Izbjegavas odgovor,trecina od 1600 je vise od 500,navedi imena barem 50-ak od tih ustasa i ostavi nekakav link kojim dokazujes da su se zaista borili u ustaskim postrojbama 90-ih.
Ja sam tebi dao link sa imenima pobijenih Hrvata u Vojvodini,red je da i ti meni das imena cuvenih ustaskih bojovnika iz Slankamena !
21.07.2016.
DNEVNIK UŽASA: Hrvatski general do tančina opisao GRUPNA SILOVANJA I IŽIVLJAVANJA nad Srbima
Potresno svedočenje o zverstvima hrvatskih vojnika
S. Brkić, pomoćnik komandira Stanice javne sigurnosti u Novom Gradu, u opštini Odžak, 5. i 6. juna 1992. godine doslovce opisao kako su se vojnici Hrvatskog veća odbrane iživljavali nad ženama i decom
Ustaški bojovnici grupno su silovali srpske žene i decu tokom rata u BiH 1992. godine, a istovremeno su zarobljene Srbe iz logora slali u minska polja!
Još jedan dokaz o monstruoznim seksualnim zločinima hrvatskih vojnika, koji je 5. juna 1992. su stranice dnevnika hrvatskog vojnog policajca S. Brkića, tadašnjeg pomoćnika komandira Stanice javne sigurnosti Novi Grad u opštini Odžak.
Osim što su se iživljavali nad ženama i decom, bojovnici su svesno slali Srbe u smrt, terajući ih da "razminiraju" minska polja, o čemu svedoči dokumentacija Hrvatskog veća odbrane.
Srbe slali u minska polja
Koliko su hrvatski vojnici i njihovi šefovi bili surovi, vidi se iz odobrenja Hrvatskoj veća odbrane od 14. juna 1992, kojim se Srbi svesno iz zatvora šalju u minska polja u Gornjem Svilaju, gde ih je čekala izvesna smrt. Dodatna monstruoznost bila je to što su se Srbi po izvršenom "zadatku" vraćali u logore i čekali novi.
Na vaš zahtev broj: 13-8/01-27/55-32/92. odobrava se Stanici javne sigurnosti da može izuzeti uhapšenike iz vojnog zatvora P. G. i Š. M. iz Brusnice. Uhapšenici se izuzimaju zbog razminiranja minskih polja u Gornjem Svilaju. Po izvršenom zadatku uhapšenike ponovo vratiti u vojni zatvor, doslovce piše u dokumentu.
Na pravdu se čeka 25 godina
Milan Miletić, predsednik Udruženja logoraša "Odžak '92", ističe da su pre godinu i po dana donete prve presude hrvatskim vojnicima za zločine u Odžacima:- Jedan od upravnika logora smrti Josip Tolić je 2015. pravosnažno osuđen na deset godina zatvora zbog silovanja i ubistva. I jedan od članova jedinice "Vatreni konji", koja je delovala u sastavu 102. odžačke brigade, prvostepeno je osuđen na šest godina. Neka suđenja su još u toku, a mi 25 godina čekamo pravdu.