mimi's mom
Buduća legenda
- Poruka
- 32.800
Ovo su konzerve, naravno to je skuplja varijanta od granula jer u 1 kg konzervirane hrane ima manje suve materije nego u 1 kg granula... ali opet, bas sam ovih dana citala, macka koja jede samo granule treba da popije nesto vise od 200 ml vode dnevno, a ja jos nisam videla macku koja toliko pije. Znaci vecini macaka na granulama mokraca je koncentrovana preko svake mere, pa onda je i normalno da iz godine u godinu sve vise macaka dobija pesak i kamen u bubregu.
A na sta misli kada kaze energija, na kalorije iz hrane? Ili na nesvarljiv ostatak? Oni koji macke hrane 100% sirovom hranom kazu da mnogo manje kake i da to skoro ne smrdi, sto znaci da je mnogo veca iskoristljivost takve hrane u odnosu na kupovnu. Sto i nije cudo kada pogledas koliko biljaka stavljaju u macju hranu, kao da hranimo krave a ne macke!
Kad kaže energija, misli na kalorije iz hrane, dakle, na šećer i mast. Sad, ja ne znam kako im "miriše" kaka, posip je to lepo upijao u Bilijevom slučaju a Mirko sve češće to radi napolju negde, u pesku, ali vidim da im mnogo više odgovara kad i sami ponešto ulove ali da on, kad jede granule, popije i dosta vode, moj mali pametnjaković
ume da proceni svoje potrebe. I da, mnogo manje vode pije kad pojede uzorak od trihinoskopije (sirova, prošarana svinjska dijafragma, obično još vruća iz svinje) nego kad jede granule. A pada mi na pamet još jedan razlog za porast populacije mačaka sa kamenjem u mokraćnim kanalima: mineralne vode! Dakle, ako imate one filtrirajuće bokale, ne ustručavajte se da ih koristite! Ako ih nemate, a imate uslova da nabavite njih ili Humana vodu za bebe, svakako ih nabavljajte. A sad, za taurin, ne mogu da vam pomognem. Kupujte im Trixie bombonice sa ukusom sira ili ribe, ima ih po pet šopovima, baš bombonice sa taurinom. Moji ulove sebi taurin. Mnogo volim taj seoski život.
Još da napravim ogradu i nabavim koje kerče i idila kompletna! 
Nego, nisam više sigurna jesam li podelila sa vama deo p prepiske sa Dedom, moraću da prekopam po pošti, da vidim kako se zove ta hrana bez dodatih žitarica o kojoj je pisao.