Mi deca sa stanice Zoo

• Začetnik teme Začetnik teme gugu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
....evo vec treci put citam knjigu Mi djeca sa stanice Zoo i bas mi je u oci upalo da Kristijana ustvari voli sok od breskve a ne od visnje. Ali negdje se spominje da nekad i uzme-ako joj ostane dovoljno novaca od doupa-sok od visnje....ako zelis mogu ti neki drugi put citirati dio gdje pise da je Kristijanin nadrazi sok/pice dok od breskve....

....evo vec treci put citam knjigu Mi djeca sa stanice Zoo i bas mi je u oci upalo da Kristijana ustvari voli sok od breskve a ne od visnje. Ali negdje se spominje da nekad i uzme-ako joj ostane dovoljno novaca od doupa-sok od visnje....ako zelis mogu ti neki drugi put citirati dio gdje pise da je Kristijanin nadrazi sok/pice dok od breskve....

kladim se da je poenta citave knjige u soku od visnje...ovaj, breskve :p

meni se poprilicno svidja stil pisanja knjige
(mjesanje price, misljenja drugih ljudi, intervjui)
dok je sam sadrzaj samo ok, nista narocito

Knjiga je bas teska...ja sam pocela da je citam i dosla sam do pola i dalje nisam mogla...jednostavno nisam mogla da nateram sebe da je procitam do kraja...al sad na ovom raspustu cu morati da je procitam pa makar je ceo raspust citala...knjiga je dobra i trebalo bi svako da je procita al ipak nije moj tip knjige...vise volim one tinejdzerske romane sa "happy end"...

Ja sam prvo gledao film a onda čitao knjigu i to "mator", sa 20 godina...ne znam,bio sam

zgrožen,nekako uvuce u tu mracnu atmosferu surovog velegrada (film je isto

sjajan,propusteno je mnogo detalja ali su mladi glumci odlično obavili posao,muzika prati

radnju savrseno,narocito se uklapa "Sense of doubt")...nisam mogao da verujem

da je u sred dana u sred Berlina postojala dečja prostitucija:???:gde su bili policija i

sugradjani da stanu tome na put?verujem da sada to tamo ne postoji,makar ne tako

otvoreno..

A knjiga i film zaista mogu uticati loše na tinejdžere.....uprkos prikazanim grozotama

apstinencijalne krize i prostitucije (i smrti) ipak tu postoji nešto što se u tim godinama

može činiti primamljivo-kao diskoteka Sound sa sve cool grupama mladih ljudi,pa

Bowiev koncert...ne zaboravimo mogućnost poistovecivanja sa glavnom junakinjom za koju

se citalac neminovno veze....

Poslednja izmena:
Davno sam citala knjigu, bila sam jos dete mozda, ali je ostavila stvarno jak utisak na mene... Realna je, to je ono sto nas okruzuje, a neki ljudi pred tim zatvaraju oci... Nisam ni u jednom jedinom trenutku bila odusevljena svetom koji je opisan, ni u jednom jedinom trenutku nisam pomislila kako je " vrh " to sto se maloletne devojke prostituisu i sto im se zivoti zavrsavaju u smrdljivim wc-ima... Naprotiv, knjiga mi je ulila i neku dozu straha, pa nikad nakon sto sam je procitala nisam dozvolila sebi luksuz da imam slicno drustvo ili da pomislim na drogu...
Sve u svemu, ma koliko neko verovao, drago mi je da sam je procitala na vreme... Mnooogo toga me je naucila...

A knjiga i film zaista mogu uticati loše na tinejdžere.....uprkos prikazanim grozotama

apstinencijalne krize i prostitucije (i smrti) ipak tu postoji nešto što se u tim godinama

može činiti primamljivo-kao diskoteka Sound sa sve cool grupama mladih ljudi,pa

Bowiev koncert...ne zaboravimo mogućnost poistovecivanja sa glavnom junakinjom za koju

se citalac neminovno veze....

ovo što si rekao mi je jako interesantno! da li mislite da literatura ovog tipa populariše drogiranje ili populariše zdrav život, tj. da pravi averziju prema narkomaniji?

Jaooo moja omiljena knjigaa !!!!! :mrgreen: mislim da je treba swrstati u shkolsku lektiru u osnownim shkolama da mozhe swako da widi swet narkomanije jer je tu bash onako opisano u detalje swe :mrgreen: znachi knjiga je wrh wrhowa chitala sam je 4 puta takodje sam ogledala i film wishe puta mada je film po meni glupo uradjen za razliku od knige ma shta retji zakon je :mrgreen:

film nisam gledala...(sto mi je jako zao)...knjiga je stvarno super...fkt se slazem sa tim da bi je trebali uvesti u lektiru...da mladi vide kako da gledaju na to da li bi se drogirali ili ne...npr. u mojoj skoli vec ima ucenika koji se drogiraju....fujj

ljudi....jeste li znali da se kristijana opet fixa...ja nisam mogla vjerovati kad sam prochitala

Gde si to procitala?Inace,knjiga je stvarno odlicna,film takodje,ali slazem se sa tim da bi mogla biti pogresno protumacena.Nekoj "deci"(da tako nazovem) koja nemaju formiranu licnost se moze priciniti kako je to "vrh" nacin zivota i slicne stvari.Ipak mislim da nije za skolsku lektiru...Recimo,posle citanja te knjige meni nikada nije palo na pamet da se upustim u tako nesto(da ne pricam o utiscima nakon gledanja filma)...Usput,jel zna neko da li se moze naci film na netu?

Желим рећи да сам некада давно ја ишао да гледам филм,истога наслова који је био обавезан да се погледа и наша школа је то организовала....по филму смо набавили сав потребан материјал који је до детаља приказан...и нас пет смо се истетовирали....хехехе......та књига је веома тешка и трагична...али је не бих деци препоручио док не протрче кроз тин. године...

Back