Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisi odgledao a nisi citao ni Teslin dnevnik kojeg mozes naci u njegovom muzeju u BG . ;)

- - - - - - - - - -

Pa i vi ste tvrdili da Dubrovnik brane ustase iz Singapura,Indonezije i ostalih africkih zemalja a da u Sarajevu Srbe bacaju lavovima. :D

Kada je srpska vojska stigla do bolnice, nastala je kaotična situacija, jer su vojnici upali u nju i bili agresivni prema ranjenicima. Srpska vojska deportirala je 400 prebivatelja bolnice u autobusima do logora Ovčara. Razulareni, pijani uniformirani pripadnici Teritorijalne obrane, JNA, četnici, šešeljevci, arkanovci i drugi činili su strahote u logoru, premlaćujući, maltretirajući i terorizirajući zarobljenike. Zarobljenici su na kraju odvedeni na strijeljanja.

- - - - - - - - - -

Dakle, 400 zarobljenika je odvedeno na streljanje, a likvidirano je 200. Kakva je to matemOtika:think: Identifikovano 163.

Naravno, izbegava se postavljena slika stranice gde piše ono što piše... :)

"Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra.
Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prapreci došli preko Novog Vinodolskog. Preci moje majke, Kalinići,također su hrvatski plemići iz Novog Vinodolskog.
Moj pradjed, stjecajem okolnosti, morao je otići u Bosansku Krajinu (Turska Hrvatska).
Tamo je oženio pravoslavku i prešao na pravoslavlje.
On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao "Tesla" prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud dolazi i moje sadašnje prezime Tesla, što je zapravo nadimak.
Moj djed je bio časnik u ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota!"

:bye:

Ban Jelačić
"Drago mi je što je moje poreklo Srpsko i što mojim venama teče krv plemenite porodice Jakšić. itd, itd, itd..." Može lako da se izmisli bilo kakav tekst (poput onoga da su Hrvati pre vikinga posetili Ameriku :hahaha: )

Tekst je lako napisati, daj sliku, relevantan dokaz

"Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra.
Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prapreci došli preko Novog Vinodolskog. Preci moje majke, Kalinići,također su hrvatski plemići iz Novog Vinodolskog.
Moj pradjed, stjecajem okolnosti, morao je otići u Bosansku Krajinu (Turska Hrvatska).
On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao "Tesla" prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud dolazi i moje sadašnje prezime Tesla, što je zapravo nadimak.

- Nikola Tesla je bio Hrvat, to svi znaju. On je bio veoma pametan čovek, predsedniče. Ne kao vi. Vi ste mnogo pametniji - stoji u snimku. :rotf: ......... Kišna glista je za vas ustaše, moralna gromada.

Alister, šta se čudiš, pa oni veruju da su narod koji je pre Vikinga otkrio Ameriku, da su sa Kolumbom putovali njihovi kapetani... A od modernije istorije veruju da su u drugom svetskom ratu bili antifašisti :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Tako se po njihovim emisijama priča da je svaki Srpski vojnik dobijao dnevno sledovanje kokaina uz ručak i da su isti ti vojnici, tako omamljeni, pekli Hrvate i u slast ih jeli. :hahaha:
Šta još ono govore, beše... Aa, da... Da je Bosna do Drine njihova, a Bošnjaci im biraju člana Predsedništva.

Paune, ne možeš se ti meni tek tako izvući. Idemo redom E sad ćemo o tekstu kojim manipulišeš. Dakle, u izvornom tekst stoji " U svojoj knjizi Govor Hrvatima o ispravnom putu, hrvatski znanstvenik dr. sc. Petar Vučić tvrdi – Nikola Tesla je Hrvat. S obzirom na aktualizaciju rasprave o Teslinom porijeklu, kontaktirali smo Vučića kako bi nam dodatno pojasnio svoje navode iz knjige." Znači Hrvat sa prezimenom VUČIĆ tvrdi da je Tesla njegov sunarodnik. :rotf:

- - - - - - - - - -

Dalje - "Podsjetimo, postoje INDICIJE da je Tesla izdanak hrvatskih plemićkih obitelji Draganića i Kalinića iz Zadra i Novog Vinodolskog. Neki autori vjeruju da se u Beogradu skriva tajni Teslin dnevnik u kojem se Tesla potvrđuje svoje hrvatsko porijeklo."........ Ne tvrdi se da je to Tesla napisao, a ti si to u stilu svojih podmuklih i poganih predaka podmetnuo kao Teslin zapis.

Naravno, postoje, sigurno, po Hrvatskim kuloarima i indicije da se prvi majmun koji je, tamo negde u Zagorju, sišao sa drveta i počeo upravo da hoda zvao Hrvoje, te da je on praotac vascelog čovečanstva, a da je ono putovanje od Hrvatske do Amerike, pre Vikinga, bila jednostavna i obična poseta braći s' one strane Bare, Hrvatskom plemenu zvanom Indijanci.

Dalje - "Podsjetimo, postoje INDICIJE da je Tesla izdanak hrvatskih plemićkih obitelji Draganića i Kalinića iz Zadra i Novog Vinodolskog. Neki autori vjeruju da se u Beogradu skriva tajni Teslin dnevnik u kojem se Tesla potvrđuje svoje hrvatsko porijeklo."........ Ne tvrdi se da je to Tesla napisao, a ti si to u stilu svojih podmuklih i poganih predaka podmetnuo kao Teslin zapis.

Opet se u Beogradu nešto skriva od Hrvata? :hahaha:

Sunce ti poljubim, taj Beograd pravi tamni vilajet za Hrvate...Hrvat kad uđe u Beograd, nestane mu svaki trag, baš kao i trag te istine što traži, sve dok ne naleti na Kuću Cveća...

Pre neki dan gledam nekog hrvatskog istoričara koji se bavi junačkom epopejom Domovinskog rata, kaže da je mesece proveo u ministrastvu odbrane Srbije i generalštabu proučavajući par šlepera dokumentacije iz perioda 90-91-92-ge...nit mu je ko šta branio, nit mu je ko gledao šta traži, šta kopira, snima, jedino su pazili da ništa ne ukrade, pošto su Hrvati skloni krađi istorije.

60%...u Hrvatskoj danas ima vise Srba nego u CG.

Hajde ovako pošto se frljaš sa procentima i brojevima, verovatno imaš i za ovo što ću ti tražiti da postaviš.
Dakle, postavi koliko je Srba proterano iz Hrvatske od 1991 a koliko Hrvata iz Srbije u istom periodu, brojčano i procentualno.
Koliko je Srba bilo u HR pre 1991 a koliko Hrvata u Srbiji pre 1991 godine...

Hajde ovako pošto se frljaš sa procentima i brojevima, verovatno imaš i za ovo što ću ti tražiti da postaviš.
Dakle, postavi koliko je Srba proterano iz Hrvatske od 1991 a koliko Hrvata iz Srbije u istom periodu, brojčano i procentualno.
Koliko je Srba bilo u HR pre 1991 a koliko Hrvata u Srbiji pre 1991 godine...

Ajde ti barba cetka nama objasni i odgovori na ovo!

Koliko je Hrvata u Srbiji pilalo srbijansku šumu i njome blokiralo srbijanske ceste?
Koliko je Hrvata u Srbiji ubijalo Srbe i rušilo srbijanske gradove i sela?
Koliko je Srba u Hrvatskoj pilalo hrvatsku šumu i njome blokiralo hrvatske ceste?
Koliko je Srba u Hrvatskoj ubijalo Hrvate i rušilo hrvatske gradove i sela?

Koliko je Hrvata iz Hrvatske došlo potpomagati pobunu svojih sunarodnjaka koji žive u Srbiji?
Koliko je Srba iz Srbije došlo potpomagati pobunu svojih sunarodnjaka koji žive u Hrvatskoj?

Koliko je Hrvata u Srbiji pilalo srbijansku šumu i njome blokiralo srbijanske ceste?
Koliko je Srba u Hrvatskoj pilalo hrvatsku šumu i njome blokiralo hrvatske ceste?

Koliko je Hrvata iz Hrvatske došlo potpomagati pobunu svojih sunarodnjaka koji žive u Srbiji?
Koliko je Srba iz Srbije došlo potpomagati pobunu svojih sunarodnjaka koji žive u Hrvatskoj?

1. Hrvati u Srbiji su bili i pre sukoba '90-ih manjinska zajednica (manjina) i kao takvi su imali gde god su bii u većini školu na h/s jesziku (sada na Hr jeziku), Srbi su u isto vreme bili u Hr KONSTITUTIVNI NAROD (sam se zapitaj zašto, kako i zbog čega) što im je u saboru nasilnim putem oduzeto.
2. Onoliko koliko je smelo = 0 jer tek kada bi otišli u ZNG onda bi "pilali"
3. Odgovor pod 1 daje i odgovor na tačku 3. Mada bi tu u formulaciji pravilnije stajalo umesto: "hrvatsku šumu" šumu u hrvatskoj i "hrvatske ceste" u ceste u hrvatskoj.
4. Biću prilično grozan (i meni samom) ovim odgovorom: Tačno onoliko koliko je ubijeno Hrvata (možda manje za one koji su ubili dva i više Hrvata) ali tačan broj ne znam.
5. Nisu imali prilike jer su stvarali svoju NDH ( u prilog tome ide da su birali "meka rešenja" pa su snage slali u BiH da potpomognu pobunu i relaksiraju svoje snage u Hr jer su najradikalniji Hrvati, Hrvati iz BiH) a u Srbiji su imali sva prava čak i kada je "izgubljena autonomija KiM i Vojvodine" jer nije ih niko pitao da li su Hrvati ii Srbi pri dobijanju posla ili kojim drugim povodom.
6. Ne znam broj, išli su oni čiji su koreni tamo i dobrovoljci.
Ipak, ne dobih odgovor na moja pitanja ili ja maca pojela jezik (pokakia tastaturu) pa se ne mogu napisati odgovori...ako, ako.

- - - - - - - - - -

Uz bombardovanje Šida i Apatina, gde je bilo stradalih i mnoštvo ranjenih.

Kakva ekipa ....

Ovo kad vidim bude mi žao i nas i hrvata .

tIok9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT1dJN01EQV8vNzAyMzE1MTQ2Y2U5ZDg3OTQzYWE0Zjk2Y2RjY.jpg

Zasto bi se Rvati uopce bunili u Srbiji? Zive isto kao i Srbi, nitko ih ne dira, ne sikanira, ne dobijaju otkaze samo zato jer su Rvati, nitko ih ne vodi na razne Pakracke poljane i logore smrti, predsssjednik Srbije nikad nije rekao "da svi Rvati nestanu, da im se toboze jamce prava .." itd.

:kafa:

Главни истраживач Института за Холокауст "Шем Олам" Гидеон Грајф рекао је да је Јасеновац био сличан другим концентрационим логорима по томе што у њима није било довољно само убити жртве, већ их је требало изложити и тортури и понизити их прије смрти, док су усташе уживале у мучењу. Он је нагласио да је страшна и неспорна истина да су чак и њемачки официри који су посјећивали Јасеновац и друге логоре у Хрватској били згранути бруталношћу коју су у њима видјели.

Грајф је за Телевизију "Пинк" рекао да усташтво није заборављено, што је изузетно опасно, те оцијенио да се тој идеологији треба стати на крај и објаснити младима да је не треба подржавати, већ напротив.

Када је ријеч о жртвама Јасеновца, Грајф каже да је минимална цифра 750.000 мртвих. "Ово је минимални број, али можда је и већи. Волио бих да вас подсјетим на комисију од 1945. године која је одредила да број жртава можда иде и до милион и по", навео је Грајф.

Он каже да његова књига "Јасеновац - Аушвиц Балкана. Усташка империја окрутности", која ће бити промовисана на београдском Сајму књига, описује 57 метода мучења којима су се користиле усташе.

"Није био циљ само убити жртве, већ и да пате. Убице су, сигуран сам, уживале у мучењу. Сама смрт није била довољна, већ и садизам. Јасеновац је био изузетно суров, па је чак и један СС официр рекао да је овај логор био превише бруталан", указао је Грајф.

Он је истакао да је у прикупљању материјала за своју књигу имао приступ многим архивама и да је дјело производ великог истраживања.

"Надам се да ће допринијети знању о Јасеновцу", додао је Грајф, чија је књига преведена и на српски језик и посвећена је свим брутално убијеним у том логору.

- - - - - - - - - -

115523.jpg
Главни истраживач Института за Холокауст "Шем Олам" Гидеон Грајф

koliko srba su hrvati ubili u drugom svetskom ratu?
koliko je srpske dece ubijeno u jastrebarskom?

Aaa, pa bilo je te '91., po Hrvatima, jedno 20 'iljada Srba, pa je danas broj skočio čak do 170 'iljadarki, znači, treba radosni da budemo! :D
Eee... Šta ti je život i zabluda... No teško je njima objasniti, pa Hrvati još veruju da su bili antifašisti u Drugom Svetskom ratu. :per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back