Lillian.
Zainteresovan član
- Poruka
- 207
Kako neko pomenu prije, ta knjiga je mac sa dvije ostrice.. Neki je procitaju pa uzasnuti pricama nikada ne pomisle da se upuste u taj svijet. Jedna druga grupa (znam nekoliko primjera) se odusevi i pronadje nesto primamljivo, produhovljeno i dobro u tom svijetu gdje misle da vlada pravo drugarstvoi krenu tim putem ne znajuci sta ih ceka.
Sto se mene tice nisam protiv zabrane knjiga, ali ja tu knjigu ne bih dozvolila mom djetetu da cita zbog upravo pomenutih razloga.
Ne razumem ko bi posle citanja ove knjige pozeleo da pocne da se fixa,i sama K opisuje svoju pocetnu odusevljenost tim svetom,ali posle skida taj misteriozni primamljivi veo sa njega,prikazuje svu bedu i ocaj...
Niko ne pocinje da se drogira iz dosade,obicno su to natprosecni ljudi koji ne mogu da se uklope u ovaj hladan i surov svet,koreni su u detinjstvu,roditeljima koji uskracuju ljubav svojoj deci,time uticu na razvoj njihove licnosti,deca traze toplinu,ali je ne nalaze...traze neki svoj svet i....
Sto se same knjige tice ona svakako nema umetnicku literarnu vrednost.Ne treba je porediti sa klasicima knjizevnosti i zakljucivatii da je losa ili dobra...
Ali prica i neposrednost cine je remek delom neke druge klase... Ta knjiga je prica o svetu i drustvu naseg vremena...