Ми, Хрвати (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

veliki krang

Legenda
Poruka
71.081

cetka

Domaćin
Poruka
4.804
Ajde budi dobar
Ovo je prestrašno, na što je jednom ponosna i pravoslavna Srbija spala, otvoriš bilo koje novine ili portal, a ono prvo što te pogodi u glavu tko je koga mrdnuo, tko kome popušio, kome se vidi dlakava mačkica itd.
Sodoma i Gomora, tako ćete i završiti

A tek ovo
https://www.srbijadanas.com/tags/incest
Naslov i događaj odvratni, za osudu i zatvor a dešava se u USA, vašem savezniku i patronu.

Da, osim što previđaš pomenutu frekvenciju događaja. To jest, kod nas je to incident, a kod vas nešto uobičajeno. O srazmerama zločina prema Hrvatima u Srbiji i Srbima u Hrvatskoj i da se ne priča :kafa:
Samo keveću a znaju da nije istina.
 
Poslednja izmena:

Andra Potocic

Zainteresovan član
Poruka
215
Postali ste Hrvati. Hrvatska je golema propaganda Rima i Beca stvorena uticajem njihove politike na nasem juzno slavenskom podrucju. NAravno, Rim je kontrolirao obalno podrucje, a Bec sjever, pa zato Hrvatska ima bas takav izgled. Katolicizam se podrazumijevao, bas kao i u onim juzno americkim zemljama koje su osvojili. Pristati da bude katolik znacilo je da ces biti pod njihovom zastitom, i da ti niko nece proganjati.
 

Alster

Domaćin
Banovan
Poruka
3.012
Ajde budi dobar
Ovo je prestrašno, na što je jednom ponosna i pravoslavna Srbija spala, otvoriš bilo koje novine ili portal, a ono prvo što te pogodi u glavu tko je koga mrdnuo, tko kome popušio, kome se vidi dlakava mačkica itd.
Sodoma i Gomora, tako ćete i završiti

A tek ovo
https://www.srbijadanas.com/tags/incest

Incest se događa mnogo češće nego što se pretpostavlja. Od svih zlostavljanja, u najviše je neotkrivenih slučajeva u pitanju incest jer se odvija u velikoj diskreciji i pod ucjenom. Incest je strogo čuvana obiteljska tajna - piše ovaj stručnjak.
Tako su u Hrvatskoj od 1984. do 1994. godine registrirana 44 rodoskvrnuća (31 otac-kćerka, 8 brat i sestre, 4 majke i 1 baka-unuk). U devet slučajeva incesta oca i kćeri odnosi su trajali duže vrijeme. Od 1990. do 2000. godine, pak, u Hrvatskoj je prijavljeno 17, optuženo 11, osuđeno 9 osoba, a od 2001. do 2003. počinjeno je 17 kaznenih djela incesta.
 

Andra Potocic

Zainteresovan član
Poruka
215
Kakva srpska obilježja? Oni su bili svoji sa jakim dubrovačkim identitetom.
Kada su trebali ljude iz vana, za vojsku, radnike, činovnike, te ljude su tražili po hrvatskim krajevima, imali su i propise u vezi toga.
Nikakve Srbe, osim ako su prešli na katoličanstvo, nisu uzimali među sebe.
Tako da te priče o srpstvu koje su najviše širili krajem 19.st. članovi prosrpske stranke u Dubrovniku falsificiranjem podataka u svojim publikacijama, možeš omaciti mački o rep.
O nasilnom prevođenju katolika na pravoslavlje odmah preko brda kod Dubrovnika u Hercegovini ima dosta detaljnih izvješća iz onog vremena.

Ta prica o Dubrovniku "neovisnom" podseca me na danasnju politiku stvaranja novih "neovisnih" drzava, konkretno i najblize Crna Gora.
 

KESH

Buduća legenda
Poruka
36.059
:D Salvini kralj

IMG_20181018_201913.jpg
 
Poruka
22.940
О овоме се ћути: Православне ђаке малтретирају усред Загреба

20:27 18.10.2018.

Сенка Милош

Ученици Православне опште гимназије „Кантакузина Катарина Бранковић“ годинама су на мети вербалних и физичких напада својих вршњака. Последњи се десио пре неколико дана — ученика првог разреда гађали су храном у аутобусу који вози од школе према центру Загреба.

У школи нерадо говоре о оваквим инцидентима, сматрајући да се на тај начин ситуација по ученике може само погоршати.

О последњем нападу јавност је током расправе у Сабору обавестио заступник СДСС-а Борис Милошевић. „Непрекидно се ствара и одржава клима у којој је пожељно вређати Србе, претити им, вербално или симболички, јер се то представља као некакав домољубни чин, нешто што је пожељно, што се охрабрује“, рекао је Милошевић.

„Ученици Гимназије сталне су жртве инцидената, претњи, провокација, сексизма, а било је и физичких напада и каменовања. Као да није довољно што трпе због свог социјалног статуса, него се и додатно стигматизирају. Ученици и ученице те школе, па и професори, развили су висок праг толеранције, па такве случајеве више ни не пријављују“, истакао је Милошевић, апелујући на колеге у Скупштини да се нешто учини како би напади престали.

Серија напада на ученике почела је пре неколико година, када се православна гимназија из центра Загреба преселила на Свети Дух. Школу је неко време чувала полиција, а најбруталнији напад десио се у новембру 2015. године, док су ученици долазили на наставу. Физичком нападу је претходило вређање на националној основи у аутобусу јавног превоза. Деца су гађана камењем на улици, али и по уласку у двориште гимназије. Разбијена су стакла на улазним вратима школе и Духовног центра у коме станује митрополит загребачко-љубљански Порфирије.

По бесплатно образовање ученици гимназије долазе углавном из сиромашних средина, из свих делова Хрватске.

Рад школе обновљен је 2005. године, као наставак две стотине година дуге традиције православног образовања у том граду. Акредитована је од стране хрватског Министарства образовања, а настава се одвија и на српском и на хрватском језику, дипломе су признате у региону, па свршени ученици студирају у Хрватској, Босни и Херцеговини, Србији, Аустрији, Турској и Русији.

Школа је отворена за све заинтересоване ученике, без обзира на националну или верску припадност.
 
Poruka
21.098
Plenković se žalio Makronu, usledila reakcija iz Sarajeva
Hrvatski premijer Andrej Plenković iskoristio je susret sa Emanuelom Makronom da kao temu nametne izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsedništva BiH.
7581783295bb4d8437aa0c681487329_v4_big.jpg

Foto: Tanjug/AP​

To piše zagrebački portal Index, a to je naišlo na oštru reakciju predsedavajućeg Saveta ministara Denisa Zvizdića.
"Nas najviše zabrinjava tema koja se odnosi na izbor hrvatskog člana Predsedništva BiH. Izabran je Hrvat glasovima Bošnjaka i smatramo da je to izigravanje temeljnih načela, slova i duha Dejtonskog sporazuma. Mislim da bi za BiH bilo dobro da se poštuje ono što je stvarno bilo dogovoreno i da je za budućnost ključno pronaći rešenje za izborni zakon koji bi omogućio legitimni izbor članova Predsedništva", rekao je Plenković, prenosi Index.hr.

Na pitanje na kakav je prijem kod Makrona naišla njegova argumentacija o BiH i hoće li Francuska pomoći u rešavanju tog problema, Plenković je rekao da Makron to shvata kao ozbiljan problem.

"Razumeo je da je ovo ozbiljan problem i da je percepcija koja postoji u Hrvatskoj možda jedinstvena, ali kada se detaljno argumentuje onda sagovornici shvataju da je to ozbiljan problem kojim se treba pozabaviti, ne samo Hrvatska ili Bosna i Hercegovina nego i šira međunarodna zajednica", rekao je Plenković.

On, međutim, nije potvrdio da je Makron u tome obećao pomoć, već je samo kazao da je francuski predsednik "pokazao razumevanje".

Hrvatski premijer Andrej Plenković je održao i predavanje na Sorbonni na temu Hrvatske i budućnosti Europske unije, u okviru kojeg je govorio o bilateralnim odnosima s Francuskom, hrvatskom putu prema EU-u i daljim ciljevima unutar EU-a, stanju u BiH, te o aktualnim evropskim temama.

Plenković je, kako se navodi, deo svog predavanja posvetio daljem proširenju EU, posebno Bosni i Hercegovini.

Naglasio je da Bosna i Hercegovina nije klasična država-nacija, nego tronacionalna država, koja okuplja tri ranopravna konstitutivna naroda Bošnjake, Srbe i Hrvate, uz poštovanje prava svih građana.

"Ta ravnopavnost tri konstitutivna naroda bila je jedan od uslova postavljenih 1991. za međunarodno priznanje zemlje od Međunarodne komisije kojom je predsedao Robert Badinter. Danas je ta ravnopravnost kompromitovana na štetu hrvatskog naroda, kojem su zkinuta ustavna i demokratska prava da izabere svog legitimnog predstavnika u tročlano predsedništvo. Bošnjaci, koji su tri puta brojniji, izabrali su istovremeno svog predstavnika i predstavnika Hrvata", rekao je Plenković i dodao da je hitno potrebna izmena izbornog zakona u BiH kako bi svi konstitutivni narodi mogli da biraju svoje legitimne predstavnike na svim nivoima.

Predsedavajući Saveta ministara Denis Zvizdić pozvao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da prestane da se meša u unutrašnja pitanja BiH.

On je naveo da Plenković pokušava da institucionalno uspostavi netačne teorije o ugroženosti samo jednog naroda u BiH.

Reagujući na Plenkovićeve poslednje istupe u institucijama EU i prilikom bilateralnih susreta, Zvizdić smatra da je primetan pokušaj uspostavljanja patronističkog ponašanja prema BiH.

"Plenković, zloupotrebljavajući članstvo Hrvatske u EU, nastupa kao da je premijer BiH, a ne Hrvatske, što predstavlja otvoreno i direktno mešanje Hrvatske u unutrašnja pitanja u BiH", naveo je Zvizdić, prenela je RTRS.

Plenković, koji je i lider vladajuće HDZ, je u nekoliko navrata od izbora BiH u razgovoru sa zvaničnicima drugih država pričao i o stanju u BiH, zbog nezadovoljstva Hrvatske izborom Željka Komšića za hrvatskog člana Predsedništva BiH.

On je dodao da premijer Hrvatske na ovaj način pokušava institucionalno da uspostavi netačne, selektivne i konfuzne teorije o ugroženosti samo jednog naroda u BiH.

Zvizdić podseća da su, u skladu sa odredbama Ustava BiH, Bošnjaci, Srbi i Hrvati ravnopravni i konstitutivni na celoj teritoriji BiH, te da u bilo kojoj instituciji na nivou BiH ne može biti donesena nijedna odluka suprotna demokratskoj volji izabranih ili imenovanih predstavnika bilo kojeg naroda, zbog brojnih mehanizama zaštite.

" Nivo tolerancije, posebno bošnjačkog naroda, takav je da postoji skoro paritetna zastupljenost u rukovodećim funkcijama na nivou BiH. Tako hrvatski narod, kojeg prema poslednjem popisu ima 15,43 odsto u BiH, ima duplo više rukovodećih funkcija - skoro 30 odsto, što u potpunosti demantuje bilo kakvu teoriju o neravnopravnosti", naveo je Zvizdić.

On smatra da nema nikakve potrebe da hrvatski premijer upoznaje šefove država i vlada članica EU o stanju u BiH, jer te zemlje posredstvom svojih ambasada u BiH i u kontaktima sa zvaničnicima BiH veoma dobro poznaju situaciju.


"Pozivam Plenkovića da kao premijer susedne države prestane da igra ulogu ulogu premijera BiH i portparola samo jedne političke i etničke opcije, te da BiH počne da posmatra kao suverenu državu ravnopravnih naroda i građana, i kao dobrog i iskrenog suseda", poučio je Zvizdić u reagovanju dostavljenom medijima.
Kme,kme,kme...:lol:
 
Poruka
21.098
NAKON što je objavljeno izvješće o globalnoj konkurentnosti po kojem je Hrvatska pala čak iz Srbije, poslodavci su naglasili potrebu za što hitnijim promjenama kako bi se gospodarstvo konačno pokrenulo. U suprotnom, Hrvatsku čeka nastavak agonije, sve veća neatraktivnost za ulaganja, odsutnost s globalnih tržišta, nastavak odlaska radnika u najboljim godinama, kao i daljnji gubitak političke relevantnosti.
Podsjetimo, Hrvatska je prema ljestvici Svjetskog gospodarskog foruma (WEF) pomaknuta za 6 mjesta, sa 74. na 68. mjesto, ali isključivo zbog nove metodologije, kao i uvrštenja novih triju zemalja na popis. Ocijenjena je s istom ocjenom kao i prošle godine - 60,1.
I dok je Hrvatskoj konkurentnost ostala nepromijenjena, Srbija ju je po njoj prešišala, podignuvši se sa 78. mjesta prošle godine, na 65. u ovoj. Hrvatska gleda u leđa i većini nekadašnjih zemalja iza Željezne zavjese - Rusiji, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Litvi, Latviji i Estoniji.
Poslovna klima loša zbog prevelike regulacije svega i svačeg
Za poslodavca i predstavnika Udruge poreznih obveznika Lipa Davora Huića pad na ljestvici konkurentnosti definitivno se tiče poslovne klime u Hrvatskoj.
"Zaostajemo jer nismo privlačno mjesto za ulaganje", naveo je za Index.
Država se previše miješa u tržišnu utakmicu
Najveći problem zbog čega je Hrvatska nekonkurentna je prevelika regulacija, odnosno odnos države prema tvrtkama.
"Prevelika regulacija tvrtki dovodi do toga da potencijalnim stranim investitorima nije uopće jasno što treba napraviti za pokretanje posla. A onda se time otvara prostor da politika bude arbitar u tom procesu, što otvara prostor za korupciju", argumentirao je Huić, potvrđujući da zapadni investitori na takav način ne žele poslovati.
Država se previše miješa u tržišnu utakmicu i time pridonosi korupciji jer neki poduzetnici u suradnji s njezinim dužnosnicima uspijevaju obilaziti regulaciju, dok mnoge tvrtke zbog nje stradavaju pa čak i zbog jedne kune viška u kasi.
"Pozitivno je bilo nedavno odustajanje od namjere licenciranja računovođa. Odustalo se, ali je postojala namjera i za tom regulacijom. Općenito je previše regulacije koja pridonosi smanjenju konkurentnosti", dodaje.
Problem pravosuđa i radnog zakonodavstva


Osim potrebe za hitnom depolitizacijom gospodarstva, Huić je istaknuo i potrebu hitne dekontaminacije pravosuđa od politike.
"Ono mora biti brzo, pravedno i nezavisno, a ne u sferi politike", istaknuo je, a to smatra također važnim za investitore jer osim prekomplicirane regulacije poslovanja, loše pravosuđe utječe na vrlo nepredvidljiv ishod mogućih sudskih sporova u poslovanju.
Huić je spomenuo i nefleksibilnost radnog zakonodavstva, koje je prekruto za trenutne potrebe tržišta.
"Jednostavno nismo prijateljska zemlja za investitore", zaključio je.
Godinama bez pozitivnijih pomaka
Ovogodišnje izvješće o konkurentnosti među 140 zemalja svijeta pokazalo je da je Hrvatska, kao i prošlih godina, najlošija u efikasnosti pravnog sustava u rješavanju sporova (139.), lakoći zapošljavanja strane radne snage (139.), opterećenju vladinim propisima (138.), zapošljavanju i otpuštanju radnika (135.) te efikasnosti pravnog sustava u osporavanju propisa (135.).
"Najnoviji rezultati Izvješća o globalnoj konkurentnosti za Hrvatsku su indikativno upozoravajući jer i na ovaj način ukazuju koliko se sporo ili uopće ne mijenjamo, za razliku od drugih zemalja u okruženju. I Srbija nas je pretekla iz jednostavnog razloga što kao država radi na ozbiljnijim i bržim promjenama od nas", naveo je za Index Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.
"Posebno nas zabrinjava činjenica da se nova metodologija daleko više zasniva na činjenicama i podacima, a manje na subjektivnim ocjenama i analizama, što ju samo čini preciznijom i utoliko više zabrinjavajućom za nas.
Naša sporost se očituje kroz mnoge indikatore, uključujući relativno spori rast gospodarstva i veliki izazov s nedostatkom radne snage. S obzirom na najnovije rezultate i analize iz Izvješća o konkurentnosti pozivamo naše političke elite, a naročito one na vlasti da ozbiljno pokrenu promjene tj. da pokrenu Hrvatsku“, uputio je apel Majetić ispred udruge poslodavaca koja je nedavno uputila oštre kritike i zahtjeve političarima, kao i upozorenje da su nužne oštre promjene u sustavu, prije nego što bude prekasno.
:hahaha::lol::ok:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.