Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako mene zaboli ona stvar sto si ti rvat srpskog porijekla, moze i teba da zaboli sta sam ja.

Ali eto, pitaj domoljUbceta, i on je kao i ti, novokomponovani rvat srpskog porijekla, opsjednut time sta sam ja, ali on sve zna za razliku od tebe.

Zna npr, da su samohodne haubice u stvari topovi na kamionu, zna da su rvacki F16 barak bolji od srpskih migova 29, i isto tako zna da sam ja Vucurevic iz Trebinja, covek, drug i staresina z:D

Saspi mu sve u lice KESH, tvoje trolanje je ozbiljan posao na forumu..

Septembra 94-te sam dobrovoljno otišao na redovan vojni rok...:hahaha:

(tražio sam da idem, nisam morao tada)

Onda sam od septembra 95-te mesec dana bio rezervista (produžili nam vojsku posle "Oluje" pa nas poslali na vašu granicu)

Pa sam onda bio malo rezerva 98-me, i malo 99-te.

Sad sam mator konj, nikome ne trebam...:zblesav:

Taman te zaobišla Bosna i Hrvatska... Aj reci fala bogu, ne ponovilo se...

Mene lani zvali na neku 'evidenciju', šta li, reko ljudi pa šta je vama, mladi nam ne služe vojni rok, pa ćemo valjda onda mi stara kljusad opet u rovove... :hahaha:

Koji je prvi pomen Bosne u povesti?

Koju slavu je slavio ban Kulin?

Kako bosanski kraljevi nazivaju ćirilicu kojom pišu?

Za početak...

Sebi pere mozak samo onaj ko veruje da su fratri sa jedne strane i SPC sa druge "ubedili" dobre Bošnjane da ne budu dobri Bošnjani već kasnije zli Hrvati i Srbi. A pre njih su svi odreda bili dobri Bošnjani i Islam im je legao kao kec na desetku, jedva da je nametan.
To je toliko skaradno debilno da me čudi kako je opšte idejni tvorac tog kreativnog rešenja imao herca da plasira tu ideju u javnost.

Do dolaska Osmanlija, na prostoru Bosne nije postojala nijedna jedina pravoslavna crkva ili manastir.

Kakvi pilatusi i ef 16 barak, OVO je ponos rvackog RV

attachment.php

Prilozi

• G2galeb.jpg
    G2galeb.jpg
    96,6 KB · Pregleda: 89
Srbija "najmlađa zemlja u Evropi" :zblesav::zblesav::zblesav:

Sto četrdeset godina diplomatskih odnosa Bugarske i Srbije

Povodom 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Bugarske i Srbije, ambasador Radko Vlajkov organizovao je prijem u ambasadi ove zemlje u Birčaninovoj ulici. On je podsetio da će tokom ove godine bilateralni odnosi između Bugarske i Srbije biti obeleženi nizom događaja u vezi sa ovim jubilejom.
Bugari i Srbi, naglasio je ambasador, vekovima su susedi.

http://www.politika.rs/sr/clanak/421158/Sto-cetrdeset-godina-diplomatskih-odnosa-Bugarske-i-Srbije

Dep velikosrpski ćetnik
I on je kriv za stanje gospodarstva u tisućljetnoj kuljturi z:(

DžONI DEP STIGAO U BEOGRAD: Holivudski glumac u Srbiji zbog snimanja filma

http://www.novosti.rs/vesti/scena.1...olivudski-glumac-u-Srbiji-zbog-snimanja-filma

:zelenko2:

Koliki su svjetski filmovi i serije snimljeni u Hrvatskoj u zadnje vrijeme.
Posebno popularni smo kod Korejaca i Kineza koji u Hrvatskoj snimaju emisije i show-ue i time nas dodatno reklamiraju kod sebe.
Lani je turista Korejaca bilo 600 000, a Kineza 230 000.
Takvi projekti su dobri za nase drzave.

Od sada će vam kolica stizati preko Srbije, kako tužna vest z:D

Ti velikosrbi...

Transport automobila iz Rumunije preusmeren na srpske pruge

http://www.rts.rs/page/stories/sr/s...a-iz-rumunije-preusmeren-na-srpske-pruge.html

....i onda preko Srbije tunelom do srca Europe...

- - - - - - - - - -

Dep velikosrpski ćetnik
I on je kriv za stanje gospodarstva u tisućljetnoj kuljturi z:(

DžONI DEP STIGAO U BEOGRAD: Holivudski glumac u Srbiji zbog snimanja filma

http://www.novosti.rs/vesti/scena.1...olivudski-glumac-u-Srbiji-zbog-snimanja-filma

:zelenko2:

Srbija glumi Japan??

Biti ce to interesantno vidjeti.

Srbiju je do sada kočio zakon (država je vraćala duplo manje uloženih para). Za godinu dana od donošenja novog zakona koji povećava vraćeni odstotak - skoro duplo uvećanje i tek će da raste.
Kod nas Bolivud voli da snima iz nekog razloga a reklame rade apsolutno svi, svako malo je centar Beograda blokiran.

" ЗАГРЕБ ЋЕ ПОБЕСНЕТИ:
Јован Пејин открио праву истину о историјском догађају који слави цела Хрватска (ВИДЕО)

25-01-2019 16:01 Издвојено Србија Друштво Видео

Јован Пејин, историчар и бивши директор Историјског архива Србије, поново је узбуркао јавност у Хрватској тврдњом да се хрватска сељачка буна Матије Губца никада није догодила, и да је реч о потпуно измишљеном догађају, односно да су Хрвати догађаје из праве буне која се догодила у Мађарској пренели на своје подневље.

Хрватска буна је потпуни мит.

- Побунили су се мало сељаци јер су им племићи дирали жене, ћерке, снаје итд. Дошло је до неке туче и позвани су Крајишници да реше ствар. Дошло је осам Крајишника који су их растерали – каже Пејин.

Он каже да су чак и хрватски историчари писали о томе и да су пронађени докази да је Матија Губац био жив 20 година након тзв. буне и да није био спаљен како се верује. Пејин је рекао да је мит о спаљивању Губца настао на основу страшног догађаја који се десио у источној Мађарској где је тамошњи вођа устанка заиста спаљен.

- Губац је био жив и након 20 или 30 година од буне и издржавао се правећи корпе – каже Пејин и додаје да “Хрвати нису никада имали сељачку буну”.

Он у емисији прича о односима Срба и Хрвата, католичењу Срба, злочинима над Србима итд.

" ЗАГРЕБ ЋЕ ПОБЕСНЕТИ:
Јован Пејин открио праву истину о историјском догађају који слави цела Хрватска (ВИДЕО)

25-01-2019 16:01 Издвојено Србија Друштво Видео

Јован Пејин, историчар и бивши директор Историјског архива Србије, поново је узбуркао јавност у Хрватској тврдњом да се хрватска сељачка буна Матије Губца никада није догодила, и да је реч о потпуно измишљеном догађају, односно да су Хрвати догађаје из праве буне која се догодила у Мађарској пренели на своје подневље.

Хрватска буна је потпуни мит.

- Побунили су се мало сељаци јер су им племићи дирали жене, ћерке, снаје итд. Дошло је до неке туче и позвани су Крајишници да реше ствар. Дошло је осам Крајишника који су их растерали – каже Пејин.

Он каже да су чак и хрватски историчари писали о томе и да су пронађени докази да је Матија Губац био жив 20 година након тзв. буне и да није био спаљен како се верује. Пејин је рекао да је мит о спаљивању Губца настао на основу страшног догађаја који се десио у источној Мађарској где је тамошњи вођа устанка заиста спаљен.

- Губац је био жив и након 20 или 30 година од буне и издржавао се правећи корпе – каже Пејин и додаје да “Хрвати нису никада имали сељачку буну”.

Он у емисији прича о односима Срба и Хрвата, католичењу Срба, злочинима над Србима итд.

Ta buna je dobro dokumentirana i opisana i od stranaca, uostalom i Slovenci ju obilježavaju jer su i slovenska područja uz Zagorje sudjelovala u buni.
To da je izvjesni Ambroz Gubec živio prije i poslije bune je istina, ali to ne treba biti isti Ambroz.
Tada se u poreznim popisima zapisivala samo glava kuće, tako da oni nisu govorili koliko ljudi stanuje još u kući ni njihova imena. Ovaj zapisanu mu je mogao biti otac.
Ti popisi su izgledali otprilike ovako.

20190125_220644.jpg

Sve ovo drugo o osam krajišnika, izmisljanje, da se buna nije ni dogodila itd. su samo kompleksi doticnog i onih koji ga podrzavaju.

Hrvati su svojevremeno proglasili Vuka Karadžića za počasnog građanina Zagreba...
Sto godina kasnije - VELIKOSRBIN :zblesav:

Bio je i Srbima Tito idol, a sad je ustaša.

- - - - - - - - - -

Ta buna je dobro dokumentirana i opisana i od stranaca, uostalom i Slovenci ju obilježavaju jer su i slovenska područja uz Zagorje sudjelovala u buni.
To da je izvjesni Ambroz Gubec živio prije i poslije bune je istina, ali to ne treba biti isti Ambroz.
Tada se u poreznim popisima zapisivala samo glava kuće, tako da oni nisu govorili koliko ljudi stanuje još u kući ni njihova imena. Ovaj zapisanu mu je mogao biti otac.
Ti popisi su izgledali otprilike ovako.

Pogledajte prilog 528745

Sve ovo drugo o osam krajišnika, izmisljanje, da se buna nije ni dogodila itd. su samo kompleksi doticnog i onih koji ga podrzavaju.

Pejin je ostrašćena budaletina. Ne znam tko to njega uopće uzima zaozbiljno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back