Mesec je kulisa a ne satelit

Da li znate šta je Mesec?

• Mesec je kamera i kulisa

• Mesec nije kamera i kulisa

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Zoran Jov

Elita
Poruka
16.194
Na početku da se ogradim od ovoga što pišem. Naime, nije u pitanju moj stav, već nešto što sam odavno video negde, a sad sam se setio da otvorim temu, pošto je postalo popularno otvarati ovakve teme. Radi se o tome da ima mnogo ljudi koji tvrde da je ova naša planeta zapravo nečiji veliki reality, da smo mi nesvesni učesnici, a da je Mesec veliki brat, odnosno velika kamera koja nas snima, te da iz tog razloga uvek okreće Zemlji istu stranu, zapravo kulisu, dok se iza te kulise nalazi svemirski brod.

Vuk-mesec-zavijanje.jpg

Takođe, oni smatraju da ga je neko postavio na takvo mesto da može da poklopi celo Sunce onda kada nastane pomračenje. Šta vi mislite?

Pomracenje dokazuje da su Mesec, Zemlja i Sunce, gledajuci sa Zemlje, u milimetar istih dimenzija.
Kada Mesec stane ispred Sunca, tacno ga poklopi, tako da se nazire samo sunceva korona.
Kada Zemljina senka padne na Mesec, ona je u milimetar velicine Meseca.
Slucajnost?

Ne mogu da glasam kad se ne slazem ni sa jednim ni sa drugim ponudjenim odgovorom. Izmedju dva zla, ne biram nijedno :)

P.S.

Sad tek lepo procitah sta pise....umorne oci.....glasam.....

Naravno.

- - - - - - - - - -

Pomracenje dokazuje da su Mesec, Zemlja i Sunce, gledajuci sa Zemlje, u milimetar istih dimenzija.
Kada Mesec stane ispred Sunca, tacno ga poklopi, tako da se nazire samo sunceva korona.
Slucajnost?

Aha, jesu, i svi su ravne ploče. :hahaha:

Jesi li glasao?

- - - - - - - - - -

Mesec je kolut sira

I to bušan, da se kroz njega vide zvezde, kako veli Aca. :rotf:

Jesi glasao?

- - - - - - - - - -

P.S. Moderacijo, izdvojite temu. :lol:

Glasao sam samo jer volim naucnu fantaastiku ,ne znaci i da verujem.

- - - - - - - - - -

Slucajnost?

Krivulja zemljine senke na Mesecu je previse mala ako se uzme odnos velicine ta dva tela?

To sto je krivulja/senka manja na Mesecu ide u prilog udaljenosti Zemlje od Meseca,a i tome da su oba tela sfernog oblika.
Ta krivulja obavija celu mesecevu poluloptu ,a iz nase perspektive je samo deo kruga koji vidimo i ima istu velicinu meseceve.

Da, naravno. Znam, ali se zezam.

- - - - - - - - - -

Mjesec je vidjelo. Lampion.
Moguče da ima idruge funkcije. Možda ima na mjesecu neko nešto, ali nemamo dokaze za to.
Daj dokaze.

Lampion. Nisam se setio toga. Samo kulisa. :lol:

Jesi glasao?

- - - - - - - - - -

Pomracenje nije kocka, nego krug. :ok:

- - - - - - - - - -

Senka je krug.

A zašto ne bi bio kocka? Pa i Zemlja je kocka, a ne ploča. :hahaha:

Mjesec je vidjelo. Lampion.
Moguče da ima idruge funkcije. Možda ima na mjesecu neko nešto, ali nemamo dokaze za to.
Daj dokaze.

Odes na Letenku (Fruska gora) sredinom avgusta, u astronomski kamp, lepo se druzis sa rajom, i malo virnes kroz teleskope, pa se uveris sam sta to ima tamo gore (prosle godine su imali stvarno dobre teleskope, video se Mesec kao da je na 100 metara udaljen), al je smetao pa nismo mogli da vidimo lepo zvezde, do pred zoru, dok se nije sklonio....cak su se odlicno videli i Saturnovi prstenovi (da, Saturn ima vise prstenova, ne samo jedan, to sam prosle god. naucio....)

Odes na Letenku (Fruska gora) sredinom avgusta, u astronomski kamp, lepo se druzis sa rajom, i malo virnes kroz teleskope, pa se uveris sam sta to ima tamo gore (prosle godine su imali stvarno dobre teleskope, video se Mesec kao da je na 100 metara udaljen), al je smetao pa nismo mogli da vidimo lepo zvezde, do pred zoru, dok se nije sklonio....cak su se odlicno videli i Saturnovi prstenovi (da, Saturn ima vise prstenova, ne samo jedan, to sam prosle god. naucio....)

Nije to loša ideja, uvjeriti se. Malo kroz tele gledati :think: Ja bi to nazvao zvjezdoskop. Na ovoj temi nas gleda mjesec:eek:

Odlično. Dobra preporuka za ravnozemljaše i ostale neznalice.

- - - - - - - - - -

Nije to loša ideja, uvjeriti se. Malo kroz tele gledati :think: Ja bi to nazvao zvjezdoskop. Na ovoj temi nas gleda mjesec:eek:

Jeste. Baš tako. Koliko očiju ima Mesec? Jesi li glasao na anketi?

Гласао сам.Наравно да није ни камера ни кулиса. Које будале не могу да верујем да има таквих људи који чак и у то сумњају.

Naravno da nije. Malo se zezamo. I sprdamo sa takozvanim ravnozemljašima.

- - - - - - - - - -

Mesec je svemirski brod !

Jeste. I to bez uzvičnika. :lol:

- - - - - - - - - -

Kada vidim ovakve komentare, dođe mi da odgrizem parče stola i tri-četvrt tastature.

Ajoj. I meni.

Back