Mi deca sa stanice Zoo

• Začetnik teme Začetnik teme gugu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako neko pomenu prije, ta knjiga je mac sa dvije ostrice.. Neki je procitaju pa uzasnuti pricama nikada ne pomisle da se upuste u taj svijet. Jedna druga grupa (znam nekoliko primjera) se odusevi i pronadje nesto primamljivo, produhovljeno i dobro u tom svijetu gdje misle da vlada pravo drugarstvo:roll: i krenu tim putem ne znajuci sta ih ceka.
Sto se mene tice nisam protiv zabrane knjiga, ali ja tu knjigu ne bih dozvolila mom djetetu da cita zbog upravo pomenutih razloga.

Ne razumem ko bi posle citanja ove knjige pozeleo da pocne da se fixa,i sama K opisuje svoju pocetnu odusevljenost tim svetom,ali posle skida taj misteriozni primamljivi veo sa njega,prikazuje svu bedu i ocaj...
Niko ne pocinje da se drogira iz dosade,obicno su to natprosecni ljudi koji ne mogu da se uklope u ovaj hladan i surov svet,koreni su u detinjstvu,roditeljima koji uskracuju ljubav svojoj deci,time uticu na razvoj njihove licnosti,deca traze toplinu,ali je ne nalaze...traze neki svoj svet i....

Sto se same knjige tice ona svakako nema umetnicku literarnu vrednost.Ne treba je porediti sa klasicima knjizevnosti i zakljucivatii da je losa ili dobra...

Ali prica i neposrednost cine je remek delom neke druge klase... Ta knjiga je prica o svetu i drustvu naseg vremena...

Sibil,
da kazem preciznije - popularna kod odredjenog sloja ljudi

Популарна је (с разлогом) код тинејџера (ако њих карактеришеш као слој људи) и то већ деценијама... И данас је генерације петнаестогодишњака читају исто као и пре 10, 20 или 30 година...

Ne razumem ko bi posle citanja ove knjige pozeleo da pocne da se fixa,i sama K opisuje svoju pocetnu odusevljenost tim svetom,ali posle skida taj misteriozni primamljivi veo sa njega,prikazuje svu bedu i ocaj...
Niko ne pocinje da se drogira iz dosade,obicno su to natprosecni ljudi koji ne mogu da se uklope u ovaj hladan i surov svet,koreni su u detinjstvu,roditeljima koji uskracuju ljubav svojoj deci,time uticu na razvoj njihove licnosti,deca traze toplinu,ali je ne nalaze...traze neki svoj svet i....

Sto se same knjige tice ona svakako nema umetnicku literarnu vrednost.Ne treba je porediti sa klasicima knjizevnosti i zakljucivatii da je losa ili dobra...

Ali prica i neposrednost cine je remek delom neke druge klase... Ta knjiga je prica o svetu i drustvu naseg vremena...[/B]

Mislim da bi tu knjigu vise trebalo da citaju odrasli,roditelji....
A oni koji je se 'gade' ustvari beze od suocavanja sa problemom...

Mnogo je dobra knjiga, citala sam je prvi put pre sest godina...
Posle te knjige nisa citala ni jednu slicnu... Osim Dnevnika jedne narkomanke,
ali to je prosta proza u odnosu na decu...
Jeste gledali film..?
Mnogo je losiji u odnosu na knjigu...

Популарна је (с разлогом) код тинејџера (ако њих карактеришеш као слој људи) и то већ деценијама... И данас је генерације петнаестогодишњака читају исто као и пре 10, 20 или 30 година...

mislila sam na one koji sebe prozivaju klosarima i ostale propalice iz dosade

@ Lilian- nazalost tako je. Pitaj neke narkomane da li su citali knjigu i kakvi su im utisci bili. Svi mahom iste stvari kazu ...

@ Hellen da li ste Vi mozda profesor knjizevnosti? uzasno me podsjecate na jednu moju profesoricu po nacinu na koji se izrazavate pa mislim da ste mozda iz iste struke... totalno van ove teme ali rekoh da priupitam.

Znam i ja neke na koje je knjiga uticala tako da su poceli sa drogom,ali njih je malo...Vecina se ljudi uzasne kada procita sve ono sto je opisano...nekako se zgade.Ja sam lako podnela citanje toga,jer nisam gadljiva i jako me je interesovalo i potreslo sve to,i opet je OGROMAN utisak ostavila na mene,i nikad nisam ni pozelela da probam ista od droge...Ipak,mislim da knjiga jeste teska i depresivna....

Kako neko pomenu prije, ta knjiga je mac sa dvije ostrice.. Neki je procitaju pa uzasnuti pricama nikada ne pomisle da se upuste u taj svijet. Jedna druga grupa (znam nekoliko primjera) se odusevi i pronadje nesto primamljivo, produhovljeno i dobro u tom svijetu gdje misle da vlada pravo drugarstvo:roll: i krenu tim putem ne znajuci sta ih ceka.
Sto se mene tice nisam protiv zabrane knjiga, ali ja tu knjigu ne bih dozvolila mom djetetu da cita zbog upravo pomenutih razloga.

upravo je to problem sa ljudima. od onog sto je ‚‚lose‚‚ oni naprave tabu. smatram da se upravo takve knjige trebaju dati deci da citaju, tj. treba ih uputiti i objasniti im droge, cigare, alkohol i slicne stvari, jer (verovali ili ne :roll:) oni ce o pre ili kasnije definitivno da saznaju - da li je bolje da saznaju od vas ili na ulici?
ukoliko sami ne objasnite deci istinu o tim stvarima oni ce iz radoznalosti da ih probavaju. kada znaju sta je to (ali sto detaljnije i istinitije - a ne da kazete nesto tipa ‚‚ako probas da pusis/pijes/drogiras se umreces :roll:), da nije nista jako strasno ali da je jednostavno nije dobro u njima se nece ni javljati potreba da to konzumiraju. pa setite se sebe kad ste bili dete (a i sada!)- ono sto je ‚‚zabranjeno‚‚ i ono o cemu se ne prica je upravo ono sto najvise privlaci.

ne bi vjerovala, koliko samo pisaca poznaju, sa istom istorijom propadanja
kao da ih traze na google pod junky authors
isto vazi i za slikare i mizicare i sve ostalo sto ih zanima

definiši šta podrazumevaš pod ‚‚klošari i propalice‚‚

evo, na primer, postoji jedan čovek, koga zovem Bukovski, svaki dan je u kafani sam u cosku i pije. Nije tuzan, depresivan nego apatičan, jednostavno još jedan boem. Mnogi ga definišu kao propalicu. Ja sam često pričala sa njim - izuzetno je obrazovana, načitana i inteligentna osoba sa kojom se može pričati (za razliku od većine ljudi koji bi njega nazvali propalicom)... ali koju je život zajebao. Poenta ovoga je da je u pitanju, kao što sam rekla, inteligentna i načitana osoba, kakve češće srećem kao ‚‚propalice‚‚ a retko kao drugačije...

:lol: pa si nasla njega kao primjer i iz toga zakljucila da su klosari i propalice, boemi u stvari i dobra vrsta

ma daj ... :D indukcijo moja

njega sam dala samo kao jedan primer zato što mi je prvi pao na pamet :razz: koliko ih hoćeš pa da počnem? :lol:

hoćeš i da ti počnem nabrajati velike umove koji su bili ‚‚propalice‚‚?

evo, baš jedan primer pravog klošara - koji prosi ispred crkve da kupi pivo - stalno priča o Nikoli Tesli i šta je dotični uradio - Tesla mu je idol :lol:

e, znaš da neki naučnici na osnovu istraživanja koja su vodili tvrde da je Šekspir duvao hašiš? :lol:

Back