Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
On je toliko marginalac da ga doslovno vidim samo na slikama na ovom forumu, valjda držite njegovu sliku na ormariću kraj kreveta.
Njegov srpski pandan ima za to vrijeme nastupe po medijima i performanse u skupštini i na gradskim trgovima uz masu ljudi koji mu plješću.
Nije za nikakvu usporedbu.

pa vidiš da tebi nikako nejde iz zaborava naše finale na svjetskom...

.

Ko je vas pomenuo? Kada neko igra za titulu, nasuprot njemu se nalazi neka druga ekipa koja je takođe učesnik tog finala (a finale znači završetak - u ovom slučaju nekog sportskog talkmičenja), neki drugi pojedinac...ne vrti se svet oko vas, niste vi najvažniji u univerzumu kako bi pojedini forumaši hteli.

Ko je vas pomenuo? Kada neko igra za titulu, nasuprot njemu se nalazi neka druga ekipa koja je takođe učesnik tog finala (a finale znači završetak - u ovom slučaju nekog sportskog talkmičenja), neki drugi pojedinac...ne vrti se svet oko vas, niste vi najvažniji u univerzumu kako bi pojedini forumaši hteli.

Zato se u Srbiji snimaju filmovi i serije o neko predpotopnom prvenstvu i mislim četvrtom mjestu.
Ajde znamo se , nikakvo koprcanje ti ne pomaže.

"Srbija je pobedila, ali, kao i obično, vi to niste primetili"
Trijumf srpske ženske odbojkaške reprezentacije nad Italijom u finalu Svetskog prvenstva u Japanu bio je povod da se oglasi italijanski pisac Maurucio Monte.
17306946125bd722b3e762f138050421_w640.jpg

Foto: FIVB​

Monte je odlučio da javno svet poruči da "Srbija je pobedila, ali, kao i obično, vi to niste primetili".
Monte je, odlučio da se tim povodom obrati na Fejsbuku, a potom je potanko objasnio koja je to zemlja, ističući, na primer, da je to ona zemlja čiji narod nikad ne saginje glavu i koja ne kaže "razumem, gospodine" pred diktatima Zapada.

Prevod njegove objave glasi:

"Srbija je pobedila, zemlja koja je otprilike četiri puta manja od Italije.
Srbija je pobedila, a ima samo osam miliona stanovnika (mnogo manje od Lombardije).
Srbija je pobedila, zemlja sa nižim BDP-om nego siromašna južna Italija.
Srbija je pobedila, ta 'mala, prljava i loša' Srbija.
Srbija je pobedila, taj 'ološ narod' koji nikada ne saginje glavu.
Srbija je pobedila, bez velikih banaka i osiguranja.
Srbija je pobedila, ona kojoj ne znate ni geografski položaj.
Srbija je pobedila, baš ona 'ultranacionalistička i ratoborna'.
Srbija je pobedila, iako još sakuplja krhotine rata koji se nikada nije ni završio.
Srbija je pobedila, a vaši omiljeni novinari objavljuju plačljive članke o pobeđenima, ali bez ikakvih pohvala pobednicima.
Srbija je pobedila, čak i za vas koji ne znate Ivu Andrića.
Srbija je pobedila, ona ista koji je pre mesec dana pobedila i vašu mušku ekipu.
Srbija je pobedila, ona koja nije za vas 'ciganska' nacija samo kada vašim timovima daje svoje najbolje sportiste.
Srbija je pobedila igrajući loše, jer da je igrala kao što zna igrati, vaša iluzija bi mnogo kraće trajala.
Srbija je pobedila, za svoje sinove koji su devedesetih prizivali 'mir', a vi ste bili gluvi.
Srbija je pobedila, ona koja je kopala po ruševinama i zakopavala leševe dok ste gledali televizijske dnevnike u kojima su u nju upirali prstom.
Srbija je pobedila, ona čiju ste decu, koja su bežala od rata, prihvatali samo zato što vam je bila potrebna radna snaga.
Srbija je pobedila, suviše praznih džepova da bi zaslužila vašu pažnju.
Srbija je pobedila, ona Srbija Novaka Đokovića.
Srbija je pobedila, ona koja ne kaže 'razumem, gospodine' pred diktatima Zapada.
Srbija je pobedila, za svoju univerzitetski obrazovanu decu koja su čekala, devedesetih godina, po tri sata u redu da bi imala priliku da kažu telefonom 'mama … dobro sam'.
Srbija je pobedila, ona čije su se novčanice od večeri do jutra pretvarale u bezvredni papir.
Srbija je pobedila, ona Srbija beogradskih dečaka koji su, kada čuju sirenu, bežali kući u nadi da bomba neće pasti na njihovu zgradu.
Srbija je pobedila za tebe, koji ne propuštaš priliku da kažeš 'svi su oni ultranacionalisti', a onda se ljutiš kada u inostranstvu povezuju Italiju s mafijom i mandolinom.
Srbija je pobedila i za vas koji mislite da vojnička ruka generala Mladića predstavlja celi narod, a da Musolinijeva ruka … nije takva.
Srbija je pobedila, ona koja spaja ručak s večerom.
Srbija je pobedila, optužena da bira ultranacionalističke političare od strane onih koji primećuju da u njihovom nacionalnom timu igraju crne devojke, čime izražavaju svoj rasizam.
Srbija je pobedila, ona koja neće da trampi sebe za počasti.
Srbija je pobedila, a vi preuveličavate srebrnu medalju italijanskih mladih i zaslužnih devojaka.
Srbija je pobedila, ali, kao i obično, vi to niste primetili!"
, istakao je na italijanskom Mauricio Monte, preveo književnik i književni prevodilac Dragan Mraović.

Tko je pobijedio? Gdje?

Zato se u Srbiji snimaju filmovi i serije o neko predpotopnom prvenstvu i mislim četvrtom mjestu.

Koje "koprcanje" kao da ste vi centar sveta? Što se ne bi odnosilo na FKPartizan koji je u finalu KEŠ izgubio od Reala (jesu li i oni vi?) Zašto se ne bi odnosilo na sva ona srebra Jugoslavije u košarci? Što ste se baš vi uhvatili za SP u fudbalu? Jeste tema "Mi Hrvati" ali zar se ne sme izvesti neka digresija ili moramo lamentirati vaš poraz stalno?

To je bilo o prvom svetskom prvenstvu u fudbalu i veoma je značajno što je Jugoslavija bila jedna od 12 zemlja pozvanih na to takmičenje, pa još ostvarila bilo kakav rezultat.
Još je bitna stvar što su Jugoslaviju predstavljali fudbaleri srpske nacionalnosti (a da je osvojeno prvo mesto, danas bi Picaldi pričao da su Srbi odbili učešće na tom prvenstvu, pa su sami Hrvati morali da brane boje drage im Jugoslavije).
Ništa neobično.

Čudno je što Hrvati snimaju seriju dokumentarnu "Hrvatski kraljevi", dok se ni jednom grob ne zna (samim tim su komentari stranaca na seriju užasni, naročito onih koji su je pogledali uz određeno predznanje o materiji).
Serija se zove "Hrvatski kraljevi", a govori o Kneževima
Gotovo svi iz te serije su nosili tituli dux Chroatorum, a ne Kraljevsku. Sam naziv serije je toliko pretenciozan i, znajući Hrvate (dovoljno pola ovih sa foruma da vidi čovek), manipulativan.
Znači, ne "Hrvatski vladari", nego "Hrvatski kraljevi" (koji su bili Kneževi).

30.10.2018. •

HRVATI U ŠOKU: Izmišljeni kralj Tomislav je zapravo SRPSKA KRALJICA, NEĆETE VEROVATI KOJA!

Hrvatski istoričar i katolički teolog Goran Šarić otkrio je u jednoj televizijskoj emisiji istorijske podatke koji su zaprepastili hrvatsku javnost

Hrvatski istoričar i katolički teolog Goran Šarić otkrio je u emisiji "A šta vi mislite" da je srpski istoričar iz 19. veka, Miloš Milojević, tvrdio da je prvom polovinom 10. veka Srbima vladala nepoznata kraljica, a da je tek 130 godina kasnije u crkvi u Klisu kod Splita otkrivena grobna ploča slovenske kraljice Domislave.

- Ja bi sad pitao zastupnike bečke škole da li je Milojević izmišljao – pitao je Šarić.

Autor emisije Ratko Dmitrović ukazao je da ima onih koji smatraju da je srpkinja Domislava pogrešno prikazana kao mitski hrvatski kralj Tomislav.

- Najverovatnije je da je ona izvor za legende – kaže Šarić dodajući da je Vatikan poslao tri generacije sveštenika koje su nekoliko vekova odnosili sva dokumenta sa Balkana.

++++++++++++++++
:hahaha:.................:rotf:

To je bilo o prvom svetskom prvenstvu u fudbalu i veoma je značajno što je Jugoslavija bila jedna od 12 zemlja pozvanih na to takmičenje, pa još ostvarila bilo kakav rezultat.
Još je bitna stvar što su Jugoslaviju predstavljali fudbaleri srpske nacionalnosti (a da je osvojeno prvo mesto, danas bi Picaldi pričao da su Srbi odbili učešće na tom prvenstvu, pa su sami Hrvati morali da brane boje drage im Jugoslavije).
Ništa neobično.

Čudno je što Hrvati snimaju seriju dokumentarnu "Hrvatski kraljevi", dok se ni jednom grob ne zna (samim tim su komentari stranaca na seriju užasni, naročito onih koji su je pogledali uz određeno predznanje o materiji).
Serija se zove "Hrvatski kraljevi", a govori o Kneževima
Gotovo svi iz te serije su nosili tituli dux Chroatorum, a ne Kraljevsku. Sam naziv serije je toliko pretenciozan i, znajući Hrvate (dovoljno pola ovih sa foruma da vidi čovek), manipulativan.
Znači, ne "Hrvatski vladari", nego "Hrvatski kraljevi" (koji su bili Kneževi).

Trebao si do kraja odgledati, tamo su kraljevi. Ovo prije je kako je do toga doslo.

- - - - - - - - - -

30.10.2018. •

HRVATI U ŠOKU: Izmišljeni kralj Tomislav je zapravo SRPSKA KRALJICA, NEĆETE VEROVATI KOJA!

Hrvatski istoričar i katolički teolog Goran Šarić otkrio je u jednoj televizijskoj emisiji istorijske podatke koji su zaprepastili hrvatsku javnost

Hrvatski istoričar i katolički teolog Goran Šarić otkrio je u emisiji "A šta vi mislite" da je srpski istoričar iz 19. veka, Miloš Milojević, tvrdio da je prvom polovinom 10. veka Srbima vladala nepoznata kraljica, a da je tek 130 godina kasnije u crkvi u Klisu kod Splita otkrivena grobna ploča slovenske kraljice Domislave.

- Ja bi sad pitao zastupnike bečke škole da li je Milojević izmišljao – pitao je Šarić.

Autor emisije Ratko Dmitrović ukazao je da ima onih koji smatraju da je srpkinja Domislava pogrešno prikazana kao mitski hrvatski kralj Tomislav.

- Najverovatnije je da je ona izvor za legende – kaže Šarić dodajući da je Vatikan poslao tri generacije sveštenika koje su nekoliko vekova odnosili sva dokumenta sa Balkana.

++++++++++++++++
:hahaha:.................:rotf:

Domaslava je bila hrvatska kraljica u prvoj polovici 10. stoljeća. To je najstarije do danas pronađeno spominjanje imena neke hrvatske kraljice.

Kameni ulomak
Jedini poznati izvor njezinog postojanja je na fragmentima dedikacijskog natpisa oltarne pregrade u crkvi Svetog Vida na Klisu.
Prema Budaku, latinski tekst natpisa glasi:
“[Ego ... Rex Croat]orum filiu[s ... regis una cum coniuge] mea Domaslava regina [hoc opus fieri iussi]”[1]
Hrvatski prijevod:

“Ja ... kralj Hrvata, sin kralja ..., zajedno sa svojom kraljicom Domaslavom naložio sam da se napravi ovo djelo”.
Pretpostavlja se da je Domaslava mogla biti majka Mihajla Krešimira II. ili nekog od njegovih neposrednih prethodnika s obzirom da je Jelena bila žena Mihajla Krešimira II. i majka Stjepana Držislava

Trebao si do kraja odgledati, tamo su kraljevi. Ovo prije je kako je do toga doslo.

Gledao celu seriju, čitao komentare, pričao sa ljudima...

Bez uvrede, ali, većina obrazovanih ljudi smatra seriju smešnom i, upravo kako rekoh, manipulativnom.

Srpski kraljevi imaju grobove, znaju se mesta gde su sahranjeni i njihova zaostavština, te dokazi postojanja i pripadnosti srpskoj krvi su neupitna.
Sa druge strane... Znaš šta je sa druge strane (Hrvatski kraljevi bez grobova (što ih stavlja u kategorju "srpskih antičkih careva", "bošnjačkih faraona" - mita).

Bez uvrede, ali, većina obrazovanih ljudi smatra seriju smešnom i, upravo kako rekoh, manipulativnom.

Srpski kraljevi imaju grobove, znaju se mesta gde su sahranjeni i njihova zaostavština, te dokazi postojanja i pripadnosti srpskoj krvi su neupitna.
Sa druge strane... Znaš šta je sa druge strane (Hrvatski kraljevi bez grobova (što ih stavlja u kategorju "srpskih antičkih careva", "bošnjačkih faraona" - mita).

Pa kad su postojali nekih 300-400 kasnije od nasih. Gdje su grobovi vasih zupana i knezeva iz tog doba. neka njihova povelja, bilo sto na srpskom jeziku.

- - - - - - - - - -

Pricaj o tome izvan ovog foruma, nije ovo pravo mjesto za to. žOvdje se negira postojanje Hrvata.
Navedi sto po tebi nije tocno.

Pa kad su postojali nekih 300-400 kasnije od nasih. Gdje su grobovi vasih zupana i knezeva iz tog doba. neka njihova povelja, bilo sto na srpskom jeziku.

Poenta je u sledećem. Srpska država nastala je u konfrontaciji sa drugima, to jest sa našim susedima Bugarima i Vizantijom. Zato mi i ne moramo da dokazujemo ništa, jer nas i drugi pominju u istom kontekstu. Dok "hrvatske kraljeve" pominju samo Hrvati, za koje već znamo da su idioti i divljaci, dakle bez kredibiliteta da bi im se verovalo na reč. Stoga su i ti "kraljevi" samo još jedna od vaših izmišljotina, jer ne možeš da imaš kralja a da taj kralj nema državu kojom bi vladao.

- - - - - - - - - -

Pricaj o tome izvan ovog foruma, nije ovo pravo mjesto za to. žOvdje se negira postojanje Hrvata.

Postojite vi kao nekakav entitet danas, ali ste u ranijim vekovima postojali samo kao šaka jada originalnih Hrvata (jer, da nisu bili šaka jada, verovatno bi imali neku državu) na čije ime su kasnije nakalemljeni uglavnom pokatoličeni Srbi i kroatizovani Italijani plus još neki narodi, na primer Slovenci.

- - - - - - - - - -

Stefan Nemanja nije baš toliko "stariji", pa ima grobno mesto poznato.
Miroslavljevo Jevanđelje, Vukanovo Jevanđelje, Hilandarska povelja...

Upravo izvan foruma sam o tome i pričao (ja sam na forumu od nedavno).

Poenta je u sledećem. Srpska država nastala je u konfrontaciji sa drugima, to jest sa našim susedima Bugarima i Vizantijom. Zato mi i ne moramo da dokazujemo ništa, jer nas i drugi pominju u istom kontekstu. Dok "hrvatske kraljeve" pominju samo Hrvati, za koje već znamo da su idioti i divljaci, dakle bez kredibiliteta da bi im se verovalo na reč. Stoga su i ti "kraljevi" samo još jedna od vaših izmišljotina, jer ne možeš da imaš kralja a da taj kralj nema državu kojom bi vladao.

Onda su zapisi sa crkvenih sabora, papinska pisma njima, kronike gdje se spominju, kraljevina koju priznaju susjedi tog vremena fantazija idiota?
Kronika gdje piše da srpski knez sa narodom pred Bugarima bježi hrvatskom kralju i traži zaštitu, bajke za laku noć?

- - - - - - - - - -

Stefan Nemanja nije baš toliko "stariji", pa ima grobno mesto poznato.
Miroslavljevo Jevanđelje, Vukanovo Jevanđelje, Hilandarska povelja...

Upravo izvan foruma sam o tome i pričao (ja sam na forumu od nedavno).

Pa ako je to srpski jezik iz tih povelja kojim je pisano do 19.st onda ste vi nama ukrali jezik da se danas možemo razgovarati, jer te tekstove ti danas ne razumiješ.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back