Mesoviti brak

• Začetnik teme Začetnik teme Jelena_bgd
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hellen
Ako te istorija zanima, najpouzdanija je od Vladimira Corovica, ïstorija Srba" izasla 1938 godina
Smatra se najrealnijim i najboljim stivom te tematike

Ајде??? :zcepanje:

Хоћеш да кажеш да је Ултразвук из Ћоровића научио ово што тврди? :lol::mrgreen:
Неће бити, неће бити...;)

Никакав став ја не пласирам, ја само питам, а ти бежиш од одговора.;)
Рекао си да ти заступаш став да свако треба да припада оној нацији у чијој је држави рођен, у којој живи и чији пасош има.Је ли тако?
Питала сам како је онда твоја мама Мађарица ако није рођена у њој, не живи у њој (пасош мађарски вероватно има, пошто га сви одвашњи Мађари имају, али то је друга прича :roll:).
...Једино под условом да је твоја мама рођена пре 1. светског рата у Аутроугарској....:think:...али и онда би требало да се изјашњава као Аутроугарка, зар не? :confused:

(Да се разумемо, потпуно не небитно што је твоја мама у питању, интересантан ми је тај принцип који заступаш, а не она, и чекам да га аргументовано одбраниш. ;))

П.С.
Коју књигу из историје ми препоручујеш?

Ne pada mi na pamet da se nadvebavam sa tobom. Rekao sam šta sam imao.

Niko tebi ne brani ni za somalijca da se udas
Mene nije briga za srpstvo kada kazem da ne bih voleo da mi se cerka uda za crnca/muslimana niti me je briga da li bi se ostale srpkinje udale za crnca/muslimana
Neka se sve srpkinje ovog sveta udaju za crnce osim moje cerke i ja zadovoljan.

ne razumem zasto odmah mislis da bi nekoga bilo briga za tvoj izbor?

upravo sam o tome i pisala,o svojoj deci,da ne bih zelela da to bude njihov izbor,a naravno kada do toga dodje cak ni ja se tu vise ne pitam,zato im na vreme i pricam,a to sto sebe neko vidi u jednoj mojoj recenici,zao mi je,ponovila sam da je to moje misljenje,i nikome se ne mesam u izbor.

upravo sam o tome i pisala,o svojoj deci,da ne bih zelela da to bude njihov izbor,a naravno kada do toga dodje cak ni ja se tu vise ne pitam,zato im na vreme i pricam,a to sto sebe neko vidi u jednoj mojoj recenici,zao mi je,ponovila sam da je to moje misljenje,i nikome se ne mesam u izbor.

Mislim da Srpkinje koje zive u Srbiji imao veoma jak odbrambeni mehanizam koji se ukljucuje i z anajmanju sitnicu
U svemu vide napad na zene, podredjivanje zene itd.
Tipicno za drustva koja su u "tranziciji" po pitanju zenskih prava i sloboda

Ja cu takodje vaspitavati svoju decu, i sina i cerku, da smo svi jednaki, ali da treba da budu okrenuti ka svojoj kulturi i da se nasa kultura dosta razlikuje od kulture Sudana, da su vrednosti koje od mene dobija drugacije od vrednosti Ahmeda iz Sudana ili dzej ara iz Somalije

nisam primetio da si ti bolja u diskusiji
pitas za knjigu, ja ti dam ime najbolje knjige a ti to negiras(ni hvala da kazes) i spominejs ultrazvuk

Хвала на труду, али нисам питала ТЕБЕ, него Ултразвука. Интересовало ме је у којој историји могу да прочитам да су Мађари староседеоци на овим просторима!
То код Ћоровића не пише, проверено! ;)

Хвала на труду, али нисам питала ТЕБЕ, него Ултразвука. Интересовало ме је у којој историји могу да прочитам да су Мађари староседеоци на овим просторима!
То код Ћоровића не пише, проверено! ;)

Nisam znao da je Ultrazvuk nickname :)
Ne pise to kod Corovica
Starosedeoci su Obri, ako me secanje ne vara
Iliri dole juznije i Obri na prostorima danasnje Vojvodine.
Tako bese?
Ali, ko je bio pre Obra?
Posto Corovic pise o tome ko je bio na prostoru danasnje vojvodine kada su dosli Sloveni ali ne i ko je tu prvi bio ;)
Ne secams e da uospte spominje dolazak Ugara u vojvodinu

Niko tebi ne brani ni za somalijca da se udas
Mene nije briga za srpstvo kada kazem da ne bih voleo da mi se cerka uda za crnca/muslimana niti me je briga da li bi se ostale srpkinje udale za crnca/muslimana
Neka se sve srpkinje ovog sveta udaju za crnce osim moje cerke i ja zadovoljan.

ne razumem zasto odmah mislis da bi nekoga bilo briga za tvoj izbor?

Zašto misliš da je bilo koga, pa i tvoju ćerku briga za tvoje mišljenje o NJENOJ udaji...Ne udaješ se ti, nego ona. Ni ti nju nisi pitao za mišljenje kad si se ženio.:roll:

I da si pažljivo čitao moj post skontao bi da pričamo istu stvar. Šta koga ima da bude briga za MOJ izbor.

Zašto misliš da je bilo koga, pa i tvoju ćerku briga za tvoje mišljenje o NJENOJ udaji...Ne udaješ se ti, nego ona. Ni ti nju nisi pitao za mišljenje kad si se ženio.:roll:

I da si pažljivo čitao moj post skontao bi da pričamo istu stvar. Šta koga ima da bude briga za MOJ izbor.

Mislim da nikoga nije ni briga za tvoj izbor. Mene barem sigurno ne. Niti me bilo ciji izbor zanima osim izbora moje sestre, moje cerke i mog sina.

Da, udaje se ona, ali je ja vaspitavam i ja cu kroz vaspitanje probati neke stvari da joj utuvim u glavu a ne sa 25 godina odjednom da dodjem i kao grom iz vedra neba...

Mislim da nikoga nije ni briga za tvoj izbor. Mene barem sigurno ne. Niti me bilo ciji izbor zanima osim izbora moje sestre, moje cerke i mog sina.

Da, udaje se ona, ali je ja vaspitavam i ja cu kroz vaspitanje probati neke stvari da joj utuvim u glavu a ne sa 25 godina odjednom da dodjem i kao grom iz vedra neba...

Upravo tako :ok:

Tako je!
Evo, moja drugarica je u vezi sa muslimanom iz N.Pazara, nije ova Jelena sa teme.
Trudna je i on tvrdi da ce dete kad odraste moci da bira da li zeli da bude pravoslavac kao majka ili musliman kao otac.
Ali, postoji veliko ali, on insistira da se dete, ako bude musko zove Mustafa ili Murat, ne mogu da zapamtim tacno, a zensko Lejla ili Šejla, prezime, naravno njegovo, izrazito muslimansko.
I sta mislite, sta ce mali Mustafa da "izabere"... :confused:

Tako je!
Evo, moja drugarica je u vezi sa muslimanom iz N.Pazara, nije ova Jelena sa teme.
Trudna je i on tvrdi da ce dete kad odraste moci da bira da li zeli da bude pravoslavac kao majka ili musliman kao otac.
Ali, postoji veliko ali, on insistira da se dete, ako bude musko zove Mustafa ili Murat, ne mogu da zapamtim tacno, a zensko Lejla ili Šejla, prezime, naravno njegovo, izrazito muslimansko.

Dete ce biti muslimance, osuneceno muslimance
Neka je zivo i zdravo...ali ona je dobila lose vaspitanje od roditelja.
neka se preseli i uzme dimije, najbolje bi i za nju i za njega bilo

Tako je!

E Mustafa ili Murat :hahaha: Uzas. A kako joj se muz zove?? Da nije Bajazit?

Tako je!
ahahahah uzas zivi :lol: nema kod muslimana mos da izaberes,koje licemerje :roll: bila bi fora da ona insistira na nekom hriscanskom imenu tipa ako je zensko marija il kristina,ako je musko ne znam...petar i matija,uredno po apostolima :zper:

missim,uzasa da mi se dete zove mustafa il sejla :eek:

zato ja imam to vrlo jasno,sve moze,musliman ne moze. cune da se dete vaspitava van vrednosti moje kulture i religije. a pritom nisam religiozna. samo ne podnosim muslimansko nametanje svega. odvratne su mi njihove vrednosti i verski fanatizam,koji se nazalost javlja i kod onih liberalnijih. u mojoj kuci ne moze,i kraj price.

Poslednja izmena:
Barem ce jesti halal meso i mazati hanu po rukama i nogama
a ako bude msuko, ode kozica sa glavica

Divota, odhranis dete da se sutra za musliana uda i dovede ti u kucu unuce po imenu murata:besna:

ahahahah uzas zivi :lol: nema kod muslimana mos da izaberes,koje licemerje :roll: bila bi fora da ona insistira na nekom hriscanskom imenu tipa ako je zensko marija il kristina,ako je musko ne znam...petar i matija,uredno po apostolima :zper:

zasto diskriminises drugu veru?
odakle tolika doza netolerancije i fasizma?

Ja sam za Kristina. :manikir:
Barem ce jesti halal meso i mazati hanu po rukama i nogama
a ako bude msuko, ode kozica sa glavica

Divota, odhranis dete da se sutra za musliana uda i dovede ti u kucu unuce po imenu murata:besna:

Ma, idi, kako da dojim nekog ko se zove Murat?
A napljuvase me neki pre par strana sto se ne bih udala za nekog ko nije pravoslavac.
Uzas!

Ja sam za Kristina. :manikir:

Ma, idi, kako da dojim nekog ko se zove Murat?
A napljuvase me neki pre par strana sto se ne bih udala za nekog ko nije pravoslavac.
Uzas!

Ma pusti ti prosecne Srbe sestro slatka
Dok se ceo svet hvali nacionalnim ponosom, Srbin misli da je cool udati se za nekoga iz Azerbejdzana

Pusti to
i drzi se svoga
ko hoce crnca za muza neka ga i izabere

Imam 24 godine i dugo sam vec u vezi sa deckom,sa kojim se stvarno odlicno slazem,ali on je musliman,iz Novog Pazara.meni naravno to ne smeta,jer me nezanima ni njegova vera,vec licnost koja mi se zaista dopada,ali moji roditelji nisu bas odusevljeni idejom da ce im zet biti musliman!
Sta da uradim,a da svi budemo zadovoljni!
Stare dobre teme:)...Preferiram strankinje od domaćih a što se tiče domaćica:D,svejedno mi je,gledam kakav je čovek.Moji ne bi ništa imali protiv pošto sam i sam iz mešovitog braka.

U mojoj porodici mesoviti brakovi su maltene uobicajene stvar. Zaista se tome ne pridaje neki poseban znacaj.

Sad, moram priznati da je to mozd ai zbog toga sto pomenuti ljudi nisu nacionalisti, a religiju mahom posmatraju kao tradiciju. Ne znam kako bi bilo da je rec o ljudima koji su religiozniji ili koji su nacionalisti. Mada, i da se dvoje Srba uzmu, ako je neko nacionalista i tradicionalista a drugi ne, moze da nastane trvenje. Ili neko ko potice iz cetnicke naspram nekoga iz partizanske porodice (bilo primera :D).

Znam da se ovom pitanju posvecuje velika paznja, ali kazem, u mojoj porodici se nije tome posvecivala velika paznja.

Doduse, znam za obrnut primer. Sestra moga dede bila je zaljubljena u Hrvata nisu joj dali da se uda za njega. A mladjoj sestri nisu dali da se uda pre starije sestre. I tako... Obe su ostale neudate. Samo zato sto ovoj nisu dali da se uda za onog koga je zaista zelela.

Sto se tice ponasanja pri praznicima, meni je to lepo, da se slave svi praznici. Kazem, ja sam od malena tkao navikal pa mi je to najnormalnije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back