Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Dobar je kad nestane drva i loz ulja, domoljUbce :D

auto-1024x515.jpg

Nego, koliko tih automobila izleti dnevno sa montaznih traka u rvackoj, domoljUbce? :ceka:

Prc, domoljUbce :mazi:

Nastavlja se niz

Kanadski naručitelj Algoma Central Corporation Uljaniku je otkazao ugovor o gradnji broda

Uz najnoviji otkaz ugovora o gradnji, Uljanikovi kupci početkom rujna otkazali su ugovore za ukupno četiri novogradnje.

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/...ku-je-otkazao-ugovor-o-gradnji-broda/7891176/

Nema veze, mi smo EU ... mi smo NATO ... mi imamo more ... mi imamo nogometno srebro ... mi imamo Rimca ... oluju ... branitelje ... prc, prc, prc ... z:D

Naravno da nije, domoljUbce.

Ta JNA tehnologija iz 20 stoljeca funkcionira i dan danas, dok rvacka iz 21-og izgori na prvoj krivini.

Prc, domoljUbce.

Porsche Invests in Rimac Automobili
Porsche AG has purchased a ten percent stake in the Croatian EV company that built the 1224-horsepower Concept_One electric supercar.

https://www.roadandtrack.com/new-cars/car-technology/a21631664/porsche-invests-in-rimac-automobili/

Stvarno si komad g....

Nađi u Trebinju nekoga da ti ovo prevede.

Porsche Invests in Rimac Automobili
Porsche AG has purchased a ten percent stake in the Croatian EV company that built the 1224-horsepower Concept_One electric supercar.

https://www.roadandtrack.com/new-cars/car-technology/a21631664/porsche-invests-in-rimac-automobili/

Stvarno si komad g....

Nađi u Trebinju nekoga da ti ovo prevede.

Bit ce dobar kad nestane drva i loz ulja

TELEMMGLPICT000131517033_trans_NvBQzQNjv4BqFOaJh-UElq381eRT7n4flbKaBU421ciTSjNiC-yT42Y.jpeg

Nego domoljUbce, jos nisi odgovorio koliko tih super gorecih auta izleti sa montaznih traka u rvackoj? :ceka:

DomoljUbce, zasto HV i dalje koristi JNA tehniku, a NATO, EU, more, kurzi pallci ..??

Prc, domoljUbce.

Pupovčev govor posle napada: Nemojte se bojati! VIDEO

U Varivodama i Gošiću održane su komemoracije za 16 srpskih civila ubijenih nakon “Oluje“, prenosi portal Novosti.

IZVOR: PORTAL NOVOSTI PONEDELJAK, 1.10.2018. | 18:11

Prisutnima su se obratili episkop Nikodim, predsednik SNV-a Milorad Pupovac, voditeljica Dokumente Vesna Teršelič i zamenica šibensko-kninskog župana Anja Šimpraga.

Podsetimo, u petak je u Zagrebu Pupovac napadnut.

U Varivodama su kobnog dana ubijeni Dušan Dukić (59), Špiro Berić (55), Jovo Berić (75), Jovan Berić (56), Radivoj Berić (69), Marija Berić (69), Milka Berić (67), Marko Berić (82) i Mirko Pokrajac (84), iz čijih se godina starosti jasno vidi da se radi o civilima koji nikome nisu predstavljali pretnju, na šta se osvrnuo i Milorad Pupovac.

“Ti ljudi su ostali u svojim kućama, kao što reče vladika Nikodim, imali su na svojim kućama bela platna, koja je trebalo da budu znak mira, odsustva spremnosti na bilo koju agresiju prema onome koji može ući u njihovo dvorište ili pokucati na njihova vrata. Bio je to znak da je u kućama ljudska čeljad i da ako neko, kao što se masovno činilo, krene paliti kuće, zna da u tim kućama žive ljudi. Ništa im od toga nije pomoglo. Zato što oni koji su ušli u njihova dvorišta nisu došli ni sa kakvim dobrim namerama, nego su došli da bi ubijali, pljačkali i palili, kao što su ubijali, pljačkali i palili danima i nekoliko godina nakon ‘Oluje’. Na sednici Vlade Republike Hrvatske te godine, nakon što se ovaj zločin dogodio, tadašnji ministar unutrašnjih poslova izvestio je Vladu i predsednika Vlade, stoji u zapisniku sa te sednice, da je ovde u Varivodama ubijeno devetoro ljudi, da su ti ljudi mahom starije životne dobi i da su svi ubijeni vatrenim oružjem. Dovoljno da nadležne sudske institucije i istražni organi pokrenu postupke, bez rezervi, bez zadrške, odlučno. Jer, uzeti devet ljudskih života, opljačkati i zapaliti kuće u uređenoj državi, u državi koja želi poštivati građanska i ljudska prava, nije moguće. I neki ljudi, zaista, jesu bili optuženi, ali optužba nikad nije izrečena… Želim kazati samo jedno: nemojte se bojati! Šta god oko nas neko govorio, kako god oko nas neko pokušao raditi, nemojte se bojati! Bojte se svojih greha, a tuđih greha neka se boje oni koji misle da ih ne čine ili koji misle da kazne nema. Neka je večni pomen ovde mučki ubijenim meštanima Varivoda i svih drugih naselja u razdoblju ‘Oluje’ i nakon nje’, kazao je Pupovac.

Na današnji dan su četnici, ustašama pred očima, počinili jedan od većih pokolja

NA DANAŠNJI dan 1942. godine, prije 76 godina, združene snage talijanske vojske i četnika popa Momčila Đujića izvršile su pokolj nad hrvatskim pučanstvom Gata u zaleđu Omiša, gdje je 1. listopada 1942. godine ubijeno 96 osoba, od kojih osmero djece, a selo je spaljeno.
Jedan od najvećih pokolja dogodio se usred NDH, i to ustašama pred očima.

Naime, u obližnjem Omišu bilo je središte Velike župe Cetina. Četnici su došli upravo iz tog smjera, a snage NDH nisu ništa učinile kako bi se pokolj spriječio.

Jedan od rijetkih koji su preživjeli taj krvavi četnički pohod bio je tada 9-godišnji Andrija Pivčević.

Četnici su ga izboli na devet mjesta, ali je čudom preživio. Upravo je on bio jedan od glavnih svjedoka na suđenju Draži Mihailoviću 1946. godine u Beogradu.

"Pet uri san se pravija da san mrtav. Leža san pokriven leševima. I odjedanput se leš do mene diga, kad vidin Miju Bašića koji je isto glumija da je mrtav. Nekih pesto metara san moga odat, a onda san, kad mi se iscidila krv, lega. Tu me naša Mijo Očašić koji mi je da tri kacijole mlika da se okripin i odveja me materi s kojon san doša do naše kuće di mi je mrtav leža otac i još njih pet, šest", pričao je Andrija 2012. godine za Slobodnu Dalmaciju.
"Na suđenju u Domu garde na Topčideru, protiv Draže smo svidočili ja i Marija Borovac kojoj su zaklali muža i sina. Tri smo dana bili u Beogradu, iako je samo suđenje trajalo, čini mi se, tri miseca, a Draža se branija da je za sve kriv Momčilo Đujić i da on ništa nije zna", pričao je Pivčević tada.
U međuvremenu je sud u Beogradu poništio ovu presudu iz srpnja 1946. kojom se Mihailovića osuđuje na smrt. Draža Mihailović tako je sredinom 2015. godine proglašen nevinim, odnosno rehabilitiran je, što je samo nastavak srpske revizionističke politike kojom se četničke zločince pokušava prikazati kao borce protiv fašista i nacista, a ne kao njihove saveznike, što su realno bili.

https://www.index.hr/vijesti/clanak...-pocinili-jedan-od-vecih-pokolja/2027545.aspx

Na današnji dan su četnici, ustašama pred očima, počinili jedan od većih pokolja

NA DANAŠNJI dan 1942. godine, prije 76 godina, združene snage talijanske vojske i četnika popa Momčila Đujića izvršile su pokolj nad hrvatskim pučanstvom Gata u zaleđu Omiša, gdje je 1. listopada 1942. godine ubijeno 96 osoba, od kojih osmero djece, a selo je spaljeno.
Jedan od najvećih pokolja dogodio se usred NDH, i to ustašama pred očima.

Naime, u obližnjem Omišu bilo je središte Velike župe Cetina. Četnici su došli upravo iz tog smjera, a snage NDH nisu ništa učinile kako bi se pokolj spriječio.

Jedan od rijetkih koji su preživjeli taj krvavi četnički pohod bio je tada 9-godišnji Andrija Pivčević.

Četnici su ga izboli na devet mjesta, ali je čudom preživio. Upravo je on bio jedan od glavnih svjedoka na suđenju Draži Mihailoviću 1946. godine u Beogradu.

"Pet uri san se pravija da san mrtav. Leža san pokriven leševima. I odjedanput se leš do mene diga, kad vidin Miju Bašića koji je isto glumija da je mrtav. Nekih pesto metara san moga odat, a onda san, kad mi se iscidila krv, lega. Tu me naša Mijo Očašić koji mi je da tri kacijole mlika da se okripin i odveja me materi s kojon san doša do naše kuće di mi je mrtav leža otac i još njih pet, šest", pričao je Andrija 2012. godine za Slobodnu Dalmaciju.
"Na suđenju u Domu garde na Topčideru, protiv Draže smo svidočili ja i Marija Borovac kojoj su zaklali muža i sina. Tri smo dana bili u Beogradu, iako je samo suđenje trajalo, čini mi se, tri miseca, a Draža se branija da je za sve kriv Momčilo Đujić i da on ništa nije zna", pričao je Pivčević tada.
U međuvremenu je sud u Beogradu poništio ovu presudu iz srpnja 1946. kojom se Mihailovića osuđuje na smrt. Draža Mihailović tako je sredinom 2015. godine proglašen nevinim, odnosno rehabilitiran je, što je samo nastavak srpske revizionističke politike kojom se četničke zločince pokušava prikazati kao borce protiv fašista i nacista, a ne kao njihove saveznike, što su realno bili.

https://www.index.hr/vijesti/clanak...-pocinili-jedan-od-vecih-pokolja/2027545.aspx

Што се сурађивали са Ђујићем ако је био такав кољач? Ваш поглавник је имао већи утицај ( преко сарадње) на Ђујића од Драже. Дража практично никакав утицај западно од Неретве није имао.

Што се сурађивали са Ђујићем ако је био такав кољач? Ваш поглавник је имао већи утицај ( преко сарадње) на Ђујића од Драже. Дража практично никакав утицај западно од Неретве није имао.

Mozda je bio tvoj poglavnik, moj sigurno nije bio...

Ma lupetaju, da je Đujić kojim slučajem sarađivao sa ustašama, ne bi ga današnji ustaški naslednici i dalje pamtili po zlu, a mi po dobru. Nego zakržljala rasa uvek traži pandan svojoj krvožednosti i ne može da prihvati jednostavnu činjenicu da su Hrvati monstrumi kakve planeta nije zapamtila...

Ma lupetaju, da je Đujić kojim slučajem sarađivao sa ustašama, ne bi ga današnji ustaški naslednici i dalje pamtili po zlu, a mi po dobru. Nego zakržljala rasa uvek traži pandan svojoj krvožednosti i ne može da prihvati jednostavnu činjenicu da su Hrvati monstrumi kakve planeta nije zapamtila...

И Хрвати и они који су оличење њихове психологије......потурице....шиптари....*********.....другоссрбијанци......све је то у стању да убије маљем.....извади очи....сече тестером.....баци у јаму....итд.

Poslednja izmena:

Đujić je surađivao sa ustašama, dobar primjer je pokolj u zaleđu Omiša, tamo su stradala partizanska sela.

Ustaše nisu prstom mrdnuli za vrijeme i nakon pokolja.

- - - - - - - - - -

Kolega Piciginx zna li se koliko je Rimac prodao automobila?

Otišlo skoro 150 komada: Mate Rimac slavi, rasprodao C_Two

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska...ati-150-komada-automobila-c-two---511910.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back