudi konfederaciju. Ma voz!

Interesantna izjava koju sam našao, a takvih je mnogo od strane naših zajedničkih komšija. :hahaha:
Svi imaju neka prava po međunarodnim konvencijama da stvore državu za koju bi Evroazija bila patuljak teritorijalni, al', nekako, valjda zbog milosti, ne koriste. :hahaha:

Lepo bi bilo da je to samo trolovanje, pošto bi to značilo da niste baš toliki degenerici. Nego je problem što vi stvarno i verujete u te priče, a Tompson vam je mejnstrim muzika :hahaha:

Imali su Hrvati Kralja, onog Aimone Roberto Margherita Maria Giuseppe Torino di Savoia, zvani Tomislav drugi. :D Po samom imenu se vidi da je čovek Hrvat, hrvatski gen kameni, krv djedova mu teče venama.

Samo da te obavjestim,nakon velikog uspjeha prvog serijala,producenti spremaju nastavak,"Hrvatski kraljevi 2".

Spremi se,nece ti biti lako ! :D

Sjajno!
Veruj mi, meni je drago da to čujem...
U teškim vremenima ekonomskih kriza, migracija, ratova, dobar komediogradski sadržaj, poput Hrvatskih kraljeva je kao lek. :D
Željko Pervan (inače, legenda, po meni) mogao bi da glumi tu. :D

Ta komedija vam se pretvorila u opasnu opsesiju,valjda nema Srbina koji ju nije gledao i po nekoliko puta. :D

baaaaaaa lojavi baaaaaa :hahaha:

2957e8f7651142fc7c6eaa27c8b84bd9.jpeg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back